Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey verlaat training Oranje voortijdig (UPDATE)

12 juni 2024 14:46
Foto: Pro Shots

Brian Brobbey verlaat training Oranje voortijdig (UPDATE); image source: Pro Shots

Brian Brobbey lijkt vandaag op de training van het Nederlands Elftal in Wolfsburg geblesseerd te zijn geraakt. Na een duel met Matthijs de Ligt kreeg de spits last en na overleg met de dokter en fysiotherapeut verliet de spits het veld.

De selectie stond woensdag voor het eerst in Duitsland op het trainingsveld. Tijdens een oefenvorm kwam de Ajax-spits met De Ligt in duel, waar Brobbey als verliezer uit kwam. De verdediger kon na het duel de training immers wel gewoon hervatten. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is en of de wedstrijd tegen Polen aanstaande zondag in gevaar is voor Brian Brobbey.

De spits kende sowieso al een lastig seizoen in dienst van Ajax, waarin hij ook meerdere wedstrijden moest missen in verband met blessureleed. Daardoor miste hij in het afgelopen seizoen in totaal tien wedstrijden van Ajax en moest hij ook meerdere malen voortijdig het veld verlaten.De KNVB heeft inmiddels laten weten Brian Brobbey naar het ziekenhuis te hebben gestuurd voor een MRI-scan van zijn hamstring. De bond heeft daarbij aangegeven de scan uit te willen laten voeren uit voorzorg en om te kijken of de schade wellicht erger is dan op voorhand werd aangenomen. De Ajax-spits had het bij het verlaten van het veld over een stijfgeworden hamstring. Na de MRI-scan bevestigt de KNVB dat het slechts een stijfgeworden hamstring betreft. De spits heeft geen verdere schade aan het duel met De Ligt overgehouden en dus kan Ronald Koeman opgelucht ademhalen.
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey scan knvb mri oranje stijfgeworden ademhalen blessureleed dokter duitsland fysiotherapeut koeman malen oefenvorm opgelucht overgehouden polen voorhand voorzorg wolfsburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ergens anders zei de titel spits (zonder naam) en toen dacht ik gelijk aan Brobbey. Wat als Zirkzee ipv Brobbey meeging? Die is geloof ik op tijd hersteld. Zal wel geen optie meer zijn. Geen idee.
+2/-0

2 maanden geleden
Klik niet op het plaatje met de play button, anders kom je op de poepsite van ESPN. Klik op het stukje onder (vanaf datum en tijd van tweet) om de video op twitter te bekijken.

On topic: Zal vast niets ergs zijn. Gebeurt wel vaker dat een speler uit voorzorg vroegtijdig de training verlaat.
+4/-0

2 maanden geleden
De bezorgdheid en uit voorzorg naar binnen sturen van Brobbey door Koeman in het filmpje geeft mij wel het gevoel dat hij niet als pinchhitter is meegegaan.
+2/-0

2 maanden geleden
Die fysieke problemen blijven zich opstapelen. Mocht er een Premier League club komen met een grote zak geld (~€60M) dan zou ik overwegen om hem toch te verkopen. Jammer voor Brobbey als hij het EK zou missen al denk ik dat hem weinig minuten gegund zouden zijn met Depay en Weghorst (als pinchhitter) voor hem.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Aan de verontschuldigingen in het filmpje te zien van de Ligt denk ik dat het een clash is geweest waarbij de Ligt hem blesseerde.
Lijkt me niet dat het met blessuregevoeligheid te maken heeft net als dat je er weinig aan kan doen wanneer je niet kan voetballen als je door een dronken bestuurder aangereden wordt.
+4/-0

2 maanden geleden
Hoezo traint er niemand daar met scheenbeschermers?
+2/-0

2 maanden geleden
Goede gast onze Brobbey maar wat een blessures op jonge leeftijd. Ajax moet echt een fite 2e spits hebben want Brobbey zal nooit een volledig seizoen kunnen draaien.
+3/-0

2 maanden geleden
Zo'n fysiek sterke gast, maar oh zo blessuregevoelig. Zonde hoor, hij zou juist verdedigers moeten slopen.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal