Regelmatige 3-1 zege op SC Heerenveen

23 november 2003 16:20

Ajax heeft zondagmiddag een regelmatige 3-1 zege behaald op SC Heerenveen in de Amsterdam Arena. Aanvankelijk leek het een lastige wedstrijd te worden toen Gerald Sibon Heerenveen al snel op voorsprong zette. In de 18de minuut torende de ex-Ajacied bij een corner hoog boven iedereen uit. Bogdan Lobont was kansloos op de spijkerharde kopbal. De snelle achterstand zorgde echter niet voor paniek in de Ajax-gelederen. Onder aanvoering van 'de man in vorm' Wesley Sneijder voerde Ajax rustig de druk op.

Na een aantal discutabele buitenspelsituaties viel in de 36ste minuut dan toch de dikverdiende gelijkmaker. Wie anders dan Wesley Sneijder was de gevierde man in de Amsterdam Arena. Hij was het eindstation van een goede aanval ingezet vanaf rechts door Wesley Sonck. Ajax denderde door via de vleugels en met succes. Nog geen minuut na de gelijkmaker kwam Ajax op voorsprong in het duel. De aalvlugge Roemeen Nicolae Mitea kon een vlotte combinatie simpel afronden, waardoor Ajax met een 2 - 1 stand kon gaan rusten.

De derde treffer van Ajax na een uur spelen gooide de wedstrijd compleet op slot. Zlatan Ibrahimovic pakte zijn doelpuntje mee door goed werk van de debuterende Obodai af te ronden. Met het oog op de zware wedstrijden deze week tegen AC Milan (woensdag) en Feyenoord (zondag) nam Ajax vervolgens wat gas terug en kreeg daarvoor van de Friezen ook alle gelegenheid. Blessures en tegendoelpunten werden zo voorkomen, dat laatste vooral door een wederom uitstekende keepende Lobont.