Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Wijk lucht zijn hart richting bestuursraad

21 mei 2024 17:16
Foto: Pro Shots

Van Wijk lucht zijn hart richting bestuursraad; image source: Pro Shots

Commissaris Leo van Wijk heeft zijn bedenkingen en betwijfelt of het goed komt tussen de Raad van Commissarissen(RVC) en de bestuursraad van Ajax. Dat zei het RVC-lid op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders vanmiddag.

Michael van Praag riep aanvankelijk nog op tot verzoening: "Samen Ajax", herhaalde de voorzitter van de RVC enkele keren. Van Wijk maakte van de gelegenheid juist gebruik om zijn hart te luchten: "Ik kijk met veel minachting naar onze bestuursraad. Ik heb heel erg veel moeite met het accepteren van het gedrag van de grootaandeelhouder", aldus de oud-topman van KLM. "Ik zie nog niet hoe dat zo makkelijk is op te lossen."

De bestuursraad heeft volgens de 77-jarige Van Wijk ten onrechte aangedrongen op het vertrek van Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Zij hebben hun vertrek reeds aangekondigd, onder meer vanwege bedreigingen die geuit zijn door Ajax-fans. Daarnaast vindt hij het ook schandalig dat de bestuursraad heeft gedreigd naar de rechter te stappen. Dat zou de bestuursraad doen indien Alex Kroes, in welke functie dan ook, niet zou terugkeren bij de club. "Dat is mij behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten", aldus Van Wijk.

"De drie commissarissen zijn uitgekotst door de media, als gevolg van de handelswijze van onze nieuwe RVC. Ik hoop dan ook oprecht dat we uit deze impasse komen door echt weer samen te gaan werken. Maar dat wordt niet gemakkelijk."

Bestuursraadvoorzitter Ernst Boekhorst wilde niet uitgebreid reageren op de uitlatingen van Leo van Wijk: "Ik weet dat we anders over zaken hebben gedacht, maar het heeft geen zin om uitgebreid te reageren. We moeten vooruitkijken!", aldus Boekhorst.
Tags

bestuursraad wijk rvc boekhorst leo lucht annette bestuursraadvoorzitter betwijfelt gedreigd georgette grootaandeelhouder keelgat klm kroes luchten michael minachting mosman oevelen praag schlick topman uitgekotst verzoening vooruitkijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Als RVC-lid dien je je plek te kennen en hoor je je niet publiekelijk uit te laten over de gang van zaken. Ongeschikt dus. Geldt overigens ook voor Van Praag.
+9/-0

2 maanden geleden
De controleurs weigerden te controleren en gooiden degene die ze vrij baan gaven voor de bus. En nu hun handen in onschuld wassen, laat me niet lachen. Vooral dat vrijpleiten van die andere vier RvC leden (van Halst, Schlick, Mosman en van Oefelen) is onverdedigbaar. Mislintat handelde niet alleen en de incompetente bende probeert zich er onderuit te lullen.
+8/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Tuurlijk sorry Leo...Ajax is er voor de RVC leden en niet andersom....
+8/-0

2 maanden geleden
‘oprotten’. Nee dat zijn lekkere omgangsnormen
+2/-0

2 maanden geleden
Het seizoen is afgelopen en zwaar teleurstellend geweest, zowel sportief als bestuurlijk. Het galspuien en moddergooien moet gewoon afgelopen zijn.

Het vizier moet op komend seizoen, dat is al uitdaging genoeg dus alle negatieve invloeden van buiten af moet klaar zijn.
+3/-0

2 maanden geleden
Ongelofelijk hoe deze man zich presenteert , nivo nul !
Leo van Wijk is echt te oud voor deze functie net zoals van Praag trouwens . Wat een ijdel geneuzel van deze twee mannen . Allemaal ego,nul club
+6/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eens. We hebben mensen nodig die clubbelang voorop stellen en daar direct mee aan de slag gaan. Zelfs als het betekent dat je zelf moet wijken omdat je niet voldoet aan bepaalde eisen. Wat Van Praag betreft: die presenteerde zich als verlosser, maar houdt de zittende directieleden de hand boven het hoofd. Ik snap serieus niet wie hem heeft binnengehaald en waarom. Die man is al jaren niet serieus te nemen.
+4/-0

2 maanden geleden
De heer van Wijk snapt niet helemaal wat een RvC lid doet geloof ik en wat er van verwacht wordt. Je controleert anderen en probeert uit de spotlights te blijven, en ga respectvol om met je aandeelhouders.

Weg met deze idioot.
+5/-0

2 maanden geleden
Mensen die niet het belang van de club dienen en alleen maar voor zichzelf mooie praatjes houden...ga krom staan, hard schoppen en daar is de uitgang. Wegwezen!
+3/-0

5 weken geleden
Echte elitaire boomer die zijn hele leven al overal zijn zin in heeft gekregen en geen tegenspraak duld van het plebs wat zijn falen durft aan te kaarten.
Oud ceo van klm, een bedrijf dat alleen zijn bestaansrecht nog te danken heeft aan de vele miljarden steun van onze belastinggeld want anders waren ze allang failliet geweest.
Hebben een grote puinhoop achtergelaten afgelopen jaren waardoor Ajax bijna failliet is en nog een grote arrogante mond opzetten ook.
Vent je bent 77 jaar, ga lekker kijken voor een luxe aanleunwoning.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk hag henderson jim jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario sevic simons steijn tahirovic taylor vms vos weghorst