Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint eenvoudig van Sint Truiden

9 juli 2024 18:25
Foto: Pro Shots

Ajax wint eenvoudig van Sint Truiden; image source: Pro Shots

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het nieuwe seizoen in winst om weten te zetten. Op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek werd er voor het oog van zo'n vijfduizend toeschouwers met 4-0 gewonnen van het Belgische Sint Truiden VV. Na een vroege openingsgoal van Jorrel Hato stagneerde het spel en de 1-0 werd dan ook de ruststand. Direct na rust nam Ajax afstand van de Belgen, een minuut nadat de tweede helft werd afgetrapt zette Jaydon Banel de ploeg op 2-0. Tien minuten later maakte Carlos Forbs de 3-0 en het slotakkoord was voor Kenneth Taylor die de 4-0 voor zijn rekening nam.Daarmee heeft Ajax de eerste oefennederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag rechtgezet. De ploeg van Francesco Farioli speelde dominant en was nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Hoewel het voor Ajax pas de tweede wedstrijd was van deze voorbereiding, speelde STVV haar vierde wedstrijd al. Gedurende de wedstrijd was daar echter weinig van te merken, verschillende spelers kampten na slechts een uur spelen al met vermoeidheidsverschijnselen. Het mag dan ook een klein wonder heten dat het slechts 4-0 eindigde, gelet op de kansenverhouding had Ajax er eigenlijk veel meer moeten maken.

Ook vandaag werd halverwege de tweede helft de volledige basiself naar de kant gehaald en vervangen:


De wedstrijd was net als de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle live te volgen via Ziggo Sport. De eerstvolgende wedstrijd voor het team van Francesco Farioli is aanstaande zaterdag, als er om 16:00 uur wordt afgetrapt tegen Rangers FC uit het Schotse Glasgow; ook die wedstrijd zal live te zien zijn bij Ziggo Sport.
Discussieer mee op de forums


Tags

truiden ziggo banel bovenmolen carlos farioli forbs francesco glasgow hato jaydon jorrel oldebroek openingsgoal pec rangers slotakkoord stagneerde taylor vijfduizend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Net als de eerste wedstrijd vond ik ook nu de jonge spelers niet minder dan de oudere, duurdere spelers.

Akpom voor Rijkhoff, Godts voor Banel, Hato naar LCV, Forbs naar rechtsbuiten.
+1/-0

3 weken geleden
De jonkies deden het heel aardig moet ik zeggen. Hato zoals verwacht goed, maar ook Fitz Jim en Vos vond ik prima spelen.
Er is een duidelijke lijn te zien in het spel van Farioli met veel meer druk op de tegenstander. Ben benieuwd hoe Berghuis zich gaat houden als er voortdurend bij, bij, allez, allez steven go go go wordt geroepen:).Begin al een beetje fan van onze nieuwe coach te worden, met het ouderwets slaapwandelen gaat niemand meer wegkomen!
+8/-0

 
3 weken geleden
Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als ik het zo mag lezen, zijn we speltechnisch nu al goed bezig. Laten we hopen dat nu de juiste plekken worden versterkt en dat we op nationaal niveau weer mee kunnen doen.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal