Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blijft deze voorbereiding in Nederland

6 juni 2024 23:52
Foto: Pro Shots

Ajax blijft deze voorbereiding in Nederland; image source: Pro Shots

In tegenstelling tot andere jaren blijft Ajax deze voorbereiding in Nederland. De club heeft besloten geen trainingskamp in Duitsland of Oostenrijk, zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk, te beleggen maar haar trainingskamp in Wageningen te organiseren. De club hoopt op die manier tegemoet te komen aan de wens van fans uit regio Gelderland om een training van Ajax bij te kunnen wonen.

Interim algemeen directeur Menno Geelen maakte dit vandaag bekend in de seizoensafsluiter van de Pak Schaal-podcast van Voetbal International. "Het is hier niet al te warm, maar vaak wel redelijk goed weer. Het is goed geregeld hier en de velden zijn ook goed. Nee, het is niet alleen kostentechnisch, het is hier gewoon goed. Waaom zouden we dan in een duur vliegtuig stappen?", zo vroeg Geelen zich hardop af.

"Daarnaast komen juist veel Europese clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland naar Nederland op trainingskamp. Dus die oefenwedstrijden kunnen ook hier in Nederland gespeeld worden. Er zijn ook hier in Nederland genoeg alternatieven," zo vervolgde de interim directeur van Ajax zijn relaas.

Het seizoen van Ajax begint twee weken eerder dan de aftrap van de Eredivsie. De Amsterdammers stromen door de vijfde plek van het afgelopen seizoen in de tweede voorronde van de Europa League in. Daardoor is de eerste officiële wedstrijd van komend seizoen gepland op 25 juli.
Tags

nederland trainingskamp duitsland geelen aftrap engeland eredivsie gelderland kostentechnisch oostenrijk podcast relaas seizoensafsluiter vervolgde voorronde waaom wageningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Zit wat in, wat die Geelen zegt. Luxe moet je ook verdienen tenslotte
+2/-0

2 weken geleden
Fantastisch besluit toch.
Oude tijden laten herleven met supporters uit de regio.
+6/-0

2 weken geleden
Vind ik ook een wijs besluit.
+3/-1

2 weken geleden
Ik hoor alleen maar verstandige dingen sinds Kroes binnen is.
Prima besluit.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik denk dat je met dit statement Geelen tekort doet. Hij is de enige die tijdens het wanbeleid overeind is gebleven en vanuit zijn functie verstandige en goede dingen heeft gedaan.
+6/-0

 
2 weken geleden
Daar heb je wel gelijk in.
+2/-0

 
2 weken geleden
En dan zijn het ook nog de meest simpele dingen. Moet je nagaan wat voor amateurs het voor het zeggen hadden afgelopen 2 jaar... :/
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik hoop ergens dat Geelen straks permanent aanblijft als AD. Zou een perfecte koppel kunnen vormen met Kroes.

Ergens vrees ik nog steeds dat men straks voor Blind kiest als AD.. Opgedrongen door Van Praag en Van Gaal. Hopelijk blijkt mijn vrees niet terecht.
+2/-0

2 weken geleden
Zelf het tentenkamp op laten zetten svp.

Na de laatste twee seizoenen verdienen ze het nog niet om in een aftandse caravan te slapen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk gakpo kiki koeman kroes mannsverk oranje reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic veerman ven vos weghorst