Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: "Ontslag Overmars was schandalig"

25 mei 2024 20:41
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Ontslag Overmars was schandalig"; image source: Pro Shots

Manchester United heeft vandaag de FA-Cup finale gewonnen van stadsgenoot Manchester City. Voorafgaand aan de finale verscheen er op VI PRO een uitgebreid interview met Erik ten Hag, waarin ook de Nederlandse Eredivisie ter sprake kwam. Zo sprak de laatste succestrainer van Ajax zijn afschuw uit over het ontslag van Marc Overmars, de dominantie van PSV dit seizoen en het in zijn ogen dit seizoen overgewaardeerde Feyenoord.

"PSV werd natuurlijk dik en dik verdiend kampioen. Met zo'n gigantische afstand beter dan de rest, ook beter dan Feyenoord. Peter Bosz heeft het uitstekend gedaan dit seizoen. Die club leeft en sprankelt. Daar staat tegenover dat ik mensen overdreven lyrisch vindt doen over Feyenoord. Het verschil tussen PSV en Feyenoord was in mijn ogen alsnog veel te groot. Feyenoord was stabiel dit jaar, ja, maar niet top. PSV was op alle vlakken twee klasses beter."

Erik ten Hag sprak verder ook harde taal over Ajax en het desastreus verlopen seizoen van de hoofdstedelingen: "Ze hebben zulke verkeerde beslissingen genomen, het is zo ontzettend slecht gemanaged. Zijn vertrek was killing voor de club. Ik blijf erbij dat ik het schandalig vind wat ze Marc Overmars hebben aangedaan. Vanuit clubperspectief was het ook zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen. Ze hebben hem direct voor de bus gegooid! Nadat hij wegviel, donderde alles als een kaartenhuis in elkaar en werd het één grote anarchie binnen de organisatie."

Er is daarnaast de laatste tijd ook veel gezegd en geschreven over de toekomst van de trainer van Manchester United, waarbij de meeste media aannam dat ongeacht het resultaat van de FA Cup Finale, de oefenmeester sowieso zou moeten vertrekken bij de gevallen Engelse grootmacht. "Ik weet niet wat ik kan verwachten. Dit was in ieder geval het moeilijkste jaar uit mijn carriére. Slecht, ja. Dat is duidelijk. Het seizoen is nog niet afgelopen, dus het echte terugblikken komt later. Maar je neemt jezelf bepaalde stappen voor, we wilden dit seizoen de volgende stap zetten. Dat is niet gelukt. Het was gewoon slecht, gewoon bagger. Het was continu balanceren op een dun koord. Bizar. Laatst had ik in mijn basiself voor de vijftiende keer(!) dit seizoen een ander koppel centraal in de defensie staan. Ik heb drieëndertig verschillende achterste linies gehad! Natuurlijk had ik duidelijk voor ogen welke richting ik opwilde met het team, maar met zoveel blessures krijg je dat nooit voor elkaar. We hebben dit hele seizoen maar twee wedstrijden gehad met een nagenoeg compleet fitte selectie."
Tags

feyenoord hag overmars aangedaan aangevlogen aannam achterste afschuw anarchie bagger balanceren basiself bizar bosz clubperspectief desastreus dominantie donderde drieendertig eredivisie gemanaged gigantische hoofdstedelingen kaartenhuis killing klasses koord koppel oefenmeester opwilde overgewaardeerde sprankelt succestrainer terugblikken wegviel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Had je toen moeten zeggen.
+3/-2

 
4 weken geleden
Dat niet alleen.
Het was niet zijn dochter waar die potloodventer zijn banketstaaf aan liet zien.
+6/-2

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Er staat zelfs dat hij het schandalig vindt wat Overmars is aangedaan. M.i. is Overmars niets aangedaan. hij strooide toch echt zelf virtueel met zijn puddingbuks terwijl hij de mooiste baan had die hij zich kon wensen. Overmars heeft het zichzelf aangedaan. Ten Hag is loyaal naar mensen waar hij een goede band mee heeft, maar moet eigenlijk weten wanneer hij zich moet onthouden van commentaar. Hebben we toen ook al gemerkt bij het gedoe rond Promes.
+7/-1

4 weken geleden
Gaan mensen over 30 jaar nog altijd jammeren over Overmars? De enige die verantwoordelijk is voor het ontslag van Overmars is Overmars. Zo moeilijk is dat allemaal niet.

En dan Blind en Klaassen. Over Blind werd al maanden geroepen dat hij over zijn top heen was en niet meer in de basis hoorde. Klaassen, tjah, wat heeft die jongen klaargespeeld sinds zijn terugkomst? En hij wou zelf weg omdat hij geen garantie kreeg op een basisplek. Blijkbaar was de bank warm houden in Milaan aantrekkelijker voor die jongen dan bij zijn oude club blijven.

Mensen vergeten snel.
+8/-1

 
4 weken geleden
Mensen vergeten dus niet snel als je je afvraagt of mensen het hierover, over 30 jaar nog altijd jammeren.
+5/-2

 
4 weken geleden
Dat kunnen we definieren als selectieve vergeetachtigheid :D
+1/-0

4 weken geleden
Vreemde reactie nu. Ten Hag kwam op voor de slachtoffers na het vertrek van Overmars. Hij was toen de eerste die namens Ajax reageerde.
Van der Sar zweeg destijds. Dat werd hem kwalijk genomen.
Bovendien is Overmars niet ontslagen bij Ajax.
Ajax wilde na een soort rustpauze met hem verder.
Dat heeft Overmars zelf verteld.
Deze reactie van Ten Hag heeft nu geen enkele zin meer.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom blind boomen brobbey capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk gravenberch henderson jong kiki koeman krapel kroes mannsverk oranje rcv rensch rosario sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic vms vos weghorst