Transparent
Inloggen
Sluiten

Branco van den Boomen overweegt vertrek

9 juli 2024 18:43 - de Telegraaf
Foto: Pro Shots

Branco van den Boomen overweegt vertrek; image source: Pro Shots

Branco van den Boomen lijkt Ajax na slechts één seizoen alweer de rug toe te keren, dat meldt journalist en clubwatcher Mike Verweij zojuist op de website van De Telegraaf. De middenvelder verkent zijn opties nu hij onder nieuwe trainer Francesco Farioli buiten de beoogde basiself lijkt te vallen. Ajax leek voornemens de middenvelder te behouden maar kan het geld van een mogelijke transfer zeer goed gebruiken en lijkt dus bereid te zijn mee te werken aan een uitgaande transfer van de middenvelder die nog tot 2027 vastligt in Amsterdam.

De in Veldhoven geboren Van den Boomen kwam vorige zomer transfervrij van Toulouse en had Ajax in het voorbije seizoen van ervaring en houvast moeten voorzien. Door diverse blessures op cruciale momenten liep zijn eerste seizoen in Amsterdam uit op een regelrechte teleurstelling. Onder de nieuwe trainer zou iedereen een eerlijke nieuwe kans moeten krijgen, maar het heeft er inmiddels alle schijn van dat de voorkeur van de Italiaanse trainer uitgaat naar andere opties op het defensieve middenveld.

Zo zijn Jordan Henderson en Kenneth Taylor normaal gesproken vaste basisspelers zolang ze nog in Amsterdam onder contract staan. Henderson onderzoekt zoals bekend ook zijn opties en Ajax staat bij de Engelsman ook zeker open voor een vertrek, maar zolang dat nog niet gerealiseerd is zal de club hem met zijn miljoenensalaris niet snel op de bank posteren. Kenneth Taylor wordt vooral gezien als een speler die veel transferwaarde vertegenwoordigt, waardoor hij ook niet bang hoeft te zijn voor zijn positie.

Verder is het algemeen bekend dat Ajax hoop heeft Pablo Rosario aan te trekken als nieuwe nummer zes. Zodra er voldoende geld beschikbaar is, wordt de middenvelder als eerste opgehaald in Frankrijk. Dat maakt Branco van den Boomen het waarschijnlijkste kind van de rekening. De Veldhovenaar hoopt zijn toekomst in Spanje of Italië voort te zetten, terwijl er aanbiedingen bij Ajax zijn binnengekomen vanuit Spanje en Frankrijk.

Meer op de Telegraaf
Discussieer mee op de forums


Tags

boomen branco frankrijk henderson taylor basiself farioli francesco houvast jordan kind miljoenensalaris posteren rosario telegraaf toulouse vastligt veldhoven veldhovenaar verkent verweij waarschijnlijkste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Denk dat we met de trainer weer een verkeerde keuze hebben gemaakt! Met kerstmis Frank de Boer maar voor de groep zetten, liefst nu al!
+3/-8

 
3 weken geleden
Hoezo?
Ik vind dat men hun oren te veel naar de "trainer/passant" laat hangen maar daar kan hij niets aan doen, ik hoor verder alleen positieve geluiden.
+3/-2

 
3 weken geleden
Eens. Het beleid op bestuurlijk niveau is ronduit slecht. Daar blijkt dus nog niets veranderd te zijn. Lijkt alsof de club geen eigen netwerken meer heeft.

Ik hoop natuurlijk dat de trainer slaagt, maar als hij faalt, moet je als club weer een complete staf vervangen. Dat kost niet alleen geld, maar ook continuïteit. Je raakt nog meer achter op PSV en Feyenoord. Terwijl de club inmiddels mijlenver boven die 2 poepclubs had moeten staan. Dit alles weggegeven in 2-3 jaar.
+3/-1

 
3 weken geleden
Mee eens dat het met zijn staf de spuigaten uitloopt.
Een vertrouweling meenemen prima maar de rest hoort door de club ingevuld te worden om de continuïteit te waarborgen.
+2/-1

 
3 weken geleden
Ik lees net als jij dat iedere speler zijn aanpak verfrissend vindt.
Dat hij er bovenop zit.
Gezien er aan verschillende kanten geconstateerd is, oa door de technische staf van NL team, dat de fitheid van de Ajacieden te wensen overlaat en er nu veel harder getraind wordt.
Hij geen 9 - 5 (Ibiza) mentaliteit heeft en dat ook verlangt van zijn spelers.
Het geeft nog geen garantie voor de toekomst.
Maar de geluiden op zich vind jij negatief?
+2/-0

 
3 weken geleden
En waarom denk jij dat? Serieuze vraag dit.
+2/-0

 
3 weken geleden
Huh? Hij is letterlijk pas een paar weken geleden begonnen, zijn twee oefenwedstrijden verder en heeft nog niet eens zijn selectie bij elkaar. Hoe kun je nu al een oordeel klaar hebben?
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Van den Boomen is te voorspelbaar om echt te slagen in een goed draaiend Ajax. En als hij nu al weg wil zit het ook niet goed met zijn mentaliteit. Ook Henderson mag wat mij betreft weg. Had nooit gehaald moeten worden gezien de kosten. Snap echt niet dat men in de winter zo een speler haalde en de defensie maar liet zoals het was. Zolang de mensen die zulke keuzes hebben gemaakt er nog zitten, zal het niet goedkomen met Ajax. De club heeft behoefte aan capabele beleidsbepalers; mensen die zien wat nodig is en die daarmee aan de slag gaan. Er is op bestuurlijk niveau nog steeds een grote schoonmaak nodig. Om te beginnen iedereen die de keuzes van Mislintat niet betwistte eruit gooien. Kan me niet schelen of je dan een compleet nieuw bestuur moet samenstellen. Geen verstand van hoe het moet bij Ajax? Eruit!

Verder natuurlijk het Technisch Hart herstellen en zorgen voor een betere structuur, waardoor je niet afhankelijk wordt van een persoon, zoals dat het geval was bij Overmars. Toen hij eruit ging, was het gedaan met alle knowhow, omdat er al jaren geen sprake meer is van een Technisch Hart. Om te beginnen moet dat terug. Wie dat moet invullen? Er zullen vast wel capabele mensen rondlopen die verstand hebben van jeugdopleiding en communicatie. Ben benieuwd of Jonk zou kunnen samenwerken met Kroes. Kan hij de boel goed neerzetten bij de jeugdopleiding. Als hij daarna met veel bombarie vertrekt, prima. Zolang er maar snel goed werk wordt geleverd.

Dat spelers als Van den Boomen gescout werden als missing link.. Pff. Dan deugt de scouting echt niet als zij daarmee hebben ingestemd.
+6/-0

 
3 weken geleden
Daar is toch een poging naar gedaan met Beuker/de lang/Kroes?
Nu moet het nog gaan kloppen, de tijd zal het leren.
Geen budget dus op nieuwe aankopen zijn ze niet af te rekenen maar op Zinhagel na wel succesjes kunnen behalen met aantrekken/behouden van jeugd.
+7/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Laten we inderdaad hopen dat het goed uitpakt. Ergens vrees ik nog voor een "coupe" onder leiding van Van Praag en Van Gaal dat ze Danny Blind vooruit schuiven als AD en dat de boel daarna weer als een kaartenhuis in elkaar stort.
+1/-0

 
3 weken geleden
Danny Blind als AD zie ik gelukkig nooit gebeuren onder Van Praag.
Daar heeft hij te veel zakelijk verstand voor.
Een oud voetballer als AD is leuk voor de contacten binnen het wereldje maar je moet wel de capaciteiten hebben om een organisatie met een omzet van 100plus miljoen te kunnen managen.
Onder Kinsbergen ging het goed met Ajax, en die had niet zoveel met voetbal, maar zodra hij het stokje overdroeg aan V d Sar is het verval begonnen ondanks dat de handelsgeest van Overmars hem nog lang in het zadel hield.
+5/-0

3 weken geleden
Heuh…Klopt dit wel? Het is toch de Telegraaf…
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal