Transparent
Inloggen
Sluiten

Youri Baas keert terug naar Ajax

3 juni 2024 11:52
Foto: Pro Shots

Youri Baas keert terug naar Ajax; image source: Pro Shots

Ondanks verschillende pogingen van NEC om de van Ajax gehuurde Youri Baas definitief over te nemen, keert de linksback deze zomer terug bij Ajax. NEC deed een bod om de drievoudig jeugdinternational van Oranje over te nemen. Ajax werkt echter niet mee en haalt de linksback terug naar Amsterdam.

Ajax haalt de linksback terug omdat ze erg tevreden zijn met de ontwikkeling die Youri Baas in het voorbije seizoen heeft doorgemaakt bij de Nijmegenaren. De back kwam voor NEC tot zevenentwintig duels in de Eredivisie waarin hij niet alleen drie keer scoorde, maar ook evenzoveel assists leverde. Ook enkele andere clubs toonden inmiddels interesse bij Ajax, maar die interesse is weggewuifd door de Amsterdammers.

Ajax heeft het plan om Youri Baas deze zomer de strijd aan te laten gaan met nog een extra aan te trekken linksback. Die nieuwe linksback komt echter pas zodra Alex Kroes Borna Sosa danwel Owen Wijndal weet te verkopen. Aan zowel Sosa als Wijndal is te kennen gegeven dat ze op zoek mogen naar een nieuwe club. Ajax houdt geen rekening meer met de diensten van beide spelers.

Zoals vanochtend reeds gecommuniceerd is Ajax in de afrondende fase met Cruz Azul om die andere linksback, Jorge Sánchez, voor drie miljoen te verkopen. Ook Sánchez heeft geen toekomst meer in Amsterdam, nadat hij het afgelopen seizoen werd verhuurd aan FC Porto. De Mexicaan kwam in de zomer van 2022 naar Amsterdam voor een bedrag van vijf miljoen. Hij werd destijds overgenomen van het eveneens Mexicaanse Club America.
Discussieer mee op de forums


Tags

sanchez sosa wijndal afrondende azul borna cruz eredivisie evenzoveel gecommuniceerd jorge kroes nijmegenaren oranje owen porto weggewuifd zevenentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Sanchéz is volgens mij een rechtsback maar dat terzijde.
Sosa verkopen begrijp ik maar Wijndal moet toch weer op niveau kunnen komen?
Wanneer hij weer op AZ niveau kan komen m.i. de beste linksback die je op dit moment kan opstellen.
Hopen dat Kreek het goed gezien heeft en Baas zich ontwikkeld, met nadruk op ontwikkeld, want om de beste op de plek van linksback te zijn is niet veel voor nodig op dit ogenblik.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Sanchez is volgens mij niet eens een voetballer dus ik begrijp de verwarring wel.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Nou, nou, nou 😁😁
Zo hebben we van zijn niveau ook Avila, Medic, Sosa en misschien ook Gaaei en Sutalo.
Over 10 jaar zal ik denken:
"Hamstra?
Oja, die is ook een blauwe maandag TD geweest".
Maar Mislintat zal ik nooit vergeten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dit seizoen zet inderdaad alles wel in nieuw perspectief. Ik denk echter nog steeds dat Sanchez zich beter op een ander vak kan richten.
+1/-0

2 maanden geleden
Dat zou iig een flinke besparing zijn op de salariskosten. Avila is er ook nog ja, zou je nog bijna vergeten. Als ze die allemaal weten te slijten dan doen ze het prima
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos sevic skimovic sneer sosa sutalo wijndal