Transparent
Inloggen
Sluiten

Romee Leuchter naar Paris Saint Germain

9 juli 2024 18:10 - Ajax
Foto: Pro Shots

Romee Leuchter naar Paris Saint Germain; image source: Pro Shots

Ajax ziet haar topscorer allertijden Romée Leuchter vertrekken naar Paris Saint Germain. De drieëntwintigjarige spits verlaat Ajax transfervrij, nadat ze na het afgelopen seizoen uit haar contract liep in Amsterdam.De spits kwam in de zomer van 2021 over van PSV en groeide in Amsterdam binnen no time uit tot basiskracht. Afgelopen maart kroonde Leuchter zich tot topscorer allertijden van de Ajax-vrouwen. Haar eindtotaal in haar drie jaar bij Ajax stokte bij zesentachtig treffers in negenentachtig wedstrijden. In alle drie de seizoenen die Leuchter voor Ajax speelde werd ze ook de clubtopscorer van dat seizoen. Ze won met Ajax twee keer de KNVB-Beker en werd één keer landskampioen.De spits kijkt voldaan terug op haar drie Amsterdamse jaren: "Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Ajax. Ik ben heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen. De wedstrijden, de trainingen, het plezier dat we hebben, de mensen bij de club, die ga ik missen. Maar ik denk dat ik klaar ben voor een volgende stap in mijn carrière."

Manager Vrouwenvoetbal bij Ajax Daphne Koster blijft met een dubbel gevoel achter: "Natuurlijk vind ik het jammer dat Romée ons gaat verlaten, ze is van grote waarde geweest voor het team. Maar boven alles overheerst de trots: Romée is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een complete spits, wat zowel is af te zien aan haar enorme aantal doelpunten maar ook aan haar houding buiten het veld. Uiteindelijk is het ook mede ons doel om spelers voor te bereiden op de absolute top en ik weet zeker dat Romée in Parijs van grote waarde kan zijn."
Tags

romee leuchter daphne drieentwintigjarige koster overheerst parijs topscorer uitgegroeid vrouwenvoetbal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ik ben wel is benieuwd wat voor transfersommen er om gaan in het damesvoetbal en wat Ajax nu vangt voor deze transfer.
+1/-0

 
3 weken geleden
Transfervrij. Niet veel dus.
+5/-1

 
3 weken geleden
Ohja haha,misschien paar gevulde koeken.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Croissants lijkt me meer waarschijnlijk :)
+1/-0

 
2 weken geleden
Toptransfers in het vrouwenvoetbal liggen rond de 4-5 ton. Laatst zijn er een paar Afrikaanse speelsters voor heel veel geld naar de competitie in de VS gegaan. Dat lag boven die 4-5 ton.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal