Transparent
Inloggen
Sluiten

De voordelen van met de fiets naar een voetbalstadion

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

5 juli 2024 16:27

<h2>De voordelen van met de fiets naar een voetbalstadion</h2>; image source:

Geloof het of niet, maar er zijn natuurlijk ontzettend veel voordelen verbonden aan het nemen van de fiets om naar een voetbalstadion te gaan en de auto lekker te laten staan. Niet alleen draagt dit bij aan jouw eigen gezondheid en welzijn, maar het heeft ook positieve gevolgen voor het milieu en de samenleving als geheel. Hoe fijn is het dat je niet hoeft na te denken over bijvoorbeeld het wel of niet kunnen drinken van een biertje. Uiteraard moet je ook op de fiets gewoon rekening houden met de verkeersregels, maar ben je niet direct strafbaar wanneer je twee of drie biertjes drinkt tijdens de wedstrijd.

Een gezonde keuze voor jezelf


Wanneer je ervoor kiest om met de fiets naar een voetbalwedstrijd te gaan, maak je automatisch een gezonde keuze voor jezelf. Fietsen is namelijk een uitstekende manier om aan lichaamsbeweging te doen. Door regelmatig te fietsen, werk je aan je conditie en versterk je spieren. Bovendien helpt fietsen ook bij het verminderen van stress en het verbeteren van jouw mentale welzijn. Het voordeel van fietsen, is dat je het overal en altijd kunt doen. Stel dat je een nieuwe fatbike voor dames gaat kopen, dan kun je hier dus ook gewoon mee naar je werk fietsen, mits je werk natuurlijk op enigszins overbrugbare afstand is.

Milieuvriendelijk alternatief


Eén van de grootste voordelen van het gebruik van de fiets als vervoermiddel naar een voetbalstadion is de positieve impact op het milieu. Door de auto te laten staan en te kiezen voor de fiets, verminder je de ecologische voetafdruk aanzienlijk. Waar je alleen wel even op moet letten, is dat je in het geval van een fatbike, goed moet kijken naar de fatbike regels 2024. Momenteel zijn deze gelijk aan die van een e-bike, maar dit kan natuurlijk altijd veranderen. Auto's zijn namelijk grote vervuilers met uitzondering van elektrische auto’s natuurlijk, terwijl fietsen volledig emissievrij is. Je draagt dus bij aan een schonere lucht en een gezondere leefomgeving voor iedereen. Bovendien helpt het verminderen van autoverkeer ook bij het verminderen van files en congestie in de stad. Een win-win situatie dus! Je kunt je voorstellen dat wanneer we met elkaar allemaal wat vaker de fiets pakken, dit direct een enorm positieve invloed heeft op mens, dier en milieu.

Kostenbesparend


Geld besparen, dat willen we allemaal! Vooral na een avondje voetbal kijken in het stadion, waar we de nodige hapjes en drankjes hebben moeten kopen, is het wel fijn dat we in ieder geval niet na hoeven te denken over het hoeven tanken van de auto. Dit is dan ook direct een voordeel waarvoor mensen steeds vaker de keuze maken om de auto te laten staan en wat vaker de fiets te pakken. Het voordeel is namelijk dat je niet hoeft te parkeren, wat doorgaans toch al snel een paar euro kost, maar ook brandstofkosten, verzekering en andere kosten aan je auto. Uiteraard bespaar je alleen op de verzekering op het moment dat je de auto helemaal de deur uit doet, dus dat is een andere discussie.




Tags

fiets fietsen voetbalstadion fatbike milieu verminderen verzekering welzijn autoverkeer bespaar besparen biertje biertjes bike brandstofkosten conditie congestie dames dier drinkt ecologische elektrische emissievrij files gezondere hapjes kostenbesparend leefomgeving lichaamsbeweging lucht milieuvriendelijk overbrugbare parkeren schonere spieren strafbaar stress tanken verkeersregels verminder versterk vervoermiddel vervuilers voetafdruk voetbalwedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen