Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Vrouwen winnen de KNVB-Beker

20 mei 2024 16:19
Foto: Pro Shots

Ajax Vrouwen winnen de KNVB-Beker; image source: Pro Shots

De Vrouwen van Ajax hebben het seizoen met een prijs afgesloten. In het Koning Willem II Stadion in Tilburg was de ploeg van de vertrekkende Suzanne Bakker met 3-1 te sterk voor de vrouwen van Fortuna Sittard. Bij rust stond het nog 0-0, na rust liep Ajax binnen vier minuten uit naar 2-0. Via een penalty van Nadine Noordam kwam Ajax op 1-0, gevolgd door een regulier doelpunt van Rosa van Gool. Fortuna Sittard deed vervolgens nog wel iets terug en vond de aansluiting via een goal van Feli Delacauw. Vijf minuten voor tijd gooide Bente Jansen de wedstrijd definitief in het slot door de 3-1 te scoren.

Het seizoen voor de Vrouwen van Ajax zit er met de bekerwinst op. FC Twente is geëindigd als kampioen en Ajax wint dit seizoen dus de KNVB-Beker. Vanaf komend seizoen is er naast de plekken in de Champions League ook kwalificatie mogelijk voor het Europa League Toernooi voor vrouwen, dat zal vanaf 2025/2026 voor het eerst ook de vrouwen worden georganiseerd.

Suzanne Bakker neemt dus afscheid van Ajax met een hoofdprijs. Na dit seizoen wordt de trainer van de Ajax-Vrouwen vervangen door Hesterine de Reus, die zich voor twee seizoenen aan Ajax heeft verbonden.




Tags

knvb bakker fortuna suzanne bekerwinst bente delacauw feli gooide gool hesterine hoofdprijs jansen kwalificatie nadine noordam regulier reus rosa slot tilburg twente vertrekkende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Gefeliciteerd!

Een Noordam of van Gool tonen meer inzet dan 3/4 van onze overbetaalde divas bij elkaar.
+4/-0

2 maanden geleden
Leuke wedstrijd om te zien, je miste wel een afmaker als Leuchter in de spits. Hoekstra is niet helemaal in vorm en dat merk je dan toch wel. Op de werkethiek van de vrouwn is niet veel aante merken in ieder geval.
+4/-0

2 maanden geleden
Toch fijn dat ze dit jaar - met de bijzondere Europese campagne - alsnog mooi kunnen afsluiten met een prijs.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee