Transparent
Inloggen
Sluiten

Kiest Ramaj voor interlandcarrière Kosovo?

14 juli 2024 21:15 - ATV
Foto: Pro Shots

Kiest Ramaj voor interlandcarrière Kosovo?; image source: Pro Shots

Diant Ramaj gaat op korte termijn bekendmaken zichzelf beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Kosovo. Voorzitter van de Kosovaarse voetbalbond FKK Agim Ademi heeft dat aangegeven tijdens een live-interview op de nationale televisiezender van Kosovo 'ATV'. "We zijn in contact, ook met zijn vader. We zijn dan ook zeer geïnteresseerd in Diant. Ik denk dat we hem binnenkort voor Kosovo zien spelen."

Hoewel Ramaj geboren en getogen is in Duitsland, kwamen zijn ouders uit Kosovo. Ze ontvluchtten het land vanwege de Joegoslavische oorlog enkele jaren voor de doelman geboren werd. De doelman keepte jeugdinternationals voor Duitsland, maar lijkt nu toch te zwichten voor de avances van de FKK.

Het is nog niet zeker of Ramaj een dergelijke stap ook daadwerkelijk overweegt. Duitsland heeft met Manuel Neuer en Andre ter Stegen twee uitstekende keepers in de nationale ploeg, al is het nog niet bekend of het tweetal zich ook in de toekomst nog beschikbaar stelt. Neuer is inmiddels al achtendertig en Marc-André ter Stegen was voorafgaand aan het Europees Kampioenschap Voetbal verbolgen over het feit dat Manuel Neuer nog altijd de voorkeur kreeg van Julian Nagelsmann. Het is dus niet geheel ondenkbaar dat de doelman een carrière bij de Duitse Nationalelf nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. Wel liet hij zich eerder dit jaar in gesprek met diverse media al positief uit over zijn vaderland. Daarbij gaf hij ook aan er nog jaarlijks te komen en daarbij speciale gevoelens te hebben. Juist omdat zijn ouders er vandaan komen voelt hij een bijzondere band met het land.

Ramaj kwam vorige zomer voor vijf miljoen over van Eintracht Frankfurt en speelde in het afgelopen seizoen eenendertig wedstrijden voor Ajax. Hij kwam in de jeugd uit voor FC Heidenheim en VfB Stuttgart. Volgens bondsvoorzitter Agim Ademi is het slechts een kwestie van tijd en zal Ramaj zijn keuze op korte termijn kenbaar maken.




Discussieer mee op de forums


Tags

ramaj kosovo duitsland neuer ademi agim diant fkk interlandcarriere stegen achtendertig atv avances bekendmaken bondsvoorzitter eintracht frankfurt heidenheim jeugdinternationals joegoslavische julian kenbaar kosovaarse kwestie nagelsmann nationalelf ondenkbaar ontvluchtten oorlog stuttgart televisiezender vaderland verbolgen vfb zwichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Tenminste kans op een interland carrière.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen