Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blijft deze voorbereiding in Nederland

6 juni 2024 23:52
Foto: Pro Shots

Ajax blijft deze voorbereiding in Nederland; image source: Pro Shots

In tegenstelling tot andere jaren blijft Ajax deze voorbereiding in Nederland. De club heeft besloten geen trainingskamp in Duitsland of Oostenrijk, zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, te beleggen maar haar trainingskamp in Wageningen te organiseren. De club hoopt op die manier tegemoet te komen aan de wens van fans uit regio Gelderland om een training van Ajax bij te kunnen wonen.

Interim algemeen directeur Menno Geelen maakte dit vandaag bekend in de seizoensafsluiter van de Pak Schaal-podcast van Voetbal International. "Het is hier niet al te warm, maar vaak wel redelijk goed weer. Het is goed geregeld hier en de velden zijn ook goed. Nee, het is niet alleen kostentechnisch, het is hier gewoon goed. Waaom zouden we dan in een duur vliegtuig stappen?", zo vroeg Geelen zich hardop af.

"Daarnaast komen juist veel Europese clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland naar Nederland op trainingskamp. Dus die oefenwedstrijden kunnen ook hier in Nederland gespeeld worden. Er zijn ook hier in Nederland genoeg alternatieven," zo vervolgde de interim directeur van Ajax zijn relaas.

Het seizoen van Ajax begint twee weken eerder dan de aftrap van de Eredivsie. De Amsterdammers stromen door de vijfde plek van het afgelopen seizoen in de tweede voorronde van de Europa League in. Daardoor is de eerste officiële wedstrijd van komend seizoen gepland op 25 juli.




Tags

nederland trainingskamp duitsland geelen aftrap engeland eredivsie gelderland kostentechnisch oostenrijk podcast relaas seizoensafsluiter vervolgde voorronde waaom wageningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.