Transparent
Inloggen
Sluiten

Mondeling akkoord OGC Nice en Ajax over Farioli

22 mei 2024 18:12 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Mondeling akkoord OGC Nice en Ajax over Farioli; image source: Pro Shots

Zojuist meldde Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, dat OGC Nice en Ajax een akkoord hebben bereikt over de nieuwe trainer van Ajax. De Italiaan in Franse dienst gaat in Amsterdam een contract tekenen tot 2027. Ajax maakt een transfersom van 1,25 miljoen over naar de Franse topclub.

De nieuwe trainer van Ajax neemt Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee naar Amsterdam als assistent. Ook Dave Vos wordt opgenomen in de technische staf, hij krijgt de rol van eerste assistent. Jelle ten Rouwelaar wordt, zoals reeds eerder gemeld op dit platform, de nieuwe keeperstrainer van Ajax.

Alex Kroes gaf afgelopen weekend al aan het volste vertrouwen te hebben in de beoogde nieuwe trainer: "Hij heeft een geweldige voetbalvisie in de lijn van Johan Cruijff en daarbovenop is het ook nog een vakidioot. Dat is wat Ajax nu lijkt nodig te hebben."
Tags

nice ogc farioli mondeling cavalletto daarbovenop daniele dave felipe italiaan kroes mateos rouwelaar sanchez telegraaf vakidioot verweij voetbalvisie volste vos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Waar blijven de "welkom Francesco"?
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Een tussenjaartje voor Francesco en (nog een) voor Ajax en helaas in de zomer van 2025 weer helemaal opnieuw beginnen, verwacht ik.
+1/-3

 
2 maanden geleden
100% hetzelfde gevoel. Op de Nice forums zijn ze blij dat hij gaat, dat zegt genoeg...
+1/-3

2 maanden geleden
Bij deze, welkom Fransesco.
Netjes op tijd een trainer die nu de mogelijkheid zo vroeg mogelijk te gaan werken aan het nieuwe elftal.
Ik heb er vertrouwen in.
+8/-2

2 maanden geleden
Nou we gaan het zien.
+5/-0

2 maanden geleden
Pff aub niet zeg....
+2/-5

 
2 maanden geleden
Dit heb ik meermaals gedeeld in het topic over de opvolger van Steijn. Ik zie liever iemand anders, maar Ajax eigenlijk ook.... wellicht is er niks beters beschikbaar wat op dit moment is deze slangenest wil instappen
+2/-3

2 maanden geleden (gewijzigd)
… een vakidioot? 🤣
Idioten hebben we niet nodig en hebben we genoeg gezien het afgelopen jaar/seizoen. Laten we hopen dat er naast deze zgn. vakman ook nog andere en juist gekwalificeerde vaklieden voor op het veld worden aangetrokken. En door … wat veldspelers en bankzitters in de verkoop doen …
+1/-0

2 maanden geleden
Welkom Franseco, laat ons mooi voetbal zien en eindig in je eerste seizoen top 3. Dan doe je het goed, hey seizoen daarna is kampioenschap verplicht
+5/-2

 
2 maanden geleden
Mooi voetbal, heb jij gezien hoe hij bij Nice speelde en hoe de Nice fans daarop reageerde? Het is vooral een spel zonder risico, verdedigend, veel geschuif op het middenveld.
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En een van de dingen die jij benoemt was het grootste probleem bij Ajax afgelopen seizoen(en): verdedigen. Kijk, ik ken deze man ook niet, maar als hij in staat is om de boel achterin dicht te gooien, vind ik het een prima begin naar herstel. Met Vos heb je een goede assistent als "cultuurbewaker".
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben gewoon bang dat we over half jaar echt naar heel saai voetbal zitten te kijken, zoals de fans nu zelf ook over Nice praten. Voor mij is voetbal een stuk amusement, entertainment, daar kijk ik graag naar.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp je zorgen en ja, ook ik heb graag goed verzorgd en vooral aanvallend voetbal. Maar de realiteit is dat het sportief zo ontzettend slecht gaat met de club, dat je heel veel tijd nodig hebt om alles weer op de rit te krijgen. Ik vind dan dat het goed is om te beginnen met de verdediging en dan kan zo'n trainer goed van pas komen. Dat mooie komt hopelijk wel als de omstandigheden het weer toelaten; als Ajax weer stabiel is. De historische nederlagen van afgelopen 2 seizoenen alleen al zijn voor mij reden genoeg om even vrede te hebben met een verdedigende speelstijl om zo weer vertrouwen op te bouwen.
+1/-0

2 maanden geleden
Het schijnt lastig te zijn, maar het zou wel lekker zijn als Chivu nog aan de staf zou kunnen worden toegevoegd.
+2/-2

 
2 maanden geleden
En wat zal die toevoegen? Behalve een bekende naam en ervaring bij jeugdteams van Inter. Dan nog liever Dave Vos.
+2/-0

2 maanden geleden
Succes Francesco. Ik zie goeie dingen in deze trainer, ook wel wat haken en ogen. We gaan het zien. Van volgend jaar verwacht ik geen successen, het jaar daarna doen we als alles meezit weer een beetje mee bovenin.
+3/-2

2 maanden geleden
Succes, jongeman!
+3/-2

2 maanden geleden
Fijn om een coach te hebben die - bewezen.- tactisch sterk is. Anders dan bijvoorbeeld een Maduro die volgens de media tactisch sterk is maar dat heel goed verborgen houdt. Schreuder, Steijn en Schippie zijn zowel niet bewezen als onbewezen tactisch sterk. Die weten eigenlijk niet wat tactiek is. Die denken meer in de lijn van: 11 mensen opstellen en dan loopt het wel los.
+5/-2

2 maanden geleden
Welkom Francesco, als de skills van je bij Ajax gaan werken komt het goed.
+4/-2

 
2 maanden geleden
Sardientje, heb jij een goed beeld van zijn "skills"?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hij zou zomaar kunnen doelen op het verdedigende gedeelte. Nice heeft de minste tegengoals van alle ploegen in de Ligue 1. Als hij in staat is de boel bij Ajax dicht te gooien en van daaruit (met behulp van Vos die Ajax inmiddels heel goed kent) verder te focussen op de aanval, zie ik het wel goedkomen. Natuurlijk ligt het ook aan de beschikbare verdedigers, maar dat laten we aan Kroes over. Duidelijk is dat we vooral verdedigend versterking nodig hebben.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ken hem niet, heb geen idee wat zijn kwaliteiten zijn. Een ding geldt voor elke trainer: je bent grotendeels afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt .
+2/-0

2 maanden geleden
Francesco Farioli wordt gekenmerkt door zijn opvallende aanpak. Hij staat bekend om zijn moedige en tactische spel, waarbij hij innovatieve oplossingen en dynamische veldbezettingen toepast, wat tegenstanders moeilijk maakt om grip te krijgen op zijn team. Zijn stijl wordt zelfs gewaardeerd door tegenstanders, zoals Luis Enrique die zijn speelstijl als 'fascinerend' omschreef.
+5/-0

2 maanden geleden
Cruijff / Guardiola adept. Welcome Francesco.
+2/-0

2 maanden geleden
Nog nooit van de man gehoord...maar....had iemand van de trainer Van Gaal gehoord in 1991? Ik heb meer vertrouwen in Marijn Beuker, Alex Kroes en Menno Geelen die deze man nu aanstellen dan de "kenners" van Nice die online blij zijn dat hij vertrekt.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk hag henderson jim jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario sevic simons steijn tahirovic taylor vms vos weghorst