Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ajax bereikt akkoord met Bertrand Traoré"

12 juli 2024 21:57 - de Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax bereikt akkoord met Bertrand Traoré"; image source: Pro Shots

De Telegraaf-journalist Mike Verweij meldt zojuist dat Ajax en Bertrand Traoré elkaar hebben gevonden in de onderhandelingen over een hernieuwde samenwerking. Daarmee heeft Francesco Farioli zijn gewenste rechtsbuiten binnen. Ajax heeft vrijdagavond mondeling overeenstemming bereikt over een contract voor de komende twee seizoenen.

Het akkoord wordt dit weekend. verder uitgewerkt en door de betrokken advocaten op papier gezet, waarna de medische keuring spoedig zal volgen. De rechtsbuiten, die ook als spits en linksbuiten inzetbaar is, is transfervrij. Door de financiële uitdagingen waar Ajax momenteel mee kampt, ziet de club de transfer van Traoré als absoluut buitenkansje.

Bertrand Traoré speelde in het seizoen 2016/2017 al onder huidig PSV-trainer Peter Bosz bij Ajax. Als huurling bereikte hij met Ajax de finale van de Europa League, maar besloot het seizoen zonder prijzen om vervolgens terug te keren naar Chelsea. In de jaren daarna speelde de international van Burkina Faso voor Olympique Lyonnais, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en het afgelopen half jaar voor het Spaanse Villareal. Hij speelde in zijn eerdere periode in Amsterdam negenendertig wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij dertien goals en leverde hij zes assists.

Meer op de Telegraaf




Discussieer mee op de forums


Tags

traore bertrand advocaten basaksehir bosz burkina chelsea farioli faso francesco hernieuwde keuring linksbuiten lyonnais mondeling negenendertig telegraaf verweij villa villareal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Bertrand, van harte welkom. Ik hoop dat je fit bent en meteen inzetbaar. Hopelijk met al je ervaringen rijker wordt je komend seizoen een dragende speler. Laat ons positief verrassen.
+5/-3

2 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar het salaris en wat er gaat gebeuren met Bergwijn, Henderson en Berghuis. Hopelijk verdient Traoré iets wat bij onze huidige situatie past. Tijd zal het leren wat hij ons ditmaal te bieden heeft op het veld.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Henderson mag van mij weg, maar Bergwijn en Berghuis nog een jaartje blijven om voor de derde plaats te gaan.
+2/-0

2 maanden geleden
Misschien is er de mogelijkheid om bij zulke spelers een prestatie contract af te sluiten, waarin fitheid en rendement besproken dienen te worden.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Denk het niet, dan komen ze niet. Zo'n jongen heeft keuze zat
+2/-0

2 maanden geleden
Positief denk ik.
Nu als de sodemieter een rechtsback en CV.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Opvallend dat je voor rechtsback en centrale verdediger kiest en niet linksback.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Linksback zal wel Hato worden in zn nieuwe rol toch?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat was mijn eerst volgende gedachte. Willen we dat ook?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij was tegen Sint-Truiden de beste speler, werd veel in het spel betrokken, dus lijkt me vooralsnog prima.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Jq, oké. Daar heb je gelijk in. Hato kan dat ook op lcv zijn en dat is afgelopen seizoen de voorkeur geweest.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Deze jongen moet je koesteren, toptalent.
Zijn voorkeur is lcv dus jaag hem niet weg en geef hem zijn zin.
Ik heb me ook kapot geërgerd aan van Halst na afloop.
Die zei tegen Hato je moet nog een jaartje blijven voor je naar het buitenland gaat.
Hij is 18 jaar.
Hij hoort te zeggen je moet nog 5 jaar blijven in de hoop dat het er 3 worden, sukkel.
+9/-0

 
2 maanden geleden
We hebben sowieso ook daar versterking nodig, maar rechtsback en CV lijkt me prio 1.
+3/-0

2 maanden geleden
Gooier kan ook op rechts en als cv net als Rensch. Hou de centen maar in de knip en bouw aan een elftal met als basis onze eigen opgeleide jongens. Spelers die met een hoog salaris drukken op onze begroting mogen/moeten vertrekken.
+1/-3

 
2 maanden geleden
Mits Rensch zijn contract verlengt. Ik heb gemengde gevoelens over deze jongen. Hij veroorzaakt veel tegengoals, maar is aanvallend een stuk sterker geworden.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Als het niveau niet snel omhoog gaat, zullen de jeugdspelers zo snel mogelijk de club willen verlaten. En bij gebrek aan inkomsten uit de CL zal Ajax wel moeten verkopen en dan ook nog voor een lager bedrag dan de afgelopen jaren, want zonder buffer kun je niet lang nee verkopen.

Met jeugd alleen red je het niet. Je hebt een goeie mix nodig met ervaring (en natuurlijk kwaliteit) op cruciale posities. Ajax hoeft niet gelijk kampioen te worden, maar moet wel kunnen meestrijden voor een plek in de CL.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen