Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax definitief in tweede voorronde Europa League

27 mei 2024 17:43
Foto: Pro Shots

Ajax definitief in tweede voorronde Europa League; image source: Pro Shots

Enkele weken geleden zetten we hier al uiteen op welke scenarios Ajax moest hopen om toch directe kwalificatie voor de Europa League af te dwingen. Inmiddels is duidelijk dat deze scenarios niet in het voor Ajax gunstigste geval uit gaan pakken. Gisteravond viel de laatste beslissing in Italië die nog een uitweg kon bieden voor Ajax.

Om als nummer vijf van de Eredivisie direct gekwalificeerd te zijn voor de Europa League, moest de uiteindelijke winnaar van de Conference League Finale, Olympiakos of Fiorentina, zich via de nationale competitie zien te kwalificeren voor de Champions, danwel de Europa League. In dat geval zou het Europa League-ticket vrijkomen dat normaal aan de Conference League-winnaar toekomt. Inmiddels zijn dat onhaalbare kaarten. Zowel Fiorentina als Olympiakos zijn niet meer in staat om zich via de nationale competities in Italië en Griekenland kwalificatie veilig te stellen.

Door bovengenoemde gebeurtenissen begint het seizoen voor Ajax extreem vroeg dit jaar. De eerste voorrondewedstrijd van de tweede voorronde staat gepland op 25 juli, de return op 1 augustus. In totaal zal Ajax drie voorrondes moeten overleven om kwalificatie voor de groepsfase af te dwingen.
Tags

kwalificatie voorronde conference fiorentina olympiakos scenarios bovengenoemde eredivisie gekwalificeerd griekenland gunstigste onhaalbare toekomt uitweg voorrondewedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Denk niet slecht om op tijd te beginnen met wat potjes voor het 'echie'
+2/-0

 
5 weken geleden
Lijkt mij ook inderdaad.
+2/-0

 
5 weken geleden
Ik hoop dat we dit seizoen wel op tijd de selectie op orde hebben....
+1/-0

5 weken geleden
Hoe eerder hoe beter. Des te ingespeelder zijn we als de competitie start.
Hoop wel dat dan de selectie voor 80% op orde is anders is het weer janken.
+4/-0

5 weken geleden
Gaat zeer moeilijk worden. Tussendoor hebben we nog het EK in Duitsland . Welke spelers van Ajax gaan naar het EK , hoever komen ze met hun land, hoelang krijgen ze daarna nog vakantie en hoe zit het met eventuele aankopen en zijn dat ook spelers die op het EK tot spelen toekomen.
+1/-0

 
5 weken geleden
Daar heeft de tegenstander toch ook gewoon mee te maken 😎
+1/-0

 
5 weken geleden
De enige die basis gaan spelen zijn denk Sutalo en Sosa. Verder hoop spelers die misschien gaan invallen, dit zijn ze volgens mij; Bergwijn, Brobbey, Mannsverk, Gaaei.

Wellicht is dit dan een voordeel dat we weinig internationals hebben
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag haller henderson jong kiki klaiber koeman labyad lido malen mannsverk marin oranje reijnders rensch rosario schouten sevic simons speelstijl tahirovic vos weghorst zirkzee