Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Het team viel uit elkaar"

19 mei 2024 16:58

Trainer John van 't Schip was blij dat een lastige wedstrijd erop zat: "Vorige week hebben we hetgeen behaald wat we moesten behalen. Vandaag speel je tegen een ploeg die ook al nergens meer voor speelt, al willen hun spelers zich nog een keer bewijzen. Uiteindelijk zijn we blij dat we na 90+3 nog gelijk maken."

Het seizoen was ook moeilijk, maar van 't Schip merkte dit ook bij de supporters: "Je merkte dat de fans ook het gevoel hadden dat wij ze echt nodig hadden. Ze zijn ook terecht heel teleurgesteld en boos geweest. Maar ze bleven elke wedstrijd volledig achter de ploeg staan. De fans zijn de winnaar van dit seizoen, niet vanwege het voetbal dat wij ze gegeven hebben, maar voor de manier dat zij achter de ploeg zijn blijven staan."

In de laatste wedstrijd willen een aantal spelers onder andere nog hun deelname aan het EK veilig stellen, of zich toch nog in de kijker spelen en vergeten soms daarbij het teambelang. Van 't Schip zag soms zijn team uit elkaar vallen: "Het werd weer open en we begonnen slecht en slordig. Je irriteert je eraan, maar je hoopt dat je op een goede manier de wedstrijd kunt afsluiten en je je nog een keer kan laten zien. Dat hebben we helaas niet kunnen laten zien. Dan komen er ook wat irritaties bij. Maar als team hebben we te weinig laten zien. Even los van vandaag hebben een aantal spelers zich kunnen ontwikkelen en kan Ajax daar de komende jaren de vruchten van plukken. Een speler als Taylor heeft zich goed ontwikkeld. Ik hoop dat er de komende periode wat spelers bij komen die de jonge spelers kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling."




Tags

irritaties plukken taylor teambelang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee