Transparent
Inloggen
Sluiten

Saudische clubs in de race voor Bergwijn

13 juli 2024 19:34 - de Telegraaf
Foto: Pro Shots

Saudische clubs in de race voor Bergwijn; image source: Pro Shots

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf benut Steven Bergwijn zijn vakantie momenteel in Zuid-Frankrijk om zich te beraden op zijn voetbaltoekomst. De aanvaller die op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland in totaal twee helften mocht spelen voor het Nederlands Elftal voerde gisteren al ee ngesprek met Ajax-trainer Francesco Farioli. De Italiaanse trainer behoudt zijn aanvoerder het liefst voor de club, maar kan er ook mee leven als Bergwijn een volgende stap wil zetten.

Twee niet nader bekende clubs uit Saoedia-Arabië hebben zich inmiddels bij Nathan van Kooperen gemeld, terwijl ook Olympique Marseille en West Ham United hun interesse kenbaar hebben gemaakt bij de zaakwaarnemer van Steven Bergwijn. Als het aan Farioli ligt blijft Bergwijn behouden voor de club. De Italiaanse trainer heeft volgens bronnen binnen Ajax grote plannen met Bergwijn. Hij snapt echter ook dat Bergwijn een van de weinige Ajacieden is die nog een grote transferwaarde vertegenwoordigt. Ajax hoopt dan ook een bedrag tussen de vijfentwintig en dertig miljoen euro te incasseren voor de aanvoerder.

Voor Marseille lijkt dat bedrag te gortig. West Ham United is in verband met de Financial Fairplay-regels afhankelijk van uitgaande transfers. De Londense club meldde zich in januari al in Amsterdam maar toen gold hetzelfde. Voor Bergwijn lijkt een terugkeer naar de hoofdstad van Engeland het meest interessant, vooral omdat hij daar al woonde in zijn tijd bij Tottenham Hotspur.

Naast een transfer binnen of buiten Europa is er voor Steven Bergwijn ook nog een derde optie, om bij Ajax de nare smaak van het afgelopen seizoen weg te poetsen. Als dat lukt, dan zal de begeerde Bergwijn volgende zomer aantrekkelijker zijn voor eventuele Europese topclubs.

Nathan van Kooperen is door De Telegraaf ook om een reactie gevraagd, maar wil in dit stadium nog niet op de geïnteresseerde clubs ingaan. "Ik kan wel bevestigen dat hij een goed gesprek met de trainer heeft gehad en dat hij dat op vakantie nu goed op zich laat inwerken."

Meer op de Telegraaf




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn farioli ham kooperen marseille nathan saudische telegraaf west aantrekkelijker arabie begeerde beraden duitsland engeland fairplay francesco frankrijk gortig inwerken kenbaar londense ngesprek poetsen saoedia tottenham verweij voetbaltoekomst woonde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
25-30 miljoen direct doen.
Totale mis match
+10/-0

2 maanden geleden
Als je nog 25-30 miljoen voor deze man kan krijgen mag de vlag uit. Doeidoei!
+6/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Op rechts had hij tot een vaste waarde kunnen uitgroeien bij Ajax. Maar hij wil volgens mij zelf niet op die positie spelen. Als je dan een mooi bedrag voor hem kan vangen, direct verkopen en doorpakken. Niet te lang rekken om 3-5 miljoen meer of minder.
+4/-0

2 maanden geleden
Heeft mij nooit overtuigd het team op sleeptouw te kunnen nemen of door zijn individuele klasse het verschil te maken. Die momenten zijn te sporadisch geweest.
Zelfs al het "maar" 20M zou zijn, zou ik als Ajax zijnde een transfer niet blokkeren.
+6/-0

2 maanden geleden
Ook in dit geval geldt dat ieder bod goed genoeg is. Kan niets, wil niets en doet niks. Tijd om in de zandbak te gaan spelen. Doei!
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen