Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax overweegt Wout Weghorst aan te trekken

7 juni 2024 14:12
Foto: Pro Shots

Ajax overweegt Wout Weghorst aan te trekken; image source: Pro Shots

Ajax heeft serieuze interesse in Wout Weghorst. Aangenomen werd dat de spits deze zomer naar FC Twente zou vertrekken, daar hij ook meermaals heeft aangegeven zijn droom om voor zijn favoriete club te voetballen hoopt uit te laten komen. Nu lijkt Ajax daar een stokje voor te willen steken.

Wout Weghorst staat bovenaan het verlanglijstje van Alex Kroes om een waarschijnlijke uitgaande transfer van Chuba Akpom op te vangen. De international, die gisteren nog wist te scoren namens Oranje tegen Canada, staat nog tot 2025 onder contract bij het Engelse Burnley, dat vorige maand degradeerde naar het Championship, het tweede niveau van Engeland, en lijkt dus een betaalbare optie voor Ajax.

Het is algemeen bekend dat de focus van Ajax deze zomer ligt op het (terug-)halen van Nederlanders en de selectie op die manier van een nieuwe impuls te voorzien. De voornaamste kritiek op het aankoopbeleid van afgelopen zomer onder Sven Mislintat was immers dat de club teveel buitenlanders aantrok waardoor er een stuk identiteit van de club verloren ging. De technische leiding van de club lijkt daar dus van geleerd te hebben en te focussen op het halen van Nederlandse spelers.

Wout Weghorst is dus een van die opties om de selectie komende zomer van nieuw bloed te voorzien. Ook wordt Weghorst met zijn ervaring gezien als steunpilaar voor jongere spelers in de selectie om zich aan op te trekken. In Enschede is er de afgelopen maanden al flink werk gemaakt van de komst van Weghorst naar FC Twente. Het feit dat daar nog geen akkoord uit is voortgevloeid, betekent wellicht dat er nog kansen zijn voor Ajax om die deal te dwarsbomen.

Het is niet bekend of Weghorst zelf ook openstaat voor een stap naar de grootste club van Nederland, of nog steeds een transfer naar FC Twente prefereert. Het feit dat de Tukkers (voorronde) Champions League spelen zou bovenop de clubliefde van Wout Weghorst voor FC Twente een transfer naar die club aannemelijk maken. Aan de andere kant heeft Ajax op veel Nederlandse voetballers een gigantische aantrekkingskracht en is de kans om daar te verrassen aanzienlijk groter.

Het dossier Wout Weghorst zal ongetwijfeld na het Europees Kampioenschap in Duitsland vervolg krijgen. Ronald Koeman heeft bij zijn selectie aangegeven volledige focus te eisen van zijn spelers zonder afleidingen van mogelijke transfers, en dus worden er in de komende weken geen transferupdates verwacht rond spelers die in zijn EK-selectie zitten.

Na uitleenperiodes aan het Turkse Beşiktaş en het Manchester United van Erik ten Hag stond de spits het afgelopen seizoen op het veld namens TSG Hoffenheim in de Duitse Bundesliga. In achtentwintig duels wist de spits zeven goals te maken. De in Borne geboren aanvaller lijkt deze zomer sowieso te vertrekken bij de Engelse degradant, de voornaamste vraag daarbij naar welke club.




Discussieer mee op de forums


Tags

weghorst wout twente aantrekkingskracht aantrok achtentwintig afleidingen akpom besiktas betaalbare bloed borne buitenlanders bundesliga burnley canada championship chuba clubliefde degradant dossier duitsland dwarsbomen engeland enschede gigantische hag hoffenheim identiteit jongere koeman kroes mislintat nederland nederlanders oranje prefereert steunpilaar transferupdates tsg uitleenperiodes verlanglijstje voorronde voortgevloeid waarschijnlijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.