Transparent
Inloggen
Sluiten

Šutalo en Kroatië in extremis uitgeschakeld

24 juni 2024 22:37
Foto: Pro Shots

Šutalo en Kroatië in extremis uitgeschakeld; image source: Pro Shots

Josip Šutalo is er met Kroatië niet in geslaagd de laatste strohalm te pakken. Luka Modric leek lange tijd de matchwinner te worden maar in extremis maakte Italië de gelijkmaker, de Kroaten in diepe rouw achterlatend. Een minuut na zijn gemiste strafschop leek Modric de Kroaten naar de volgende ronde te schieten. Door alert te zijn op een rebound profiteerde de routinier van het op een presenteerblaadje aangeboden buitenkansje en zette de Kroaten zo op voorsprong. Tot de laatste van de acht minuten blessuretijd aanbrak en Mattia Zaccagni op sublieme wijze binnenschoot.

Door het late gelijkspel van de Kroaten eindigt Italië op de tweede plaats met vier punten. Daardoor nemen de Italianen het zaterdag op tegen Zwitserland. Die wedstrijd wordt om 18:00 uur afgetrapt in het Olympiastadion van Berlijn.

Dankzij de uitschakeling op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland kan Kroatië naar huis en de Ajax-verdediger dus op vakantie. Zo lijkt een terugkeer van de Kroatische Ajacied vóór de eerste Europese kwalificatieduels tegen het Servische FK Vojvodina van de club een haalbare kaart.
Discussieer mee op de forums


Tags

kroaten kroatie extremis sutalo modric achterlatend berlijn duitsland italianen josip kwalificatieduels luka matchwinner mattia olympiastadion presenteerblaadje rebound routinier rouw strohalm sublieme vojvodina zaccagni zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Voor zijn doen speelde Šutalo een prima wedstrijd.. Behalve aan het eind. Kroatië is op. Spelers zijn te oud en ze hebben niet goed kunnen doorselecteren door het gebrek aan nieuw talent. En Italië is en blijft Italië; je verwacht het niet meer en dan boem.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja, lang boven de afgrond hangen, inspireert italiaanse voetballers.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Door de jaren heen hadden we moeten leren van de Italianen en Duitsers. Mooi voetbal is leuk en aardig, maar op toernooien gaat het om resultaat. Dat mooie kun je dan weer laten zien zodra de omstandigheden het toelaten.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Kroatië ligt er nog niet officieel uit. Slordig artikel. Groep C kan nog een slechtere nr3 afleveren (mits Slovenië met minstens 3 goals verliest van Engeland) en Groep F ook als zowel Tsjechië (tegen Turkije) en Georgië (tegen Portugal) verliezen.

Overigens is Hongarije hier de grote winnaar, die gaan door mits Slovenië verliest van Engeland. En dat na twee keer een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd: zelf in de 100e minuut tegen Schotland en Italië in de 98e minuut tegen Kroatië. Wat een mazzel!
+6/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal