Transparent
Inloggen
Sluiten

Mikautadze keert niet meer terug bij Ajax

30 mei 2024 23:53
Foto: Pro Shots

Mikautadze keert niet meer terug bij Ajax; image source: Pro Shots

Het in degradatienood verkerende FC Metz heeft vandaag bekend gemaakt de koopoptie op Georges Mikautadze te hebben gelicht. Daardoor nemen de Fransen de Georgiër voor zo'n dertien miljoen euro over van Ajax. Vandaag was de deadline om de koopoptie te lichten en daar hebben ze dus op de valreep nu gebruik van gemaakt.

Daarmee is aan een ongelukkig huwelijk nu een einde gekomen. De Georgiër speelde slechts één volledige wedstrijd in het shirt van Ajax. De desastreuze bekerwedstrijd die werd verloren van de amateurs van USV Hercules. Een wedstrijd die misschien wel boekdelen spreekt voor zijn mislukte periode in Amsterdam. Met de verkoop van Mikautadze lijdt Ajax een verlies van enkele miljoenen en is een van de mislukte aankopen van de in Amsterdam gehekelde Sven Mislintat dus vertrokken.
Discussieer mee op de forums


Tags

mikautadze georgier boekdelen deadline degradatienood desastreuze gehekelde georges hercules huwelijk metz mislintat usv valreep verkerende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Die verkopen straks door voor het dubbele. Laatste zin vind ik trouwens wel raar. Ik vind Mikautadze juist geen miskoop, ik vind hem zelfs een speler die had kunnen slagen in een evenwichtig elftal.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ik lees (ken die regels niet) dat meteen doorverkopen niet mag, althans in de zelfde transferperiode.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dom, heel dom, niks geleerd amateurs! Kun je dubbel cashen!na ek Stel Mikautadze speelt tijdens ek geweldig, dan is de winst bij Ajax weer ver te zoeken, amateurs zijn t
+1/-2

 
2 maanden geleden
Die keuze lag dus niet bij ons, maar bij Metz.
+4/-1

2 maanden geleden
Zonde dat hij niet is geslaagd in Amsterdam.
Er moet toch iets goeds in zitten gezien zijn prestaties bij Metz, nota bene degradatiekandidaat.
Of is de Franse competitie nog meer Mickey Mouse competitie ten opzichte van de Nederlandse???
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Een betere verdedigende organisatie in het elftal, waardoor aanvallers meer risico kunnen nemen. En dan bloeit zo een speler ineens weer op. Tenminste, dat denk ik. Heb Metz dit seizoen 0 keer zien spelen. Nou ja, dankzij gekloot bij Ajax boeide voetbal me helemaal niet afgelopen seizoen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Voor mij precies hetzelfde, eind juli ga ik me er weer eens in het voetbal (lees Ajax) verdiepen
+1/-1

2 maanden geleden
Topscorer worden zegt niet alles.
Hier een lijstje van Nederlandse topscorers die jij geen van allen in een Ajax shirt wilde zien.
Dessers, Jorgensen, Vincent Janssen, Finbogason, Vleminckx, Giakoumakis.
Remember Machlas 😭.
Bij Mikautadze kreeg ik de indruk dat het voor hem niet was wat hij er van verwachtte en daarom liep te saboteren om terug te kunnen.
Misschien heimwee?
+2/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Toch wel bijzonder dat Metz de optie licht. Ze staan er niet heel florissant voor in de strijd tegen degradatie. Een reele kans dat ze dus in de 2e lique uitkomen volgend jaar en ze mogen hem niet direct doorverkopen na het EK lees ik hierboven. Toch een hoop geld voor een speler in de 2e lique denk ik dan.

Ik denk één van de duurste spelers ooit in de geschiedenis. 3 miljoen verlies + salaris voor 1 hele wedstrijd en een paar invalbeurten, mijn hemel.

Tip voor de TD: Neem iemand aan voor 50K per jaar die de nieuwe miljoenenaankopen begeleidt in de eerste maanden, zoeken naar een woning, helpt met belastingpapieren enz. Die 50K betaald zich makkelijk terug. Sommige zullen zich prima zelf redden, sommige blijkbaar niet.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Misschien verhuren ze hem met een verplichte koopoptie (als het kan, ken de regls ook niet)? Of misschien willen ze met een zo sterk mogelijk elftal zo snel mogelijk terugkeren in de Ligue 1. De tijd zal leren.
+1/-0

2 maanden geleden
Ja het is een goede speler en nee hij had nooit geslaagd bij Ajax omdat het simpelweg een speler is voor een 2 spitsensysteem en er van een Ajaxspits andere eisen worden gesteld.
Gewoon een totaal mislukte aankoop van nono Minslitat en zijn data geneuzel.
Beetje hetzelfde als Nicos Maglas, top bjij vitesse ooit maar in een 4-3-3 systeem mislukt.
Buiten dat, had je Brobby moeten offeren voor een miskoop?
Prima dat hij weggaat, nu kan je herinvesteren om je selectie te versterken waar nodig.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal