Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey verlaat training Oranje voortijdig (UPDATE)

12 juni 2024 14:46
Foto: Pro Shots

Brian Brobbey verlaat training Oranje voortijdig (UPDATE); image source: Pro Shots

Brian Brobbey lijkt vandaag op de training van het Nederlands Elftal in Wolfsburg geblesseerd te zijn geraakt. Na een duel met Matthijs de Ligt kreeg de spits last en na overleg met de dokter en fysiotherapeut verliet de spits het veld.

De selectie stond woensdag voor het eerst in Duitsland op het trainingsveld. Tijdens een oefenvorm kwam de Ajax-spits met De Ligt in duel, waar Brobbey als verliezer uit kwam. De verdediger kon na het duel de training immers wel gewoon hervatten. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is en of de wedstrijd tegen Polen aanstaande zondag in gevaar is voor Brian Brobbey.

De spits kende sowieso al een lastig seizoen in dienst van Ajax, waarin hij ook meerdere wedstrijden moest missen in verband met blessureleed. Daardoor miste hij in het afgelopen seizoen in totaal tien wedstrijden van Ajax en moest hij ook meerdere malen voortijdig het veld verlaten.



De KNVB heeft inmiddels laten weten Brian Brobbey naar het ziekenhuis te hebben gestuurd voor een MRI-scan van zijn hamstring. De bond heeft daarbij aangegeven de scan uit te willen laten voeren uit voorzorg en om te kijken of de schade wellicht erger is dan op voorhand werd aangenomen. De Ajax-spits had het bij het verlaten van het veld over een stijfgeworden hamstring. Na de MRI-scan bevestigt de KNVB dat het slechts een stijfgeworden hamstring betreft. De spits heeft geen verdere schade aan het duel met De Ligt overgehouden en dus kan Ronald Koeman opgelucht ademhalen.




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey scan knvb mri oranje stijfgeworden ademhalen blessureleed dokter duitsland fysiotherapeut koeman malen oefenvorm opgelucht overgehouden polen voorhand voorzorg wolfsburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.