Transparent
Inloggen
Sluiten

Scheutjens blikt terug op vertrek bij Ajax

13 juli 2024 11:57 - Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

Scheutjens blikt terug op vertrek bij Ajax; image source: Pro Shots

Vandaag verscheen er een opmerkelijk verhaal van sportjournalist van het jaar Rik Elfrink in de kranten van DPG Media. De clubwatcher die namens het Eindhovens Dagblad PSV volgt, is bij voormalig keeperstrainer van Ajax Anton Scheutjens langs geweest. Die deed in gesprek met Elfrink enkele interessante uitspraken over zijn vertrek uit Amsterdam.

De keeperstrainer die Ajax verliet na afloop van het desastreus verlopen afgelopen seizoen: "Ik krijg nog regelmatig berichten van bezorgde mensen die vragen hoe het met me gaat. In een mediabericht dook laatst op dat ik ziek zou zijn. Maar ik ben helemaal niet ziek!"

Scheutjens heeft met VVV Venlo een nieuwe werkgever gevonden na zijn vertrek uit Amsterdam. Na het dramatische verloop van afgelopen seizoen waarin Scheutjens van dichtbij de club zag imploderen, kreeg de keeperstrainer begin dit jaar werkgerelateerde gezondheidsklachten. "Het was in het midden van januari, voordat de eerste wedstrijd na de winterstop begon. De sfeer binnen de club was door de slechte resultaten en het vertrek van enkele clubmensen niet heel positief. Uiteindelijk moest ik in die periode voor mezelf kiezen. Ik was tien tot twaalf uur per dag bij de club en daaromheen ook vaak in de auto onderweg. Je probeert alles te doen om te helpen. Maar op een gegeven moment kwam ik mezelf tegen. Ik kreeg voortdurend last van hoofdpijn en voelde me niet goed. Samen met mijn vrouw heb ik de beslissing genomen om tijdelijk een eind te maken aan de voor mij ongezonde situatie. Daarna verdwenen mijn lichamelijke klachten gelukkig snel.”

De keeperstrainer die onder Erik ten Hag twee landstitel vierde met Ajax, leek af te stevenen op een langer verblijf in Amsterdam. Toezeggingen over een contractverlenging daargelaten, die mogelijkheid verdween naarmate het afgelopen seizoen vorderde. Ajax besloot met Jelle ten Rouwelaar een vervanger in huis te halen, die inmiddels de club ook alweer verlaten heeft voor een avontuur bij Manchester United. "Ik rekende erop dat ik bij Ajax zou blijven. Uiteindelijk ging de club dus niet met mij verder. Ik heb de directie laten weten dat ik het daar niet mee eens ben, maar ondertussen wilde ik toch graag een nieuwe baan en VVV benaderde mij. Dat wilde ik niet laten lopen, om de zekerheid van een job niet te verspelen. Ik kan het me niet veroorloven om op mijn zesenvijftigste al stil te zitten en dat wil ik ook helemaal niet. Maar de situatie met Ajax dient in alle redelijkheid nog wel opgelost te worden natuurlijk. En ik heb ook helemaal geen zin om allerlei dingen naar buiten te gooien over de situatie binnen de club. Dat hoort niet. Uiteindelijk heb ik twee prachtige jaren gehad bij Ajax, met twee kampioenschappen, een gewonnen KNVB-beker en een mooie Champions League-campagne. Daarna werden de resultaten minder. Dat heeft in een topsportomgeving altijd weerslag op het werk."

Meer op Rik Elfrink




Tags

scheutjens elfrink vvv anton baan benaderde bezorgde campagne clubmensen desastreus dook dpg gezondheidsklachten hag hoofdpijn imploderen job kampioenschappen knvb landstitel mediabericht naarmate opmerkelijk redelijkheid rouwelaar sportjournalist topsportomgeving veroorloven verspelen vorderde weerslag werkgerelateerde werkgever zesenvijftigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
De situatie met Ajax moet nog opgelost worden???
De club wilde niet verder, en hij heeft een nieuwe werkgever. Wat moet je dan oplossen nog???
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Tja waarschijnlijk het bericht dat hij ziek zou zijn?
Elfrink is PSV watcher en PSV supporter waarvan Johan Derksen zei dat Elfrink nooit objectief over PSV schrijft omdat hij meer als supporter dan als journalist over PSV schrijft.
Wij als Ajaxsupporters vinden het ook heerlijk om de concurrenten in een negatief daglicht te zetten alleen hebben wij niet het podium dat Elfrink, die geacht wordt als journalist neutraal te zijn, wel heeft.
Verder heeft Scheutjens bewezen niet stressbestendig te zijn door ziek te worden wanneer de nood het hoogst was.
Ajax moet door woelige wateren om terug te keren naar waar het hoort en daar kan je alleen stressbestendige medewerkers bij gebruiken.
Vandaar nu een klein clubje in het gemoedelijk Limburg meneer Scheutjens.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Je kan natuurlijk niet zomaar eenzijdig bedenken "We doen het toch niet" als er daarvoor al dpor de club is uitgesproken dat het contract wordt verlengd. De vraag is wel in hoeverre hier schriftelijk over is gecommuniceerd richting Scheutjens. Hij zal geld willen zien, maar als hij het niet per mail, brief (of fax) bevestigd heeft gekregen en uitsluitend mondeling, wordt het lastig aan te tonen, zeker als Ajax zich beroept op het standpunt dat zij geen toezegging over contractverlenging heeft gedaan. Vanuit Ajax logisch dat men verder is gaan kijken. Je moet wel mensen hebben waar je op kunt bouwen. Ik geloof ook niet dat het voor Scheutjens als een verrassing kwam, dan ben je wel erg naïef.
+1/-0

2 maanden geleden
Straks nog een interview door een Feyenoord clubwatchter met een weggestuurde ballenjongen.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen