Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland verliest zonder Ajax-inbreng van Oostenrijk

25 juni 2024 19:54
Foto: Pro Shots

Nederland verliest zonder Ajax-inbreng van Oostenrijk; image source: Pro Shots

Zonder inzet van Steven Bergwijn en Brian Brobbey is Nederland er niet in geslaagd te winnen van Oostenrijk. Na negentig minuten plus blessuretijd stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Namens Nederland scoorden Cody Gakpo en Memphis Depay. Oostenrijk kwam drie keer in de wedstrijd op voorsprong via een eigen goal van Donyell Malen en goals van Romano Schmid en Marcel Sabitzer.

Door de nederlaag eindigt Nederland derde in groep D. Daardoor is het nog niet zeker wanneer Nederland de volgende wedstrijd speelt en wie de tegenstander wordt. De mogelijkheden zijn nu aanstaande zondag of dinsdag. Nederland had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door te winnen van Oostenrijk, vooral omdat Frankrijk er niet in slaagde af te rekenen met het reeds uitgeschakelde Polen.
Discussieer mee op de forums


Tags

nederland oostenrijk bergwijn brobbey cody depay frankrijk gakpo malen polen romano sabitzer schmid slaagde uitgeschakelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Dito coach, kom we brengen Wijnaldum….. man man man wat een zwaktebod. Team vol met maniertjes, wordt nooit wat. Niet perse naar Memphis toe, maar die hele affaire met zijn haarband had in minuut 1 al de kop ingedrukt moeten worden.
+9/-0

 
4 weken geleden
Koeman wil bewijzen dat hij zonder Ajacieden resultaat kan halen, lijkt het. Je wint van een gemankeerd Polen, speelt met geluk gelijk tegen Frankrijk zonder Mbappe. Nu krijg je een ploeg die echt tegenstand biedt en verlies je 100% terecht. Sta je daar met je elftal vol spelers die van creativiteit en opbouwen geen kaas hebben gegeten..
+7/-0

 
4 weken geleden
Spijker op zijn kop, in ieder geval Ajacieden of ex Ajacieden.
+3/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Een nederlands elftal zonder oud en huidige ajacieden is inderdaad waarschijnlijk nooit in staat om op een groot toernooi redelijk succesvol te zijn, zelfs niet wanneer Oranje zoals nu aan de zwakke kant van het schema zit.
Hopen maar dat Tsjechie van Turkije wint en Belgie de groep, want een Nederland - Belgie is altijd leuk (hoewel deze keer misschien niet voor Oranje).
+4/-0

4 weken geleden
Lamlendig elftal. Komt op alle gebied te kort. Ze wilden groepswinnaar worden 😂😂😂😂😂😂
+3/-0

4 weken geleden
Brobbey volgende week woensdag weer thuis. Vlammen voor een nieuw seizoen.
Nederland is lachwekkend, al jaren boeit mij ook geen zak. Allemaal pseudo vedetten zonder zelfreflectie idem voor Koeman, laffe coach.
+6/-0

4 weken geleden
Van Dijk, Gakpo en Ake kunnen mee met de Europese (sub)top en de rest is middelmaat. Opvallen doen die hooguit door maniertjes buiten het veld.
Wat mij betreft mag de aandacht op de nieuwe koers die Ajax onder Kroes vaart.
Geld voor de grote jongens is er niet. Dan blijft B-keus over of talent. Gelukkig kiezen we dan voor talent. Kampioen zullen we er hoogstwaarschijnlijk nog niet mee worden maar degelijke fundamenten voor de toekomst leggen doen we dan wel. Zullen we nodig hebben net als dit Nederlands elftal want dit gaatm niet worden.
+4/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Matthijs de Ligt is natuurlijk wel minstens europese subtop en ik snap gewoon niet waarom hij niet op de plaats van de Vrij speelt.
Simons en DePay in goede doen zijn natuurlijk ook europese subtop, net zoals Frimpong.
+3/-0

 
4 weken geleden
De Ligt en Depay houden al jaren de bank warm waar ze spelen en Frimpong en Simons zijn talenten in mijn ogen.
+4/-0

4 weken geleden
Ik ben ervan overtuigd als Koeman na de rust Blind en Brobbey had ingebracht we hadden gewonnen. Wat een armoedig stel zonder Frenkie.
+4/-1

 
4 weken geleden
Volledig mee eens. Blind op het middenveld in de punt naar achter, dan had het braafste jongetje van de klas uit Volendam niet eens meegehoeven. Blind heeft een geweldig seizoen in Spanje gespeeld.
Brobbey in de spits, heeft in een slecht Ajax laten zien een aanspeelpunt te zijn, kan de bal vasthouden en scoren.
Had daar verder het elftal omheen gebouwd.
+8/-1

4 weken geleden
En wat te denken van die grootspraak van Koeman bij zijn hernieuwde aanstelling? Zo schandalig on-Nederlands als Van Gaal had gespeeld op het WK, dat zou hij nooit doen...
+7/-0

4 weken geleden
Tja, ik ga er maar niks over zeggen want dan wordt je snel als racist bestempeld.
Maar het is een kliekje dat de dienst uitmaakt bij het Nederlands elftal.
De wissel Veerman was wel terecht maar je had evengoed Van Dijk eruit kunnen halen.
De enige reden dat wijnaldum speelt is dat het moet van Virgil en Koeman is te laf om er wat van te zeggen.
Voor de rest boeit het me geen reet, hoe eerder het voorbij is hoe beter.
+7/-2

 
4 weken geleden
Eerlijk gezegd zou ik niet weten wat dit met racisme te maken zou hebben. Het is overduidelijk dat bepaalde spelers de voorkeur krijgen en dat ligt niet aan hun huidskleur, maar eerder aan vriendjespolitiek van Koeman. Dat een kliekje de dienst uitmaakt zie ik ook niet. Wel zie ik dat bepaalde spelers zich een vedette-status hebben laten aanpraten, terwijl ze dat niet waard zijn. Het zijn spelers die bij hun club toevallig met topspelers samenspelen, maar dat zelf niet zijn. Zo horen ze zich eigenlijk ook te gedragen. Misschien dat zo'n nederlaag tegen Oostenrijk de ogen opent, maar dat zou een wonder zijn.
+4/-0

 
4 weken geleden
Waar haal je die wijsheid vandaan?
Of zijn het jouw vermoedens?
Ik vind van Dijk helemaal geen leider of persoonlijkheid, ik vind hem ook niet de terechte aanvoerder.
Het enige wat hij als aanvoerder doet is de toss en zinloos praten tegen de scheidsrechter als die op uitslag van de VAR wacht.
Alsof je op die manier de VAR kan beïnvloeden.
Maar leiding geven in het veld doet hij niet dus laat staan er buiten, ik kan me niet voorstellen dat Koeman zijn oren naar hem laat hangen.
Ik denk dat Depay, zoals Brobbey al aangaf, de leider is in het team anders had van Dijk allang hem verboden om weer een vrijetrap te verprutsen.
Dat is ook de reden dat Depay een band draagt al is het niet om zijn arm maar om zijn hoofd.

Laten we hopen op een scenario WK 78.
Door een bevlieging van Rep de poulfase doorgekomen op doelsaldo en nog nooit zo dichtbij (Rensenbrink) het wereldkampioenschap geweest.
+4/-0

4 weken geleden
Dat Ajacieden dit team veel beter zou maken is momenteel ook een beetje overdreven natuurlijk. Maar het is wel interessant om te zien dat jarenlang alle Ajacieden (Blind, Klaassen, Bergwijn) de schuld kregen van alles dat misging bij Oranje en dat men nu toch echt naar anderen moet kijken.
+5/-0

 
4 weken geleden
na zo'n rampseizoen als afgelopen jaar snap ik goed dat er geen Ajacied de eerste wedstrijd speelt. Maar doe eens gek en zet Brobbey en Weghorst eens naast elkaar in de spits met Frimpong en Gakpo aan de zijlijn.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson