Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gekoppeld aan FK Vojvodina

19 juni 2024 15:50
Foto: Pro Shots

Ajax gekoppeld aan FK Vojvodina; image source: Pro Shots

Ajax is vanmiddag tijdens de loting voor de tweede voorrondes van de Europa League gekoppeld aan het Servische FK Vojvodina. Ajax begint met een uitwedstrijd in Novi Sad om een week later op 1 augustus het hopelijk in eigen huis af te maken.

Met FK Vojvodina treft Ajax de eerste club van levende clublegende Dusan Tadic. De voormalige aanvoerder van Ajax doorliep er de volledige jeugdopleiding en debuteerde er als profvoetballer in 2006. De club eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Servische competitie, op maar liefst vijfendertig punten afstand van kampioen Rode Ster Belgrado. Een vergelijkbaar scenario als dat Ajax heeft meegemaakt in de Eredivisie.

De Serviërs slaagden er in ieder geval niet eerder in om kwalificatie voor een hoofdtoernooi af te dwingen. Mocht FK Vojvodina over twee wedstrijden verslagen worden wacht Ajax nog een derde voorronde, waarvan de wedstrijden staan gepland op 8 en 15 augustus. De daaropvolgende twee weken staan met de playoffs de laatste voorrondes op het programma. Mocht Ajax in een van de voorrondes worden uitgeschakeld zakt de club automatisch af naar de UEFA Conference League.
Tags

vojvodina clublegende conference eredivisie hoofdtoernooi kwalificatie levende novi playoffs profvoetballer serviers slaagden ster tadic uefa vijfendertig voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dat is over 5 weken.
Werk aan de winkel dus en oefenduels om het echie.
+1/-0

2 maanden geleden
Met zoveel kwalificatie-wedstrijden hebben we eigenlijk geen oefenduels nodig.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal