Transparent
Inloggen
Sluiten

Šutalo en Sosa spelen gelijk met Kroatië

19 juni 2024 17:02
Foto: Pro Shots

Šutalo en Sosa spelen gelijk met Kroatië; image source: Pro Shots

Kroatië is er wederom niet in geslaagd drie punten te pakken op dit Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Na ruim negentig minuten voetbal stond er een 2-2 eindstand op het scorebord tegen Albanië. Goals kwamen op naam van Laçi en Gjasula namens Albanië, voor Kroatië scoorden Andrej Kramaric op zijn verjaardag en maakte Gjasula een eigen doelpunt.

Lange tijd keken de Kroaten tegen een achterstand aan na een opmerkelijke fout van Josip Šutalo in de elfde minuut. In een poging de bal weg te werken schoot de Ajacied de bal hoog de lucht in, waarna Albanië het balbezit overnam en kon werken aan de tegenaanval. Die leverde uiteindelijk dus de voorsprong op voor Albanië. Een kwartier voor tijd kwam Kroatië na langn aandringen eindelijk langszij. Kramaric, spits van TSG Hoffenheim, rondde knap af en scoorde zo de gelijkmaker. Twee minuten later kwamen de Kroaten ineens op voorsprong via een eigen doelpunt van Klaus Gjasula. Diezelfde Gjasula maakte in de blessuretijd ook weer gelijk. Daarmee voorkwam de Albaniër een pijnlijke nederlaag en nagenoeg zekere uitschakeling. Beide ploegen hebben nu in het laatste groepsduel nog alles om voor te spelen.

Ondanks de fout waaruit Albanië dus op voorsprong kwam na elf minuten, speelde Josip Šutalo de volledige wedstrijd. Ook Borna Sosa mocht vanmiddag zijn eerste minuten van dit EK maken. Hij kwam na vierentachtig minuten voetballen in het veld als vervanger voor Ivan Perisic. Kroatië speelt aanstaande maandagavond om 21:00 uur haar laatste groepsduel tegen Italië, een wedstrijd die gewonnen zal moeten worden om nog uitzicht te houden op kwalificatie voor de volgende ronde.




Discussieer mee op de forums


Tags

kroatie albanie gjasula sutalo sosa groepsduel josip kramaric kroaten aandringen albanier andrej borna duitsland hoffenheim ivan keken klaus kwalificatie laci langn langszij lucht overnam perisic poging tegenaanval tsg uitzicht vierentachtig voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Nou de marktwaarde van Sutalo weer een paar miljoen omlaag.
Kan hij eigenlijk wel een keer een wedstrijd verdedigen zonder fouten te maken.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het is gewoon een watje en Ajax moet hem zo snel mogelijk verkopen of gewoon gratis weggeven. Hij gaat niet beter worden dan dit.
+1/-1

3 maanden geleden
Het lijkt echt helemaal nergens op met deze mannen.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat zou het fijn zijn als De Vrij ons zou komen versterken.
+1/-0

3 maanden geleden
Hoe komt het dat ik nergens de reacties kan lezen???
+1/-0

 
3 maanden geleden
Had er ook last van. Blijkbaar is het inmiddels opgelost.
+2/-0

3 maanden geleden
Ligt het aan mij of zijn reacties niet zichtbaar?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen