Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ik kreeg serieuze doodsbedreigingen"

5 juni 2024 13:15 - Volkskrant
Foto: Pro Shots

"Ik kreeg serieuze doodsbedreigingen"; image source: Pro Shots

Psychologe Annemieke Zijerveld heeft lang last gehad van de uitspraken die ze in oktober 2023 deed in Radio 1-programma De Perstribune. Ze heeft zelfs te maken gehad met "serieuze doodsbedreigingen". Haar uitspraken rondom de technische staf van Ajax en harde woorden over toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn kwamen in een verkeerd daglicht te staan door de connectie met Zijervelds ex-collega bij Almere City Hedwiges Maduro.

Zijerveld vertelde in het radioprogramma: "Mijn handen jeuken als ik dit Ajax zie spelen. De spelers zijn ontzettend onzeker, ik zie eigenlijk zelfs dat ze gebroken zijn. Dat komt door de trainer en staf. Hun gedrag stoort me het meest. Ik zie zwak leiderschap en gefrustreerd gedrag vanaf de bank. Ik zie ze soms de handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. En dat terwijl spelers juist vertrouwen moeten tanken bij de staf."

Nu, acht maanden na de radio-uitzending, blikt de psychologe terug en geeft daarbij aan dat het haar privéleven lange tijd heeft beïnvloed: "Het grootste probleem was dat ik serieuze doodsbedreigingen kreeg. Mijn man heeft een diplomatieke functie als Amerikaans militair. Bedreigingen ben ik verplicht te melden bij zijn werk, waarop onderzoek volgt."

Ze vervolgt haar relaas en gaat in gesprek met De Volkskrant verder in op de beschuldigingen waar Hedwiges Maduro vervolgens mee te maken kreeg. De opvolger van Alex Pastoor als hoofdtrainer bij Almere City kreeg direct de schuld in zijn schoenen geschoven wegens het lekken van clubgevoelige informatie: "Daarnaast was het niet alleen vervelend, met name voor Hedwiges, dat de buitenwacht meteen zijn oordeel klaar had dat hij degene moet zijn geweest die met mij gepraat had, het was ook nog eens onjuist. Ik baseerde me op wat ik op tv gezien heb, wat heel vervelend was met name voor de spelers van Ajax."

Zijerveld nam vorige week afscheid van haar functie bij Almere City, waar ze de afgelopen twee jaar onderdeel uitmaakte van de staf van Alex Pastoor, met een tweet: "Wauw, wat een rit was het en wat een mooie herinneringen zijn er gemaakt. Toen ik twee seizoenen geleden naar Almere City kwam, had de ploeg het moeilijk in de eerste divisie. Nu is de ploeg in de eredivisie gebleven op de prachtige plek nummer 13.’




Tags

doodsbedreigingen hedwiges zijerveld maduro pastoor psychologe annemieke baseerde beinvloed beschuldigingen buitenwacht clubgevoelige connectie daglicht diplomatieke eredivisie jeuken maurice militair neerslachtig onjuist perstribune priveleven relaas steijn tanken uitzending volkskrant wauw zijervelds

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.