Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn & Brobbey zien Oranje nipt winnen van Polen

16 juni 2024 17:02
Foto: Pro Shots

Bergwijn & Brobbey zien Oranje nipt winnen van Polen; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft haar eerste groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap in Duitsland vandaag met 2-1 gewonnen van Polen. Ondanks meerdere opgelegde kansen in de openingsfase kwam Polen tegen de verhouding in op voorsprong. Via Cody Gakpo kwam Nederland na een half uur spelen terug op gelijke hoogte waarna supersub Wout Weghorst twee minuten na zijn invalbeurt de winnende goal maakte.

Daarmee is het EK goed begonnen voor het Nederlands Elftal. Dat deed het wel zonder de inbreng van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en de geblesseerde Brian Brobbey. Zij volgden de gehele wedstrijd vanaf de bank. Het was het eerste duel van Oranje op een eindtoernooi zonder inbreng van (oud-)Ajacieden sinds de uitschakeling tegen Rusland op het EK van 2008.

Voor het Nederlands Elftal gaat het vizier nu op de wedstrijd van vrijdag, tegen de grote favoriet voor de eindzege dit EK, Frankrijk. De Fransen komen morgen pas voor het eerst in actie tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt om 21:00 uur afgetrapt in Düsseldorf.




Discussieer mee op de forums


Tags

polen bergwijn brobbey oranje nipt cody duitsland dusseldorf eindzege frankrijk gakpo groepswedstrijd nederland oostenrijk openingsfase rusland supersub verhouding vizier weghorst wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Waren Sneijder, van der Vaart, de Jong, Huntelaar , Heitinga, Ooijer, de Cler, van der Sar en Stekelenburg op het EK 2008 toen geen (oud) Ajacieden dan? :)
+3/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen