Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax meldt zich bij Nice voor Pablo Rosario

18 juni 2024 15:56
Foto: Pro Shots

Ajax meldt zich bij Nice voor Pablo Rosario; image source: Pro Shots

Ajax is in haar zoektocht naar een nieuwe defensieve middenvelder uitgekomen bij Pablo Rosario van OGC Nice. De geboren Amsterdammer maar voormalig PSV'er staat er zowel bij de technische staf als de scouting goed op. De middenvelder maakte in de zomer van 2021 de overstap van PSV naar de Franse topclub.

In Frankrijk heeft Rosario zich de afgelopen drie jaar tot waardevolle speler ontwikkeld bij Nice en speelde ook onder Farioli een belangrijke rol in het voorbije seizoen. Farioli is gecharmeerd van de middenvelder en zou hem dan ook graag verleiden met hem mee te komen naar Amsterdam. Rosario heeft nog een contract dat twee jaar doorloopt, maar zou graag in het kielzog van zijn vorige trainer mee terug komen naar Nederland. Beide clubs zijn inmiddels in gesprek over een transfer van Rosario.

Hoewel Ajax niet bepaald verlegen zit om controlerende middenvelders, lijkt het erop dat de club voornemens is afscheid te nemen van Jordan Henderson en Benjamin Tahirovic. In dat geval zou Rosario de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk. Daarnaast is Rosario ook als centrale verdediger inzetbaar.
Discussieer mee op de forums


Tags

rosario nice farioli benjamin boomen branco frankrijk henderson jordan kielzog mannsverk nederland ogc sivert tahirovic uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Moet je toch zeker wel Tahirovic en Henderson eerst verkopen, anders ga je financieel de afgrond in met mogelijk 5 controlerende middenvelders. Nou was ik geen fan van Rosario, ik heb hem de afgelopen drie jaar iig niet gevolgd, dat hij er bij de scouting goed op staat stemt me positief.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Tja, We hebben al een Nederlandse verdedigende middenvelder rondlopen die het enorm goed deed bij een Franse middenmoter, maar niet goed genoeg is voor het niveau wat we als Ajax willen.
+2/-0

2 maanden geleden
Is Vos ook geen defensieve middenvelder?
+4/-0

2 maanden geleden
Moet zich sinds PSV dan wel heel veel verbeterd hebben ; daar in Eindhoven vond ik het maar matig ..
+3/-2

2 maanden geleden
Erg matige speler. Hoop niet dat dit de vijver is waar we nu in gaan vissen...
+4/-2

2 maanden geleden
Rosario was een belangrijke pion in het succes van Nice. Hij kan controlerende middenvelder spelen maar ook rechtsback en centraal achterin. Als je zo overeind blijft in de Frans competitie kan je echt wel wat. Amsterdammer terug die in de jeugd ook al bij Ajax zat is ook niet verkeerd.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Werd dat over Van den Boomen ook niet gezegd?
+5/-0

2 maanden geleden
Prima speler. Veel vuile meters en slimme speler en meerdere plekken inzetbaar. Ik volg veel voetbal en ook de Franse Lig 1,vond al beetje vreemd dat Koeman hem al niet voor selecteerde. Daarbij spreekt hij Nederlands.
+2/-3

2 maanden geleden
Tahirovic verkopen om Rosario te kopen, is pure wanbeleid. Een groot talent inwisselen voor een speler wie hooguit matig tot redelijk is, komt er bij mij niet in. Ik walg hiervan!
+10/-2

 
2 maanden geleden
Kan er geen zak van joh die Tahirovic, heb je niks gezien afgelopen seizoen?
Alles van die maffen Duitser moet weg, per direct
+5/-6

 
2 maanden geleden
Dat niet alleen.
Tahirovic weg doen en Mannsverk behouden?
Komt bij mij over dat Tahirovic al een seizoen lang goede en slechte delen van een wedstrijd afwisselt en Mannsverk pas een paar maanden helemaal niets, maar dan ook niets, laat zien.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Gezien de omstandigheden, hebben Mannsverk en Tahirovic allebei voldoende laten zien, om te mogen blijven naar mijn mening. Dus laat die Rosario maar buitenboord!
+3/-0

2 maanden geleden
Tahirovic zou ik nog niet meteen wegdoen. Een jaartje verhuren kan ook gewoon. Henderson mag wat mij betreft wel weg, is gewoon te duur.
+8/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Tahirovic verhuren? Daar zal hij blij mee zijn. Gewoon het vertrouwen geven en hem een basisplaats geven. Hij heeft dit seizoen stiekem best veel in de basis gestaan, goals gemaakt en al redelijk wat assists gegeven. Gezien zijn leeftijd en de chaos waarin hij terecht is gekomen, vind ik dat knap. En dat terwijl hij nooit het volledige vertrouwen heeft gekregen (Henderson werd gehaald en naast Taylor of Mannsverk gezet). Ja, Henderson lijkt wel te vertrekken alweer en dat vind ik prima. We hadden hem nooit moeten halen. Tahirovic is een enorm talent.
+5/-0

2 maanden geleden
Ik weet niet hoe betrouwbaar dit bericht is. Er worden momenteel zoveel spelers in verband gebracht met Ajax. Tot nu toe is er nog geen 1 versterking gecontracteerd. Maar ik blijf hopen op versterkingen voor komend seizoen.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal