Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld

10 juli 2024 23:02
Foto: Pro Shots

Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld; image source: Pro Shots

Nederland is er niet in geslaagd de finale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland te bereiken. Lang leek de wedstrijd tegen Engeland op een verlenging af te stevenen, tot de blessuretijd van de tweede helft aanbrak en de ingevallen Ollie Watkins de 2-1 binnenschoot namens de Engelsen. Nederland was via Xavi Simons met een wonderschoon doelpunt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Engeland kwam tien minuten na die openingstreffer op gelijke hoogte via een door Harry Kane benutte penalty, nadat Denzel Dumfries licht met de spits van Bayern München in contact kwam in het zestienmetergebied. Door de nederlaag wacht zondag niet de EK-finale in het Olympiastadion van Berlijn maar een enkeltje huiswaarts morgen.

Door de nederlaag van Oranje, waar Steven Bergwijn de hele wedstrijd op de bank bleef en Brian Brobbey direct na de 1-2 van Engeland nog zijn eerste minuten mocht maken, is het EK-sprookje van het Ajax-duo vanavond in Dortmund aan flarden geschoten. Het team van Ronald Koeman keert normaal gesproken morgen huiswaarts en begint dan aan hun vakanties met een behoorlijke kater. Zo ook Brian Brobbey en Steven Bergwijn, die normaal gesproken na hun vakantie aansluiten bij het team van Francesco Farioli. Naar verwachting is dat tussen de twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League met FK Vojvodina.




Discussieer mee op de forums


Tags

engeland oranje verlenging bergwijn brobbey huiswaarts nederland bayern berlijn dortmund duitsland dumfries farioli flarden francesco kane kater koeman ollie olympiastadion simons sprookje vojvodina voorronde watkins wonderschoon xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Laffe trainer, laf voetbal. Engeland had op gegeven moment zelfs meer dan 60% balbezit. Tsja, dan roep je het over jezelf af. Op safe gespeeld en terecht verloren. Verder was de scheids natuurlijk een lamlul, maar ook met een betere scheids had Engeland hier gewonnen. Oranje bleef met geluk tot aan de 90ste minuut overeind.
+4/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En tja wat betreft de scheidsrechter; eens corrupt altijd corrupt.

Dat een scheidsrechter die ooit 6 maanden geschorst is geweest vanwege matchfixing een halve finale van een EK mag fluiten is wel passend bij de criminele organisatie die de UEFA is.

https://en.wikipedia.org/wiki/2005_German_football_match-fixing_scandallink
+7/-0

 
2 maanden geleden
Ah, dank je. Dit wist ik dus niet. Inderdaad een schande. Dit soort gasten horen voor het leven geschorst te worden.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wel een beetje over de top hier, want op basis van de tweede helft had England gewoon geluk en de laastste 15-20 minuten had ik meer het idee dat Oranje zou winnen dan England.
Eerste helft was England beter, maar natuurlijk een belachelijke penalty.
Voor pure voetbal liefhebbers is het te hopen dat Spanje wint, want wat England, ondanks geweldige voetballers, laat zien is natuurlijk "a joke".
+4/-0

2 maanden geleden
Zo'n invalbeurt moet je gewoon weigeren voor de lafste bondscoach uit de geschiedenis.
+4/-3

2 maanden geleden
Weer met dePaay in de spits beginnen, een speler die elke wedstrijd bewijst dat hij het niet heeft als spits , dan via een goed doelpunt 1-0 voorkomen en daarna schijtlaarzen voetbal door geen druk op de bal meer te geven en met z’n allen terug te lopen en enorm veel vrijheid aan de zijkanten weg te geven , dan vraag je om problemen. Ik ben in de 33ste minuut afgehaakt. Opwinden en ergeren daar had ik geen zin in. We hebben een middelmatig elftal dat met mazzel zo ver is gekomen met een schijtlaars als trainer .
+7/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Corners en vrije trappen waren ook ineens een verademing sinds Depay ze niet meer nam. Maar goed, niet zijn schuld dat Oranje vandaag verliest, maar van een laffe trainer en spelers die met poep in de schoenen zaten te ballen. Ik heb werkelijk geen idee wat voor tactiek er werd gehanteerd.. Leek wel "we doen alles op safe en met geluk krijgen we die ene uitbraak".
+1/-2

2 maanden geleden
25 juli weer heerlijk in de ArenA, kan niet wachten.
Tenminste tussen de echte supporters ipv kaasklompen en carnavalspubliek.
+6/-0

2 maanden geleden
Op naar het wk met Frenkie en de gebroeders Timber en Brobbey in de spits. Dan komt er vuurwerk. Van Axel Dongen op links en Ties Janse op de plek van Van Dijk. Haha, komt goed.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Daar zullen we er ook wel weer uit gaan door een dubieuze scheidsrechter, begint een beetje traditie te worden.
+3/-1

2 maanden geleden
Wie er ook gewonnen had, Spanje is echt een maatje groter. NL heeft het laten liggen. Engeland heeft het maximale eruit gehaald.
+4/-0

2 maanden geleden
Met de hakken over de sloot gewonnen van Polen en Turkije, een goeie wedstrijd tegen Roemenië.
Gelijk tegen Frankrijk wat op 60% speelde en het wel best vond en verloren van Oostenrijk en Engeland.
Nou wat is hij trots die Koeman en ze gingen nog lang van links na rechts.
+7/-0

 
2 maanden geleden
En dan te bedenken dat er gejankt werd over wel/niet buitenspel, maar als Griezman iets scherper was geweest en de passing richting hem iets secuurder zouden we ook zonder Mbappé er kansloos af zijn gegaan.
+3/-0

2 maanden geleden
Blij dat het klaar is. Bergwijn en Brobbey op vakantie en dan aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen beginnen.

Voor Bergwijn alvast de lijnen open zetten voor een transfer, zodat er hopelijk snel wat geld binnen gaat komen. En dan het geld laten rollen en werken aan een knappe selectie.
+2/-0

2 maanden geleden
heb al eerder hier gezegd waarom moest Blind en Wijnaldum mee naar Duitsland. Duidelijk vriendjes politiek van Koeman. Maar Blind heeft gelukkig geen fouten gemaakt in het veld. Maar waarom Brobby niet in laten vallen voor de Paay tegen Engeland. De paay slecht alle wedstrijden maar kom ook niets verkeert doen bij Koeman. dus toch vriendjes politiek allemaal ????
+2/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen