Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn en Brobbey weer zonder speeltijd bij gelijkspel Oranje

21 juni 2024 22:54
Foto: Pro Shots

Bergwijn en Brobbey weer zonder speeltijd bij gelijkspel Oranje; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn en Brian Brobbey werden vanavond opnieuw geen minuten speeltijd gegund door bondscoach Ronald Koeman. Beide Ajacieden zagen het Nederlands Elftal doelpuntloos gelijkspelen tegen Frankrijk. Na een enerverend schaakspel bleek de beginstand dus ook de eindstand, 0-0.

Nadat Oostenrijk haar wedstrijd eerder vanavond wist te winnen van Polen gaat dinsdag beslist worden hoe de eindstand in groep D er uit gaat komen te zien. Door het gelijkspel gaan Nederland en Frankrijk samen gedeeld aan kop met vier punten, gevolgd door Oostenrijk met drie punten. Polen sluit de rijen puntloos en lijkt Robert Lewandowski dus eerloos afscheid te laten nemen van zijn interlandcarriére.

Joey Veerman was de enige wijziging die Ronald Koeman doorvoerde voorafgaand aan de groepswedstrijd tegen Frankrijk. Zijn positie werd op het middenveld ingevuld door Reijnders, waardoor Xavi Simons als nummer tien kon worden ingezet. Jeremie Frimpong nam uiteindelijk de basisplaats van Joey Veerman in.

Het Nederlands Elftal en Frankrijk sluiten dinsdagavond om 18:00 uur de groepsfase af. Oranje doet dat in het Olympiastadion van Berlijn, Frankrijk neemt het in het Westfalenstadion in Dortmund op tegen Polen.
Discussieer mee op de forums


Tags

frankrijk bergwijn brobbey oranje polen joey koeman oostenrijk veerman beginstand berlijn doorvoerde dortmund eerloos enerverend frimpong gelijkspelen groepswedstrijd interlandcarriere jeremie lewandowski nederland olympiastadion puntloos reijnders rijen schaakspel simons westfalenstadion xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Koeman blijft Memphis maar opstellen ondanks dat hij meer in de weg loopt en vrije trappen verprutst. En dan zijn standaard wissels Wijnaldum en Weghorst.. Terwijl je Malen hebt met meer snelheid en diepgang. De voetbalwereld heeft geluk dat Frankrijk een angsthaas als bondscoach heeft, want als de Fransen een aanvallend ingestelde trainer voor de groep zetten, spelen ze iedereen aan gort.
+11/-0

2 maanden geleden
Begrijp me niet verkeerd want ik ben het volledig eens met s0lido.
Maar zijn er geen speel minuten gegund of gewoon niet verdiend? Ik geloof niet dat het veel verschil zal maken als deze Ajacieden zouden spelen. Ze hadden sowieso beter niet geselecteerd kunnen worden, dan waren ze nu gewoon bij de voorbereiding van Ajax geweest.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Vooral Brobbey had hij thuis moeten laten nadat Zirkzee werd opgeroepen, zijn tijd komt nog wel. Met de constante keuze voor Depay, het standaard laten invallen van Weghorst en ook nog Malen en Zirkzee in de selectie, is een niet fitte Brobbey overbodig.

Wat Bergwijn betreft maakt het geen bal uit. Gun hem maar wat speeltijd en hopelijk knalt hij er één in en wordt hij verkocht.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Je heb nu 3 soort van dezelfde type voorin, Psv DNA wat alleen rendeert op reactie/countervoetbal omdat ze ruimte nodig hebben.
Ik denk dat je met Brobbey in de spits veel meer mogelijkheden heb, die is sterk, ligt niet bij elk contact te janken op de grond, kan een bal vasthouden, kan wegdraaien in de 16.
Maar die haarband is het boegbeeld van dit elftal en als er gewisseld moet worden is het Weghorst op hoop van zege.
Dus prima zo, het valt nu niet mee om Ajacieden de schuld te geven als we er roemloos in de volgende ronde af gaan.
Mijn eerste bewuste herinneringen van het Nederland elftal zijn van 1988, gisteren ben ik uit pure verveling zo nu en dan weggezapt, voor het eerst dus in 36 jaar dat ik niet aan de buis zat gekluisterd als Nederland op een hoofdtoernooi speelde.
Zo weinig heb ik er meer mee.
Koeman is de laatste die wat mag zeggen over die afgekeurde goal, als je Dumfries in de 70ste minuut rechtsbuiten zet in plaats van hem eraf halen omdat hij speelde als een natte krant dan moet je niet gaan zeiken dat hij voorin rondloopt als een onnozele die zijn oriëntatie compleet kwijt is en dus buitenspel staat.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ik kan nu juist lekker vrij naar de wedstrijden kijken. Het boeit me niet meer wie er wint. Ik heb helemaal niets met dit elftal en ergeren doe ik me na zo'n kut seizoen ook niet meer.

Mijn eerste bewuste herinneringen van Oranje zijn trouwens uit 1992 op mijn 10e (woonde toen nog in Suriname en toevallig tussen enkele Denen(!)), Daarna WK 94 ook daar gevolgd. Wat een tijden en wat een aanzien had Oranje toen; ook daar.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Broekies, mijn eerste actieve herinnering is van 74
+3/-0

 
2 maanden geleden
Mooi, man. Dan heb je in ieder geval mooie tijden meegemaakt. Nou ja, ik ben heel blij dat ik begin jaren 90 bewust hebt mogen meemaken. Toch nog leuke offline tijden gekend als kind. Toen was voetbal ook iets speciaals en niet dat commercieel gedrocht van tegenwoordig! :)
+3/-0

 
2 maanden geleden
Nadat we geen Sneijder Robben van Persie etc meer hadden Ben ik ook afgehaakt die Memphis denkt dat hij het is en ook die Wijnaldum ze Komen zelfs niet eens dichtbij die 3 , de lichting die we gehad hebben na deze ster voetballers is erg mager
+1/-0

2 maanden geleden
Nederland heeft te veel zich zelf overschattende spelers en er is een te kort aan technisch en tactisch inzicht bij te veel spelers. De twee gespeelde wedstrijden speel je zelfs met 9 man , omdat Simons en de Paay niet thuis geven.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens dat Simons en Depay niet thuis geven.
Ik vind dat huiljongetje nog niet rijp voor het Nederland elftal maar het ik vond het tactisch juist wel een keer beter dan doorgaans.
Niet perse willen winnen met aanvallend voetbal maar realiseren dat een gelijkspel tegen een grootmacht het hoogst haalbare is.
Het resultaat voor alles wat on-Nederlands is.
Daarom vond ik het commentaar na afloop van V d Vaart en Van Hooijdonk ongepast.

Het enige pijnlijke vond ik dat de goed spelende Schouten door ons is laten lopen omdat die niet in de database van die rare Duitser voorkwam net als Reijnders, Lang en Dest.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eens met het laatste.. En Bosz mag gerust in dat rijtje van mensen die gehaald konden/moesten worden (niet per se door Mislintat). Die man zat op tv nog net niet te smeken om weer trainer te worden bij Ajax, maar helaas. Wat een vreemde weg zijn we toen ingeslagen.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De erfenis van Vd Sar.
De toen "nieuwe TD" Kroes voor zijn kop stoten door zonder overleg Schreuder aan te stellen.
Dan 1 1/2 jaar zonder TD.
De functionerende en geliefde Bogarde er uit pleuren omdat Schreuder dat zei.
Door een headhunter die rare Duitser in zijn maag laten splitsen.
Oer ajacied Heitinga die zijn nek uitgestoken had kapot laten maken door Mislintat.
En uit persoonlijke rancune niet met Bosz in zee willen gaan.
Als er voor die man een standbeeld wordt opgericht is het voor het PSV stadion.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Goed opgesomd. Ben ik 100% mee eens. Van der Sar heeft als AD de club naar de klote geholpen. En eigenlijk ook zichzelf door te veel hooi op zijn vork te nemen. Ik hoop natuurlijk wel dat het goed met hem gaat en dat hij verder goed herstelt en een normaal en vooral gezond leven kan leiden.

Nu allemaal vooruit kijken en hopen dat er van de fouten is geleerd, al heb ik daar mijn twijfels over, want van een grote schoonmaak op bestuurlijk niveau is vooralsnog geen sprake. Hopelijk kunnen Menno Geelen en Kroes een team vormen en gezamelijk het beleid voeren, om te beginnen met een schoonmaak. Verder moet Van Praag zo snel mogelijk wegwezen. Die man voegt helemaal niets toe, staat te veel in de sportlights en zorgt alleen maar voor onrust.
+1/-0

2 maanden geleden
Na Oostenrijk nog 1 potje en dan is het weer klaar.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik zal ook echt blij zijn als het klaar is. Dit Nederlands elftal is mijn Nederlands elftal niet.
Koeman heeft altijd het geluk aan zijn kont hangen. Hopelijk tijdens dit EK een keer niet.
+3/-0

2 maanden geleden
Voorlopig zullen we memp-mis en die kleine jankerd te zien krijgen , veel te egoistisch allebei .
Als Koeman die 2 er in laat staan , des te eerder is het voorbij .
Voetbal ziet er zo niet uit .
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal