Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Abdalla(14) van PSV naar Ajax

3 juni 2024 17:44
Foto: Pro Shots

Mohamed Abdalla(14) van PSV naar Ajax; image source: Pro Shots

Ajax onder 16 heeft zich voor komend seizoen versterkt met jeugdinternational Mohamed Allahjabou Abdalla. Het is al de zesde versterking voor trainer Frank Kopershoek deze zomerperiode. In het kielzog van Mohamed komen zijn twee jongere broers ook mee naar Amsterdam, zij stromen in de onder 10 en onder 13 in.

Het was pas het eerste seizoen van Abdalla in dienst van PSV. De jaren voorafgaand aan het voorbije seizoen speelde hij nog in de jeugd van FC Eindhoven. Ajax meldde zich vorige zomer ook al bij FC Eindhoven, maar toen besloot het talent voor PSV te kiezen; achteraf dus vooral zodat de familie in Noord-Brabant kon blijven wonen.

Naar verluidt is Ajax het talent ook het afgelopen seizoen niet uit het oog verloren waarna de keuze nu dus op de Amsterdammers is gevallen. De familie heeft besloten richting de hoofdstad te verhuizen waardoor een gastgezin voor de drie broers niet nodig is.

Hoewel Abdalla in Eindhoven zijn eerste profcontract zou kunnen tekenen, kiest hij voor een transfer naar Ajax doordat het sportieve plaatje de doorslag heeft gegeven. Het feit dat hij in Amsterdam nog geen profcontract ondertekent onderstreept zijn keuze.

Eerder deze periode kwam Ajax al met het nieuws dat de talenten Ghalil Bousnane en Marouane Bentaleb overkomen uit de jeugd van Sparta Rotterdam. Ook van Excelsior komt een duo met Luca de Baat en Enes Isik terwijl Sam Cuntapay de ploeg komt versterken vanuit Almere City. Aan de andere kant lijkt Ajax de strijd om Sean Steur te verliezen van PSV terwijl Jivayno Zinhagel nadrukkelijk in de belangstelling staat van Feyenoord.
Tags

abdalla broers profcontract allahjabou bentaleb bousnane cuntapay enes excelsior feyenoord gastgezin ghalil isik jivayno jongere kielzog kopershoek luca marouane ondertekent sean sparta steur verhuizen zinhagel zomerperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal