Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent mogelijke tegenstanders volgende voorronde

22 juli 2024 14:45 - UEFA
Foto: Pro Shots

Ajax kent mogelijke tegenstanders volgende voorronde; image source: Pro Shots

Vanmiddag stond de Europa League-loting weer op het programma voor de volgende voorrondes voor het hoofdtoernooi. Daardoor kent Ajax de mogelijke tegenstanders die ze tegen kunnen komen indien FK Vojvodina wordt verslagen. Bij succes tegen de voormalige club van Ajax-legende Dusan Tadic wacht in de volgende ronde een tweeluik tegen het Griekse Panathinaikos of het Bulgaarse Botev Plovdiv.

Wanneer Ajax over twee wedstrijden wordt uitgeschakeld door het Servische Vojvodina zakken de Amsterdammers af naar de derde voorronde van de UEFA Conference League. In dat geval wachten er twee wedstrijden tegen de winnaar van de wedstrijden tussen het Sloveense NK Maribor of het Roemeense Universitatea Craiova.

Qua speeldata maakt het niet uit of Ajax wint of verliest van FK Vojvodina. Zowel de derde voorrondes van de UEFA Europa League als die van de UEFA Conference League staan gepland op 8 en 15 augustus.




Tags

uefa vojvodina voorronde conference botev craiova hoofdtoernooi legende maribor panathinaikos plovdiv speeldata tadic universitatea

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Tsja... een hoeveel voorrondes daarna nog???
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mooi juist, laat ze maar in een flow komen…. 💪🏼
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het mooiste Europese seizoen van de laatste pak 'em beet 25 jaar begon ook met vele voorrondes. Just saying... ;)
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dat was wel met een kwalitatief heel andere selectie en ging om CL en niet om EL...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat is een niveau dat we voorlopig niet gaan aantikken na jaren wanbeleid, dus dan is zo een Europa League goed om weer omhoog te klimmen; hoe meer wedstrijden, hoe beter, ook voor de Europese clubranking. We hebben naast aansluiting bij de nationale top ook de Europese punten keihard nodig. Ben echt benieuwd of de huidige trainer meer kan halen uit deze selectie, want ergens ben ik bang dat we ons niet heel erg gaan versterken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap echt wel wat jullie allemaal zeggen maar kom op, als echte Ajacieden zijnde blijft dit toch pijnlijk?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Heel pijnlijk, maar we zullen toch weer omhoog moeten kijken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zeker. Dat hebben we allemaal ervaren de afgelopen seizoenen. Afdroging na afdroging, eerst in de CL tegen Liverpool en Napoli met uiteindelijk als dieptepunt de 6-0 in Rotterdam. Wat moet je als fan? We zijn al die tijd zeer kritisch, ook de echte fans in het stadion, maar er wordt niet geluisterd.

Bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor het wanbeleid zitten er nog steeds en iemand als Van Praag die binnenkomt als grote verlosser, sluit zich aan bij deze mensen en probeert juist Kroes weg te werken waardoor we weer vertraging hebben opgelopen. Zulke bobo's moet je niet willen. Die weten natuurlijk dat er een grote schoonmaak volgt met zo iemand als AD.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
En twee jaar voor dat fantastische seizoen haalden we de finale van de Europa League. Dus wellicht kan een mooi seizoen daar een mooie opmars zijn. Let op, ik zeg KAN ;)
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is natuurlijk met de huidige selectie potentieel een vrij grote bananenschil.
Maar voor Ajax (zonder echte versterking) en Nederland is groepsfase Conference League waarschijnlijk het beste.
+2/-1

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Zeker zolang een overwinning in de Conference League net zo waar telt als in de Europa en Champions League, belachelijk eigenlijk. Maar goed, zelfs dit Ajax moet de voorrondes Europa League wel door komen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen