Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax probeert Belgisch supertalent te halen

10 juni 2024 15:44
Foto: Pro Shots

Ajax probeert Belgisch supertalent te halen; image source: Pro Shots

Ajax heeft zich, net als PSV en FC Barcelona, gemeld bij KAA Gent om Jorthy Mokio over te nemen. Mokio, een zestienjarige centrale verdediger staat bekend als een van de allergrootste defensieve talenten van de afgelopen decennia in België. Het supertalent maakte tijdens de playoffs om het laatste Conference League-ticket afgelopen maand al zijn officiële profdebuut namens de Belgische subtopper.

Ajax verkeert momenteel in een hevige concurrentiestrijd om de handtekening van het Belgische supertalent. Zo zouden dus ook FC Barcelona en PSV nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in de diensten van de speler.

Het is op dit moment nog niet bekend waar de voorkeur van de speler zelf ligt. Het aantrekken van jong en betaalbaar talent heeft prioriteit in Amsterdam deze zomer. Nadat de club vorige zomer honderdtien miljoen euro zag verdampen door het aantrekken van een vreemdelingenlegioen lijkt de club de oude, vertrouwde weg weer te zijn ingeslagen, vertrouwend op de eigen jeugdopleiding. Op die manier hoopt de club, net als in recente jaren gebeurde met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, kapitaal vanuit de eigen jeugd op te bouwen.




Tags

supertalent barcelona jong mokio allergrootste belgie conference gent hevige honderdtien ingeslagen jorthy kaa kapitaal playoffs profdebuut subtopper verdampen vertrouwend vreemdelingenlegioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.