Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn & Brobbey definitief mee naar Duitsland

29 mei 2024 16:48
Foto: Pro Shots

Bergwijn & Brobbey definitief mee naar Duitsland; image source: Pro Shots

Vanmiddag maakte bondscoach Ronald Koeman zijn selectie bekend, die komende maand in Duitsland mag gaan strijden om de eerste Europese titel sinds 1988 naar Nederland te halen. Namens Ajax zijn zoals verwacht Steven Bergwijn en Brian Brobbey ook opgenomen in de definitieve selectie. Ian Maatsen, Nick Olij en Quinten Timber zijn naast de geblesseerd afgehaakte Marten de Roon de vier afvallers.

Internationals met een Ajax-verleden zijn gelukkig iets ruimer vertegenwoordigd. Met Daley Blind, Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong en Donyell Malen zitten er vijf oud-Ajacieden in de Oranje selectie volgende maand.

De KNVB maakte de selectie met onderstaande video bekend op Twitter. Het Nederlands elftal begint het EK in Hamburg op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen, vervolgens wacht 21 juni regerend wereldkampioen Frankrijk in Leipzig en de groepsfase wordt in Berlijn afgesloten tegen Oostenrijk op 26 juni. Oranje oefent in De Kuip voorafgaand aan het EK nog tegen Canada en IJsland.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn brobbey duitsland oranje berlijn blind canada frankrijk gravenberch hamburg ijsland jong knvb koeman kuip leipzig maatsen malen nederland olij oostenrijk polen roon ruimer timber titel wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
is niet normaal dat Blind en Wijnaldum met Koeman mee mogen. vriendjes politiek van Koeman.
+3/-6

 
2 maanden geleden
En waarom zou Blind niet meemogen? Die draaide een geweldig seizoen bij Girona in de top van LaLiga. Ohja, haten op Blind was jouw stokpaardje.
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zelfs als hij niet bij Ajax zit en een goed seizoen draait in La Liga, kan je het niet laten hem af te zeiken :)

Als er iemand terecht meegaat, is het Blind wel.
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Jij begrijpt het niet zo goed. Blind was 1 van de pilaren van Girona.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het gaat niet om Blind maar om die generatie die eigenlijk helemaal niets heeft gedaan zoals die Wijnaldum en Memphis die pretenderen top voetballers te zijn het is niets vergeleken met Robben Sneijder en zelfs van Persie en zelfs Vander Vaart , die Koeman met zijn selectie je zou denken dat hij zou doorschakelen met de wat jongere voetballers zoals Frenkie de Ligt en .leeftijd genoten
+2/-3

 
2 maanden geleden
Want die jongere voetballers, zoals Frenkie, zijn niet geselecteerd?
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi voor die jongens. Hopelijk spelen ze goed.
+3/-0

2 maanden geleden
Hoop dat Bergwijn er 4 inschiet, maar dat kan nooit. Zou mooi zijn voor de transfersom. Verder intresseerd dat hele NL elftal mij geen klote.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom banel berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey coacht elsimao farioli forbs godts hato henderson jim kiki kroes kwalitatief opbouw pasveer ramaj rasmussen rensch sevic shogun sosa sutalo taylor traore vojvodina