Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt oefenprogramma bekend

21 juni 2024 00:41
Foto: Pro Shots

Ajax maakt oefenprogramma bekend; image source: Pro Shots

Nadat Ajax gisteren de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen, maakte de club vandaag het oefenprogramma bekend. Zo neemt de club het op 5 juli achter gesloten deuren op tegen PEC Zwolle. Vier dagen later wacht een oefenduel tegen het Belgische STVV om vervolgens in Wezep af te sluiten tegen het Schotse Rangers FC. De oefenwedstrijden zijn verspreid door het land gepland voorafgaand aan het vierdaagse trainingskamp in Wageningen.

De club hoopt op die manier tegemoet te komen aan de wens vanuit Ajax-fans uit midden en zuid Nederland die normaal gesproken niet in staat zijn om de "verre" reis naar Amsterdam af te leggen nu wel een wedstrijd te kunnen bezoeken.. De Amsterdammers trappen op 9 juli op het sportpark van OWIOS in Oldebroek af tegen het Belgische STVV. Vier dagen later op 13 juli speelt de ploeg van Farioli op het sportpark van WHC in Wezep een oefenwedstrijd tegen het Schotse Rangers FC. Een heel andere setting dan de vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen, in november 2022 in het Ibrox-stadion in Glasgow(zie foto).

Na deze oefenwedstrijden gaat Ajax dus nog vier dagen op trainingskamp in Wageningen om het vervolgens op te mogen nemen tegen het Servische Vojvodina. Ajax begint de voorrondes voor de Europa League met een thuiswedstrijd tegen de eerste profclub van Dusan Tadic, op 25 juli om 21:00 uur. Een week later volgt de ontmoeting in het idyllische stadje Novi Sad, zo'n honderdtwintig kilometer van de grens met Hongarije en vijftig van de Kroatische.

Kaartverkoopinformatie voor de oefenwedstrijd tegen Sint Truiden VV
Kaartverkoopinformatie voor de oefenwedstrijd tegen Rangers FC
Tags

oefenprogramma rangers kaartverkoopinformatie stvv trainingskamp wageningen wezep farioli foto glasgow honderdtwintig hongarije ibrox idyllische kilometer nederland novi oldebroek ontmoeting owios pec setting stadje tadic truiden vierdaagse vojvodina whc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik snap dat de tijd nu een beetje kort is i.v.m. de voorrondes, maar waarom zo weinig? Naar mijn idee werd er vroeger veel meer geoefend, een stuk of 8 ofzo..
+1/-2

 
2 maanden geleden
Ik denk dat je het antwoord zelf al geeft, er is nu gewoon minder tijd. Als het goed is staan er nu vier voorronde wedstrijden op het programma. Daar hadden anders oefenwedstrijden gestaan.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Plus twee play-off wedstrijden, wat eigenlijk ook gewoon een voorronde is.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal