Transparent
Inloggen
Sluiten

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"

3 juni 2024 10:15
Foto: Pro Shots

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"; image source: Pro Shots

Marco van Basten en Youri Mulder zouden het superinteressant vinden om PSV, Feyenoord en/of Ajax in de Bundesliga te zien spelen. De voormalig topspits sprak daarbij de verwachting uit dat er voor de Nederlandse top drie in een dergelijk scenario veel meer mogelijk zou moeten zijn.

De voormalig bondschoach bracht het onderwerp ter sprake rond de voorbeschouwing op de Champions League-finale van afgelopen weekend tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. Doordat de verliezend finalist in de 1/8e finale afrekende met PSV, kwam ook die ploeg ter sprake. "PSV was er gewoon heel erg dichtbij. PSV had ten koste van de Duitsers door moeten gaan. Als Luuk de Jong die bal erin had geschoten... Dat had gewoon gekund, he. Wie weet waar PSV dan was geëindigd? Met deze goal waren ze doorgegaan, daarvan ben ik overtuigd," aldus Youri Mulder.

Marco van Basten was het duidelijk eens met de mening van Mulder en ging dus nog een stap verder: "In die onderlinge wedstrijden tussen Dortmund en PSV was het verschil écht minimaal. Sterker, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat ze die kansen onbenut lieten. Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen; eens kijken wat je dan zou presteren. Dat geeft aan hoe verschillend het is. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Ajax of Feyenoord, dat zou ook superinteressant zijn. Onze oosterburen hebben nu eenmaal een grotere competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo makkelijker hele grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet hier in Nederland," aldus de voormalige topspits.
Tags

bundesliga superinteressant dortmund mulder basten feyenoord topspits afrekende bondschoach doorgegaan genereren jong madrid nederland onbenut oosterburen voorbeschouwing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Nee we hebben hier niet zo'n grote competitie als in Duitsland of Engeland, Spanje, Italië etc.
Een geweldige constatering van de heren.
Van Basten die buitenspel wilde afschaffen, penalties vervangen door shootouts en gele kaarten vervangen door tijdstraffen (je moet wat) waar hij twee jaar in dienst van de FIFA over nagedacht heeft komt nu met idee om onze 3 topclubs in Duitsland te laten voetballen.
De Belgen dan maar in Nederland, IJslanders in België en de Andorrezen in IJsland?
Hij was een geweldige spits, laten we het daar op houden.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, ik vind je commentaar een beetje over de top hier.
Buitenspel afschaffen wordt met het jaar meer interessant nu meer en meer teams compact verdedigend lang overeind blijven met kijkspel als de grote verliezer.
En 5-4 of 4-4 is toch veel leuker om naar te kijken dan 1-0 of 0-0?
Ook tijdstraffen voor tackles die het doel hebben een speler mogelijk te blesseren of veel pijn te doen is het overwegen zeker waard.
En Ajax, Feyenoord en PSV hebben de laatste jaren bewezen wat een nederlandse club met een goede coach en wat meer inkomsten zou kunnen doen in europese competities.
Ja, hij was een hele geweldige spits (en een van de grootste ooit), maar heeft ook gewoon hele orginele ideen om het voetbal leuker te maken als kijkspel.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Beste inwoner van Australië voetbal is buitenspel, de charme van het voetbal.
Wat als buitenspel afgeschaft wordt?
Je spits hangt tegen de keeper van de tegenpartij aan nml de meeste kans om te scoren.
Je laatste verdediger tegen je eigen keeper aan omdat de spits van de tegenpartij tegen je keeper aanhangt.
Het veld wordt zo groot dat iedereen vrijloopt dus het wordt schuiven, schuiven, schuiven en dan schieten.
Er zijn trouwens jeugdwedstrijden zonder buitenspelregel gespeeld als experiment en geen vervolg op gekomen, slecht experiment geweest?
Ook de VAR is geen verbetering wat betreft buitenspel.
Nu wordt een doelpunt afgekeurd wegens een teenlengte, zou de man niet gescoord hebben wanneer hij 2 teenlengtes naar achter stond?
En wat is lekkerder dan met je vrienden discussiëren of iemand wel of niet buitenspel stond en die grensrechter een eikel vinden.

Een tackle inzetten met het doel een speler te blesseren krijg je nu een rode kaart voor.
Wanneer ben je meer benadeeld?
Tien minuten tijdstraf of een rode kaart?

Met je eens dat onze drie topclubs bewezen hebben dat we met een goed beleid ver kunnen komen in Europa dus hoeven we toch niet in de Duitse competitie te gaan spelen zoals van Basten opperde?
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Een van de genoemde clubs is toch al (semi)Duits? Van mij mogen die permanent verhuizen naar Duitsland.
+3/-0

2 maanden geleden
Dan waren Feyenoord en PSV geen kampioen geworden afgelopen twee seizoenen en degradeerde Ajax minimaal eenmaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Van Basten vindt letterlijk alles interessant.
+2/-0

reactie verwijderd


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal