Excelsior degradeert; Eredivisie kunstgrasvrij

2 juni 2024 20:17

Excelsior degradeert; Eredivisie kunstgrasvrij; image source: Pro Shots

Excelsior is er vanavond niet in geslaagd de 6-2 geleden nederlaag in Breda recht te zetten. Lange tijd leek het wonder van Rotterdam plaats te gaan vinden. Na een 3-0 ruststand viel de vierde treffer vlak na rust en NAC Breda leek vervolgens klaar voor de genadeklap. De Bredanaars rechtten echter hun rug en scoorden acht minuten na de Rotterdamse gelijkmaker via Casper Staring de uiteindelijk winnende treffer.

Door de degradatie van Excelsior Rotterdam is de Eredivisie volgend seizoen gevrijwaard van kunstgras. Een jaar later zou dat al officieel de regel zijn voor Eredivisieploegen, nu NAC promoveert spelen komend seizoen alle achttien Eredivisieclubs een jaar eerder dan gepland op natuurgras.