Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest Tommy Setford aan Arsenal

17 juli 2024 00:46 - de Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ajax verliest Tommy Setford aan Arsenal; image source: Pro Shots

Mike Verweij van De Telegraaf kwam vanavond met het nieuws dat Ajax en Arsenal een akkoord hebben bereikt over de transfer van de achttienjarige Tommy Setford. De in Haarlem geboren talentvolle keeper van Engeland Onder 20 heeft overeenstemming bereikt met de Engelse topclub en gaat in Londen een contract tot de zomer van 2028 ondertekenen. Beide clubs hebben elkaar gevonden in de afkoopsom om het nog een jaar doorlopende contract van de doelman in Amsterdam af te ronden. Rest alleen nog het papierwerk dat in orde gemaakt dient te worden. Dat zal in de loop van de komende dagen naar verwachting gebeuren.

Ajax had Tommy Setford het liefst willen behouden voor de club. Tegen de tijd dat titulair technisch directeur Alex Kroes zijn intrede deed bij de club, beschikte de doelman al over een slechts eenjarig resterend contract waarna Arsenal zich ook al gemeld had bij de speler. Daardoor is de club er niet in geslaagd de talentvolle keeper binnenboord te houden.

Arsenal heeft een bod van vierhonderdduizend euro plus bonussen neergelegd bij Ajax. Dit bedrag lag gelijk aan het opleidingsbedrag dat Ajax zonder bonussen zou ontvangen bij een transfervrij vertrek van de doelman. Kroes is er in de afgelopen dagen in geslaagd dit bedrag omhoog te vijzelen.

Het beperkte transferbedrag is alsnog een pleister op een pijnlijke wond. In Londen gaat Setford trainen met dezelfde keeperstrainer als die hij bij de jeugdteams van Engeland ook tegenkwam. Daarbij opgeteld het sportieve plan voor de langere termijn is de jonge keeper overtuigd geraakt van de overstap naar de Engelse Premier League. Arsenal hoopt de doelman nog voor het weekend medisch te kunnen keuren en de transfer definitief af te ronden.

Meer op de Telegraaf




Tags

arsenal setford tommy engeland kroes londen binnenboord doorlopende eenjarig intrede keuren opleidingsbedrag papierwerk pleister resterend tegenkwam telegraaf titulair transferbedrag verweij vierhonderdduizend vijzelen wond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Weer zo'n lekker overblijfsel van het wanbeleid van de afgelopen jaren. Wij verlengen het contract van een keeper in de veertig en het grote talent loopt voor een appel en een banaan de deur uit naar een topclub. Wanneer is die gifemmer nu eens leeg?
+3/-0

 
2 maanden geleden
En wat nou als Ajax er alles aan gedaan heeft… Als hij niet wilt houd het op he.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ten eerst is dat geen nieuws maar geschiedenis, het was voor het weekend al beklonken.
Het is geen ajax.netwerk meer als vroeger.

Twee broers Charlie en Tommy met een leeftijd verschil van twee jaar, twee talent volle doelmannen die beide de potentie hebben Ajax 1 te halen.
Dan gaat er één de bank warm houden en één spelen?
Ik geloof daar niet in.
Tegen deze leeftijd zou er één sowieso vertrekken.
Als je er dan een miljoen + bonussen uit weet te peuren voor een jeugdspeler met een éénjarig contract heb je het goed gedaan lijkt me.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ben het met je eens dat Kroes goed begint en hier ook nog het uiterste uitgehaald heeft. Het blijft alleen wel pijnlijk dat die naweeën van de man van 100 miljoen nog steeds blijven komen. Ajax kan nu inderdaad niet verder gaan als ze met een kleine portemonnee kunnen gaan en die Duitser lacht zich kapot met die miljoenen aan provisie die hij gepakt heeft.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Natuurlijk is het zonde dat die rare Duitser ons ver teruggeworpen heeft en daarvoor vrijbrief kreeg van V d Sar en commissarissen maar wij zijn Ajax en komen altijd bovendrijven.
Het staafincident was in 89/90, we wonnen de EUFA cup in 92/93 en de CL in 94/95.
Het lijkt, met nadruk op lijkt, dat het nu staat met Kroes/de Lang/Beuker en tijdelijk met Farioli.
Nog een goede AD die capabel is een een organisatie van 100+ miljoen omzet te leiden en geen keeper met een 1 jarige opleiding maar een capabele zakenman (zoals Kinsbergen was) die voor mijn part niet eens weet of er zand of lucht in een bal zit maar wel weet hoe een organisatie te leiden en we roepen over max 3 jaar weer wij zijn de beste.
Uithuilen en opstaan.
+4/-1

2 maanden geleden
Jammer dat er weer een speler met potentie voor 1 in de toekomst weggaat. Hopelijk blijven er genoeg toekomstige CL waardige spelers over. Daarom moten wij ook onze voelsprieten in het buitenland blijven gebruiken om de pareltjes voor ons te winnen.
+2/-1

2 maanden geleden
Je haalt talenten en verlies talenten. Er komt in ieder geval geld in het laadje en we hebben veel te veel spelers onder contract, Kroes wilde dit ook minderen. Er zal nog wel meer vertrekken. Het is ff niet anders.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Precies.
Het is jammer dat Kroes geen AD is geworden want hij wilde ook de staf op de burelen uitdunnen als AD.
V d Sar liet zijn oren naar iedereen hangen.
Schreuder wilde de verdienstelijke Bogarde er uit, V d Sar deed het.
Hendriks wilde Mislintat, V d Sar deed het.
Mislintat wilde Heitinga als een hond eruit trappen, V d Sar hield hem niet tegen.
En als men op de burelen om meer personeel vroeg, V d Sar deed het.
Etc.
Nu kan Kroes als TD alleen opruimen op technisch gebied wegens de halsstarrigheid van Van Praag maar hij doet het.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is jammer, maar als iemand weg wil, houdt het op.

Heel misschien was het verlengen van Pasveer het laatste zetje om de club te verlaten? Ik bedoel, anders was Setford derde(?) keus met meer perspectief op speeltijd bij het eerste toch?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan heb je het over de andere Setford.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Verdorie, gelijk heb je. Wist niet dat die een broertje had! Gelukkig staan Charlie wel tot 2027 onder contract (ff vlug opgezocht). ;)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Helaas is Tommy van de twee degene met verreweg het meeste talent.
+1/-0

2 maanden geleden
Dit artikel is wel pro-Kroes, zeg. Wat betreft Tommy zelf: jammer. Het zat er al een tijd aan te komen. We kunnen hem moeilijk aan de ketting hier houden. Grote talenten zijn nou eenmaal erg gewild.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Natuurlijk is het artikel pro-Kroes, het komt van de Telegraaf, de krant waar Kroes naar lekt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen