Transparent
Inloggen
Sluiten

Einde ultra-groeperingen in stadions?

27 mei 2024 20:31
Foto: Pro Shots

Einde ultra-groeperingen in stadions? ; image source: Pro Shots

Politiechef Frank Paauw is de nieuwe voorzitter van de KNVB. Tijdens de bondsvergadering is hij verkozen met eenendertig van de zestig stemmen. Dat was vanzelfsprekend voldoende om als opvolger van de vertrekkende Just Spee te worden benoemd. Hans Nijland eindigde met twintig stemmen op de tweede plaats, terwijl Jeanet van der Laan op zeven stemmen mocht rekenen. Twee stemmen werden bij de telling ongeldig verklaard

Frank Paauw kreeg de laatste maanden al veel kritiek te verwerken vanwege zijn kandidatuur en gehekelde uitspraken. Zo heeft hij zich eerder hardop afgevraagd of uitsupporters niet geweerd moeten worden omdat de massale inzet van politie en ME niet langer uit te leggen was. Ook heeft hij eerder een brief aan alle politiekorpsen van Nederland gestuurd met daarin het advies om uitsupporters van FC Groningen en Cambuur Leeuwarden tot nader order te weren. Daarnaast is hij voorstander van een verbod op uitsupporters bij Europese wedstrijden, voor velen juist dé charme van het voetbal, waar hij zich ook allesbehalve populair mee maakt.

In recentere uitspraken heeft Frank Paauw aangegeven dat de soep iets minder gegeten wordt dan opgediend, want hij lijkt zich te richten op de ultra-groeperingen. Die groepen, doorgaans herkenbaar aan zwarte jassen met capuchons, worden nu weggezet als de raddraaiers die volgens de politiechef verantwoordelijk zijn voor alle misdragingen van de afgelopen weken. "Normale" en vriendelijke supporters zouden nog altijd welkom moeten zijn waarbij zelfs afscheid genomen moet gaan worden van de onzinnige combiregelingen. Hij gaf daarbij aan: "Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. Als driehoek moeten we de clubs daarin ook steunen want zij kunnen dat niet alleen. De uitgangspunten om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen heb ik altijd gesteund, zowel als politieman als ook als voetballiefhebber. Maar de mensen die het proberen te verpesten voor de rest, daar moeten we ons op focussen."

De afgelopen maanden werd er door fans van vrijwel alle clubs in Nederland geprotesteerd tegen de voordracht en op handen zijnde aanstelling van de politiechef. Normalisatie van de bizarre maatregelen waar met name uitsupporters momenteel al mee te maken hebben, lijkt verder dan ooit. De breed gedragen onvrede onder voetbalfans ten spijt schept de verwachting dat het tegenovergestelde dreigt te gebeuren; een verslechtering van de relatie. Frank Paauw is inmiddels trending topic op Twitter waar het nieuws met woede en verbazing lijkt te zijn ontvangen.
Tags

paauw uitsupporters groeperingen politiechef ultra nederland afgevraagd allesbehalve bondsvergadering brief cambuur capuchons combiregelingen driehoek gastvrijer gehekelde geprotesteerd geweerd groningen hans herkenbaar jassen jeanet kandidatuur knvb laan misdragingen nijland normalisatie onvrede opgediend politiekorpsen politieman raddraaiers recentere schept soep spee tegenovergestelde telling toegankelijker trending uitgangspunten uitpubliek verslechtering vertrekkende voetbalfans voetballiefhebber voordracht voorstander vriendelijke weggezet weren woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ultra's moeten voortaan gewoon verplicht in het roze komen. Mocht het niets oplossen, dan ziet het er in elk geval gezelliger uit.
+6/-0

3 weken geleden
Iedere supporter Hooligan of niet die iets flikt wat niet gewenst is in het stadion met verf vol spuiten, stadion uitsturen en 2 jaar niet meer in stadion laten en boete van € 5000 laten betalen.
+8/-0

 
reactie verwijderd

3 weken geleden
Wordt het niet eindelijk tijd voor gerichte aanpak en zware straffen? Pak de relschoppers aan i.p.v. hele groepen straffen met halve maatregelen. Tegenwoordig zijn er genoeg technologische middelen om daders individueel te identificeren en aan te pakken. Het blijft maar bij bureaucratische geleuter en halve maatregelen en aan het eind zijn onschuldigen de lul. Rellen de idioten van NEC? Straf dat groepje. Rellen de hersenlozen van FC Utrecht? Pak hen nog harder aan.
+7/-0

3 weken geleden
Tja als je je niet weet te gedragen, dan voel je je nu aangesproken. Wellicht zit er nu iemand met ballen.
+4/-0

3 weken geleden
Actieve fysieke meldplicht? Fanatieke aanhang hou je altijd en is het dna van de support. Die haal je niet zomaar weg.
+1/-0

3 weken geleden
diegene die tijdens de wedstrijd gezicht bedekkende kledij aandoet direct verwijderen, en dit is met de hedendaagse technologie snel op te sporen. want wanneer je naar het voetbal gaat hoef je je gezicht niet te bedekken dan ben je al uit op rotzooi.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.