Transparent
Inloggen
Sluiten

Farioli kiest Henderson als aanvoerder

24 juli 2024 16:09 - Ajax
Foto: Pro Shots

Farioli kiest Henderson als aanvoerder; image source: Pro Shots

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft Jordan Henderson aangewezen als aanvoerder voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen FK Vojvodina morgenavond. In de voorbeschouwende persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Serviërs schoven zowel Farioli als Henderson aan bij de naar Amsterdam gekomen journalisten. Nadat de Engelsman een vraag had beantwoord, kreeg Farioli de vervolgvraag wie de aanvoerder zou worden morgen: "Nou, hij antwoordde goed net, hij zal inderdaad de band dragen morgen", aldus de Italiaanse trainer.

In de voorbereiding droeg de Engelse middenvelder ook de aanvoerdersband in het oefenduel met Rangers FC terwijl hij ook in het afgelopen seizoen de band al regelmatig om de arm kreeg. Henderson neemt voor het duel morgen de band over van Steven Bergwijn, al is nog niet duidelijk of Henderson ook aanvoerder blijft als de Oranje-international weer volledig aansluit bij Ajax.




Discussieer mee op de forums


Tags

henderson farioli beantwoord bergwijn francesco jordan oranje rangers serviers vervolgvraag vojvodina

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik vind Bergwijn sowieso geen aanvoerder maar ik had gehoopt op een vertrek van Henderson.
Hij voegt weinig toe en het geeft ruimte op de salarispost.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dat hij morgen aanvoerder is wil niet zeggen dat hij (dat) blijft.

Mag wel hopen dat Bergwijn sowieso geen aanvoerder meer wordt (compleet gefaald vorig seizoen), Berghuis ook niet (wil het ook niet) en de kans is behoorlijk dat vd Boomen vertrekt.

Dan is Henderson zolang hij er is als aanvoerder logisch.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Waarom Berghuis niet?
Als Pasveer de eerste keeper wordt om oa leiding te geven aan de defensie is het ook een logische optie.
Je hoort ook van verschillende kanten dat Henderson lastig te verstaan is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Lastig te verstaan? Was anders goed duidelijk tijdens de persconferentie , ik vindt sws als je profvoetballer wilt zijn je de engelse taal moet beheersen. Waar dan ook, maar goed. Ik hoop dat Henderson blijft en de nieuwe aanvoerder wordt. Mocht bv Brobby (die suggereerde het al) hem niet verstaan, zal die beter zijn best moeten doen.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Het werd vorige week nog gezegd door Youri Mulder, geen domme jongen.
Jezelf verstaanbaar maken in alle rust achter een een tafel of in een vol stadion met adrenaline in je lijf zijn 2 verschillende dingen.
Jij zal bijvoorbeeld ook mensen in je omgeving kennen die wanneer ze boos zijn minder goed te verstaan zijn.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat een verademing om deze nog jonge coach te horen praten over voetbal. Volgens de spelers ligt de lat veel hoger en wordt er eindelijk weer over tactiek gesproken.
Stiekem hoop ik dat de aankopen van vorig seizoen toch niet zo slecht waren en ze nu gewend zijn en met de juiste tactiek ook zullen presteren.
+6/-2

 
2 maanden geleden
Dat zou wel echt onze redding zijn.
Opeens met deze selectie kampioen worden en de EL pakken haha. Dat Gaaei over 1 jaar voor 40 miljoen vd hand gaat, Akpom 35 miljoen etc etc.... toen werd ik wakker
+8/-1

 
2 maanden geleden
Ik weet dat dit gek klinkt, maar ik zie het echt gebeuren. Afgelopen seizoen was los zand en vooral de verdediging liet het afweten. Nu hebben we de trainer van een ploeg die de minste tegendoelpunten kreeg in de Franse competitie. Als hij achterin goed weet neer te zetten is het grootste probleem van afgelopen seizoen opgelost. En dan kan deze droom zomaar uitkomen met hier en daar een gelukje! Zo goed vind ik de andere ploegen in de ED ook weer niet. Wij waren gewoon historisch slecht.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen