Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn met Oranje naar kwartfinales

2 juli 2024 20:03
Foto: Pro Shots

Bergwijn met Oranje naar kwartfinales; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn er vanavond met Oranje in geslaagd de kwartfinales van het Europees Kampioenschap in Duitsland te bereiken. Dankzij goals van Cody Gakpo en twee keer Donyell Malen was het Nederlands Elftal met 3-0 te sterk voor Roemenië, dat zich met name in de openingsfase kranig verweerde.

Steven Bergwijn maakte niet alleen zijn eerste minuten dit toernooi, hij startte zelfs in de basis. Ongeveer een uur voor de wedstrijd werd bekend dat bondscoach Ronald Koeman niet Donyell Malen maar de aanvoerder van Ajax zou laten starten. Dat deed de Ajacied niet onverdienstelijk, al moest hij zich in de rust noodgedwongen laten vervangen wegens fysieke ongemakken. Brian Brobbey bleef net als in de drie groepswedstrijden de volledige negentig minuten op de bank. Oud-Ajacied Daley Blind mocht in de blessuretijd zijn eerste minuten van het toernooi maken.

Door de overwinning mag het Nederlands Elftal zaterdag weer afreizen naar het Olympiastadion in Berlijn. De vierde kwartfinale van dit EK wordt om 21:00 uur afgetrapt. De tegenstander wordt vanavond na de laatste achtste finale bekend, als groepsgenoot Oostenrijk het heeft opgenomen tegen Turkije. Door de overwinning van Oranje lijkt een terugkeer van het Ajax-duo vóór het tweeluik tegen het Servische FK Vojvodina uitgesloten.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn oranje kwartfinales brobbey malen berlijn blind cody duitsland gakpo groepsgenoot koeman kranig noodgedwongen olympiastadion ongemakken onverdienstelijk oostenrijk openingsfase roemenie turkije verweerde vojvodina

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
Bergwijn weer geblesseerd ongekend.
+3/-0

 
2 dagen geleden
Eindelijk een Ajacied in de basis en weer geblesseerd🙈. Ik baal zo van dit EK.
+1/-0

2 dagen geleden
Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat deze overwinning volledig toe te wijden is aan Bergwijn. Zonder gekheid, veelzeggend dat Koeman zei dat Bergwijn na 2 weken onder hem fitter is dan na 1 seizoen bij Ajax.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Zegt ook veel over Bergwijn zelf….
+2/-0

 
2 dagen geleden
Heeft hij dat gezegd?
Dat is idd veelzeggend en ook een stukje verklarend, voor de hele selectie en de prestaties.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Was mij al eerder opgevallen tijdens wedstrijden van Ajax en heb dat in een eerdere topic al geopperd dat de conditie van veel spelers dit seizoen niet geweldig leek .
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bergwijn brobbey depay dumfries eredivisie farioli gakpo godts hato kaplan kiki koeman kroes lcv lido linksbuiten malen medic oranje rcv roemenie rugani schouten sevic simons spurs sutalo tsjech turkije weghorst