Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bevestigt; FC Porto licht optie Conceição

5 juni 2024 18:46 - Ajax
Foto: Pro Shots

Ajax bevestigt; FC Porto licht optie Conceição; image source: Pro Shots

Zoals reeds eerder gemeld heeft Ajax vandaag bevestigd wat vrijwel iedereen al wist. Francisco Conceição wordt definitief overgenomen door FC Porto. De Portugezen lichten de optie tot koop en maken
ruim tien miljoen euro over naar Amsterdam.

Voor Conceição betekent het een terugkeer naar de club waar Ajax hem in 2022 vandaan haalde. In achtentwintig officiële duels wist de Portugees een keer te scoren voor Ajax. Aanvankelijk leek het erop dat hij in Porto met zijn vader Sérgio zou gaan werken. Zijn vader is deze week echter met ruzie vertrokken bij de club waar hij al zeven jaar werkte als hoofdtrainer.

De Portugese aanvaller maakte gisteren een behoorlijk sterke indruk namens zijn land. In een oefenduel met Finland kwam hij niet tot scoren maar was hij gedurende vrijwel de hele wedstrijd dreigend en maakte de negentig minuten vol als rechtsbuiten. Portugal won de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 4-2.
Discussieer mee op de forums


Tags

conceicao porto achtentwintig finland francisco portugal portugees sergio

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Schandalig wat Ajax allemaal laat gebeuren. Chico gaf laatst namens Portugal nog twee assists op Bruno Fernandes. Een geweldige rechtsbuiten in wording.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Dit is een optie die vorige zomerstop is afgesproken.
Wie was toen de TD?
Ajax laat het niet gebeuren maar Mislintat heeft het laten gebeuren.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad een geweldige rechtsbuiten in wording. Ook bij Porto geen vaste waarde en laat echt niet wekelijks zijn waarde zien. Ajax heeft nu meer dan ooit spelers nodig die er direct staan en wekelijks bewijzen dat ze een meerwaarde zijn. Ofwel, deze jongen zou ook komend seizoen niet in aanmerking komen voor een basisplaats. Dit geld voor heel veel aankopen van afgelopen seizoen. En als we op elk van deze aankopen wist kunnen maken zoals nu op Conceição, dan heeft Ajax weer de financiële mogelijkheden om een team neer te zetten dat mee doet om de titel. Als we weer eenmaal daar zitten, dan zullen jongere spelers weer sneller genoegen nemen met een reserveren rol. Hadden we Conceição gehouden, dan was hij waarschijnlijk enorm ontevreden geweest met z'n rol.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Precies, heimwee naar een goede TD zoals Overmars! Ajax klungelt maar wat aan op deze manier!!
+3/-1

 
2 maanden geleden
Je kunt eindeloos negatief blijven doen over de teleurgestelde afgelopen 2 seizoenen, maar ik denk dat Kroes een kenner is en dat hij Ajax er weer bovenop gaat helpen.
Positief is dat er nu weer wat geld binnen is gekomen, zodat er ook weer mogelijkheden zijn om versterkingen aan de trekken.
We moeten geduld hebben.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben het deels met je eens maar ook wij als fans moeten eens goed in de spiegel kijken.

Bij die club uit Rotterdam hebben ze het vaak over "kuipvrees", het lijkt er inmiddels op dat er ook een "JCA-vrees" is ontstaan. Het publiek in de JCA fluit (nieuwe) spelers
heel gemakkelijk en snel uit. Dit draagt niet bij aan het zelfvertrouwen voor spelers en maakt dat ze snel ongelukkig zijn in Amsterdam.
+3/-0

2 maanden geleden
Hij deed mij denken aan Jesper Olsen en ik had zeker nog hoop dat hij het ging maken bij Ajax. Maar oké, Mikautadze, Sanchez en nu Conceicao en de teller staat op 23 miljoen. Nog een eind te gaan maar we zijn op weg naar leuke getallen waar goed voor ingekocht kan worden.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Je moet er ook rekening mee houden dat deze spelers allemaal meer hebben gekost dan dat ze (in)direct hebben opgeleverd. Dat kun je niet onbeperkt blijven doen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Conceição is gekocht voor 5 miljoen, 1 jaar verhuurd em verkocht voor 10 miljoen. Haal daar 2 jaarsalarissen vanaf en dan denk ik denk dat we onderaan de streep nog wel wat overhouden. Misschien dat er zelf nog wel een doorverkooppercentage is opgenomen in deze overgang.
Ik ben het met je eens dat het niet opschiet, maar er is zoveel geld uitgegeven dat als we 70% terugverdienenen nog genoeg geld overhouden om een degelijk team te kopen. En dat is nu even het belangrijkste
+2/-1

 
2 maanden geleden
Je vergeet o.a. tekengelden (bij Conceicao €4m) en fees voor makelaars.
+2/-0

2 maanden geleden
Net zoals Mikautadze, deze jongen wil niet terug naar Amsterdam. Heeft te weinig vertrouwen gehad toen hij een Ajax shirt aan had en wordt bij zijn huidige club op waarde geschat. Dat kun je niet verwijten aan de huidige beleidsbepalers maar aan de coaches in de afgelopen twee jaren. Het is ook niet zo dat Ajax voor deze spelers dezelfde aantrekkingskracht heeft als twee jaar geleden. Kijk naar onze jeugd, die zich zelf bij Feyenoord aanbieden. Ajax moet herbouwen (en daarbij ook het merk Ajax zelf). Dat kost tijd en dat doe je met spelers die het een eer vinden om voor Ajax te spelen.
+8/-1

 
2 maanden geleden
Dat zegt ook iets over hem. Hij had ook kunnen zeggen: met een nieuwe trainer ga ik laten zien wat ik kan en dat ik Ajaxwaardig ben.
+1/-0

2 maanden geleden
Ach, wat valt erover te zeggen.. Laten we hopen dat Kroes er een betere kijk op heeft dan de mensen die afgelopen 2 jaar het beleid hebben gevoerd. En hopelijk wordt hij niet gedwarsboomd door hen die er nog werkzaam zijn.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal