Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax presenteert Francesco Farioli

23 mei 2024 19:20
Foto: Pro Shots

Ajax presenteert Francesco Farioli ; image source: Pro Shots

Ajax heeft zojuist een tweet geplaatst waarin ze bekend maken dat Francesco Farioli de nieuwe hoofdcoach is van de club. De Italiaan komt van OGC Nice en volgt John van 't Schip op bij Ajax. Laatstgenoemde blijft aan de club verbonden, alhoewel nog niet duidelijk is in welke rol. De nieuwe trainer heeft zijn contract in Amsterdam inmiddels getekend en verbindt zich zo tot 2027 aan Ajax.

Met het bekendmaken van de nieuwe hoofdtrainer breekt er een nieuw hoofdstuk aan in de renovatie van Ajax. Daarnaast betekent het ook het einde van de maandenlange zoektocht naar de juiste man. Waar de club lange tijd leek af te stevenen op Graham Potter als nieuwe trainer, kwamen ze uiteindelijk bij de derde naam op de shortlist, Francesco Farioli.

Absolute nummer een op diezelfde shortlist Erik ten Hag leek niet voornemens Manchester United al achter zich te laten, althans, niet door zelf de handdoek in de ring te gooien. De Amsterdammers hebben nu dus besloten de FA-Cup finale niet af te wachten en de Italiaan de kans te gunnen. Dit nadat diezelfde trainer ook diverse clubs heeft afgezegd waarmee hij zijn committment toonde aan de Amsterdamse voetbalclub.






Tags

farioli francesco italiaan shortlist alhoewel bekendmaken committment graham gunnen hag handdoek hoofdstuk laatstgenoemde nice ogc potter renovatie ring verbindt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Welkom!
Heb zin in het nieuwe seizoen onder deze trainer.
+9/-2

4 weken geleden (gewijzigd)
Hopelijk kan hij onder leiding van Kroes voor de ommekeer zorgen. Veel succes en vooral geluk toegewenst!
+6/-1

4 weken geleden
Laat dit een mooi nieuw hoofdstuk worden na al die zwarte bladzijden
+6/-0

4 weken geleden
Niet de 1 keus, niet de 2e keus, maar goed, toch succes Farioli.
+1/-4

 
4 weken geleden
Hoe denkt iedereen dat nou te weten? Wat als er nou 4 eerste keuzes waren, en uiteindelijk dmv gesprekken Farioli het best heeft uitgepakt? Ik ben er voorlopig heel blij mee, zit een goede kop op. En goede dingen over gelezen en gehoord . Heel veel succes trainer!!
+8/-1

 
4 weken geleden
Bij mijn neefje zit ook een goeie kop op. Voetbalt al vanaf zijn jeugd bij Spakenburg.
+2/-5

 
4 weken geleden
Oh ben jij er zo 1. Ik zal niet meer reageren 👍
+4/-1

4 weken geleden
Wel een goede trainer of niet een goede trainer er is niemand die van een drol een moorkop kan maken.
De selectie is zo verschrikkelijk naar de klote geholpen wanneer ik naar Gaaei, Avila, Martha, Medic, Sutalo, Sosa kijk dan krijg ik bijna heimwee naar Bassey.
Deze man neemt niet 1 maar 2 assistenten mee waar iedereen commentaar had op Valkanis wordt daar niet over gesproken.
Er had best een eis gesteld mogen worden je mag 1 assistent meenemen want we willen A ook iemand met een Ajax verleden er bij hebben en die ze kan leren verdedigen of te wel Bogarde.
+1/-0

 
4 weken geleden
Dave Vos is ook assistent, dat is het Ajax dna
+4/-0

 
4 weken geleden
Dave Vos zijn ze tevreden over als jeugdtrainer en is goed voor de verbinding tussen Jong en het eerste.
Heeft toch een andere rugzak als "die neger die voor niemand buigt".
Ik denk niet dat Dave Vos je ook het trainingsveld over schopt wanneer je niet luistert.
Nooit op niveau gevoetbald laat staan bij Ajax.
Je mag vinden van Bogarde wat je wil, ik zou hem ook nooit als schoonzoon willen, maar in zijn tijd als assistent werd er wel verdedigd.
Ook toen de telegraaf zijn hetze tegen EtH begon heeft hij ingegrepen in de spelersgroep.
Het zijn nu 3 Zuid-Europese mooi boys en de onervaren Dave Vos.
Naar mening is 3 teveel en was Bogarde complementair geweest.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Naast Bogarde had ik Reiziger ook graag behouden zien worden. Jammer dat de club toen koos voor Heitinga, puur om de achterban tevreden te houden (hij lag beter bij de harde kern). Die jongen had nog helemaal niets gepresteerd, terwijl Reiziger juist goeie dingen liet zien als trainer van Jong Ajax en best lang assistent was van Ten Hag. Schandalig hoe met hem is omgegaan.
+2/-0

 
4 weken geleden
Er is met meer mensen op een schandalige manier omgegaan met name door v d Sar.
Idd Reiziger maar ook Heitinga, Bogarde, Blind, Jonk, die gepensioneerde archiefbeheerder etc.
Als je Reiziger als assistent wegtrekt bij Sparta, doorschuift van jong naar assistent dan schep je verwachtingen en als je dan hem laat passeren door een veel minder ervaren Heitinga, die daar overigens niets aan kan doen, dat is dodelijk.
+2/-0

4 weken geleden
We gaan t meemaken, kan er weinig over zeggen! Ik ken hem niet en de assistenten ook niet!
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
In zijn eerste seizoen als trainer van Alanyaspor heeft hij ze naar de 5e positie gebracht, de gedeeld hoogste eindklassering in de historie van de club. De lagere stand toen hij tijdens het volgende seizoen vertrok had blijkbaar veel te doen met de moeilijke financiele situatie daar, met de verkoop van sommige van hun beste spelers. Nice eindigde voor zijn komst 9e, dan met hem 5e dit seizoen.

Ik was eerlijk gezegd eerst een beetje teleurgesteld dat Ten Hag niet terugkomt (en vorige zomer dat Bosz niet naar Ajax terug werd gebracht), maar hoe meer ik hem hoor spreken over zijn denkwijze, hoe meer ik toch onder de indruk kom.

Wat zo vaak gebeurt bij Ajax (en misschien in Nederland in het algemeen) is dat er een hosanna-periode van torenhoge verwachtingen aan het begin komt, gevolgd door keiharde negativiteit als een paar resultaten tegenvallen. Ik vond het indrukwekkend dat hij zei dat eerst de basis van een een goeie mentaliteit bij de spelers en een manier van spelen moet worden neergezet. Dat vind ik pas moedig, meer dan braaf zeggen (zoals Steijn deed) dat Ajax voor plek 1 gaat. Het doet me denken aan de uitspraken van Adriaanse, die Ajax ook uit een diep dal heeft gebracht. Dat heeft ook wat tijd geduurd, zoals Adriaanse voorspelde, voordat Ajax de vruchten van die wederopbouw kon gaan plukken.

Ik heb er vertrouwen in en ben benieuwd hoe Ajax met hem aan het roer gaat spelen. Veel succes gewenst, Francesco.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst