Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook AS Roma meldt zich voor Wout Weghorst

8 juli 2024 12:51 - Tuttosport
Foto: Pro Shots

Ook AS Roma meldt zich voor Wout Weghorst; image source: Pro Shots

Het Italiaanse medium meldt vandaag dat AS Roma zich gemengd heeft in de strijd om de handtekening van Wout Weghorst. Naast Ajax en FC Twente krijgt de reservespits van het Nederlands Elftal dit Europees Kampioenschap er dus nog een keuzemogelijkheid bij.

Volgens de Italiaanse krant is AS Roma naarstig op zoek naar een opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Romelu Lukaku. Wel moet de club eerst nog een speler verkopen om ruimte te maken in het budget. Voornaamste kandidaat om te vertrekken is Tammy Abraham volgens Tuttosport.

Burnley heeft een gewenste transfersom van tien miljoen euro op het hoofd van Weghorst gezet. Burnley, afgelopen seizoen gedegradeerd van de Premier League naar het tweede niveau in Engeland. De spits heeft nog een contract voor één jaar bij Burnley. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Duitse 1899 Hoffenheim waar hij een wisselvallig seizoen kende.
Tags

roma weghorst burnley wout chelsea engeland gemengd hoffenheim keuzemogelijkheid lukaku reservespits romelu tammy tuttosport twente wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Tja, zeg het maar. Bij Hoffenheim was het geen succes en daarvoor bij Burnley en Man United heeft hij ronduit gefaald. Als pinchhitter doet hij het zonder meer goed bij het Ned.Elftal. Is hij dan de oplossing voor het zwalkende Ajax? Volgens mij niet.
Als pinchhitter zou het ook voor Ajax een goede zijn maar moet Ajax nu tien miljoen uitgeven aan een pinchhitter die ontevreden op de bank zal zitten? Denk het ook niet. Als we nu nog een miljoentje of honderd te besteden hadden dan kan je dat soort dingen doen maar nu hebben we andere prioriteiten zoals een heel nieuw middenveld kopen.
+9/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Mee eens.
Voetbaltechnisch bracht hij het zaterdag ook niet maar ging voorop in de strijd en stookte het vuurtje op, a la Tadic.
Weet zittend een kans te verhinderen, okay maar hij is daar niet bewust gaan zitten omdat hij het aan zag komen.
Het moet toch ook mogelijk zijn omdat besef binnen een spelersgroep te brengen zonder een Weghorst?
Ik heb diep respect voor de voetballer Weghorst om zoveel te bereiken met zo weinig capaciteiten maar ik ben het met je eens dat we andere prioriteiten hebben met ons kleine budget.
En voor een stukje mentaliteit (daar gaan we weer) haal Bogarde terug.
Ik denk echter als Weghorst kan kiezen dan kiest hij voor Ajax.
Hij gaat voor de eer gezien hij het maatschappelijk niet nodig heeft om voor de centen te kiezen.
+4/-0

 
3 weken geleden
Gelijk heb je. Ik zie graag deze transfer periode nog een creatieve 10 en een rechtsbuiten komen o.a.
+2/-0

3 weken geleden
Ik heb er helemaal geen problemen mee als Wout naar AS Roma gaat, integendeel.
+4/-2

3 weken geleden
Ik vind het prima. Een nieuwe spits is niet wat we nodig hebben. Betere verdedigers wel.
+3/-0

3 weken geleden
Hoe kan Twente zich deze transfer veroorloven? 10 miljoen euro en een salaris lijkt mij te veel voor Twente en tegenwoordig ook voor Ajax. Zelfs Roma moet ruimte maken voor hem in hun budget. Weghorst als vervanger van Lukaku vind ik echter een stap achteruit voor Roma.
+3/-0

 
3 weken geleden
Een team dat Champions League speelt, kan zich veel veroorloven.
+1/-0

 
3 weken geleden
Alleen speelt Twente geen CL, maar slechts voorrondes. Gezien hun (gebrek aan) ranking worden dat de zwaarst mogelijke tegenstanders = maximaal Europa League.
+1/-0

3 weken geleden
Ik zie Weghorst wel graag komen, maar alleen als we eerst iemand verkopen. Zijn gif, lengte en gevoel voor de juiste (scorings)positie kunnen we goed gebruiken. Daar pluk je echt de vruchten van in wedstrijden, maar ook in de kleedkamer en tijdens trainingen (zie eerder in de tijd van Tadic, als Weghorst voor de helft kan zorgen ben ik al blij).
Het zou mij niet verbazen als Akpom voor een goed bedrag kan worden verkocht. We kunnen er overigens ook niet zeker van zijn dat Brobbey volgend jaar nog bij ons speelt. Voor een goede zak geld voor Ajax en een financiële en sportieve verbetering (grotere competitie, CL-voetbal) voor Brobbey, zou dat zomaar eens kunnen gebeuren. Ik hoop van niet, want we kunnen Brobbey goed gebruiken in de wederopbouw. Daarnaast zou het voor hem geen goed moment zijn om nu alweer de stap naar een andere club te maken.
+4/-0

 
3 weken geleden
Ik hoop dat Brobbey en Akpom blijven. Allebei gewoon keurig gedaan afgelopen seizoen, ondanks alles veel goals en assists gegeven. Brobbey als 1e spits en Akpom als 2e is naar mijn mening perfect. Stiekem heeft Akpom ook veel goals gemaakt als rechtsbuiten, dus ze spelen ook vaak goed samen. Als je Akpom verkoopt en vervangt met Weghorst is het afwachten hoe dat uit zal pakken. Natuurlijk bij een goed bod kunnen we inderdaad zomaar een spits kwijtraken en ook zal ik Akpom begrijpen met de wens om basisspeler te willen zijn. Ik hoop dat de nieuwe omstandigheden hem hier houden en dan is er geen plek voor Wout.
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Hij zal zeker wel scoren, maar 10 miljoen plus een royaal salaris is op dit moment niet verantwoord. De restwaarde is nihil. Op deze manier ga je de afgrond in. Geef liever jonge spelers weer een kans.
+3/-0

 
3 weken geleden
Bovendien zal hij denk ik voor onrust zorgen als hij geen basisplaats krijgt. Deze jongen komt echt niet als pinchhitter alleen.
+2/-0

3 weken geleden
Heb liever dat Ajax zich focust op 2 backs een 10 en een CV.
Lijkt mij niet dat Weghorst een prio is.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal