Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt transfer Bertrand Traoré

15 juli 2024 15:34 - Ajax
Foto: Pro Shots

Ajax bevestigt transfer Bertrand Traoré; image source: Pro Shots

Zojuist heeft Ajax bevestigd dat er overeenstemming is bereikt met Bertrand Traoré over een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena. De aanvaller stond de afgelopen zes maanden onder contract bij Villareal FC, dat besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Daardoor komt de aanvaller transfervrij terug naar Ajax. De speler uit Burkina Faso tekent een contract in Amsterdam voor twee jaar, tot de zomer van 2026.



Traoré werd op 6 september 1995 geboren in Bobo-Dioulasso te Burkina Faso. Hij bereikte in zijn eerste seizoen bij Ajax als huurling de finale van de UEFA Europa League. Traoré kwam dat seizoen negenendertig keer in actie voor Ajax, waarin hij dertien goals maakte. Na zijn vertrek uit Amsterdam speelde hij achtereenvolgens voor Olympique Lyonnais, Aston Villa en Istanbul Başakşehir, dat hem afgelopen winter naar het Spaanse Villareal liet vertrekken.



Titulair technisch directeur Alex Kroes is in zijn nopjes met de aanwinst: "We zijn heel blij met de komst van Bertrand. Hoewel hij meerdere opties had, kiest hij bewust voor Ajax. Hij is ontzettend hongerig om hier successen te behalen. Dat zijn uiteraard spelers die wij zoeken. Hij is doelgericht, snel en op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar. Ook gelet op zijn bulk aan ervaring is hij een zeer welkome versterking van onze selectie."

Meer op Ajax




Discussieer mee op de forums


Tags

bertrand traore arena burkina faso villareal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
We gaan zien of het een schot in de roos is of niet. Mocht hij de pannen van het dak spelen, dan wel een beetje jammer dat hij over 2 jaar gratis de deur uit loopt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hoezo? Er kan toch onderweg van alles gebeuren? Dat kan zowel negatief als positief zijn. Als het positief is, zal Ajax ongetwijfeld zijn contract opwaarderen en proberen te verlengen. Het is geen gegeven, maar er bestaat dan best een kans dat beide partijen daar overeenstemming in bereiken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat is ook een mogelijkheid. Iets zegt me dat het een broodvoetballer is die hoopt over 2 jaar nog ergens een lucratief contract te tekenen. We gaan het zien
+1/-0

 
2 maanden geleden
Lijkt me verstandig om voorlopig geen contracten van 5 jaar meer uit te delen.
+1/-0

2 maanden geleden
Welkom Betrand , in iedergeval opvolging voor Berghuis.
+4/-1

2 maanden geleden
Zou toch prachtig zijn als die echt goed is opeens.
+4/-0

2 maanden geleden
Ben er wel blij mee. We kunnen niet al teveel geld uitgeven. Ik was altijd wel gecharmeerd van hem. Ook prima leeftijd gezien al die jonkies de groep.
+6/-0

2 maanden geleden
Welkom en heel veel succes! In ieder geval een speler die tegenstanders opzoekt en kan passeren. Denk niet dat je zoiets verleert, toch?
+4/-0

 
2 maanden geleden
Nee inderdaad dat zou je wel zeggen.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen