Transparent
Inloggen
Sluiten

Twee Ajacieden opgenomen in voorselectie Oranje EK

16 mei 2024 20:25
Foto: Pro Shots

Twee Ajacieden opgenomen in voorselectie Oranje EK; image source: Pro Shots

Alleen Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn door Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie voor het aanstaande Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland volgende maand. Na een uitermate teleurstellend seizoen lijken de twee Ajacieden nog in de race om twee plekken in de voorhoede van het Nederlands Elftal te vullen. Naast de twee huidig Ajacieden zijn de oud-Ajacieden een stuk beter vertegenwoordigd in deze voorselectie. Daley Blind, Ryan Gravenbergh, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donyell Malen maken onderdeel uit van de groep van dertig.

De volledige lijst met dertig namen heeft @OnsOranje zojuist gepubliceerd:
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje bergwijn blind brobbey duitsland gravenbergh jong koeman malen voorhoede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Als Taylor en Hato wat constanter hadden gepresteerd en Berghuis niet een half seizoen geblesseerd was geweest dan waren het er 5. Terecht overigens dat ze niet mee zijn genomen. Wijnaldum is overigens wel de grootste grap van deze voorlopige selectie.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Tjah Bergwijn. Die is wel heel belangrijk geweest voor het Nederlands elftal om te kwalificeren. Op een of andere manier redeneert hij wel altijd in het Nederlands elftal. Bij Ajax heeft hij niet gebracht wat wij van hem hadden verwacht, maar in de maanden dat hij geblesseerd was heeft Ajax nagenoeg geen punten of doelpunten gemaakt. Dus niet heel gek dat hij wel meegaat.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je weet al vantevoren dat Wijnaldum meegaat. Hij zal niet onder de vier afvallers gaan vallen. Rest van de wereld zou hem wel laten afvallen natuurlijk. Olij is de meest voor de hand liggende afvaller.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Denk zelfs dat Wijnaldum in de basis komt!
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Bijlow en Olij wel en Bizot is natuurlijk weer typisch Koeman. Zolang Bijlow op één been kan lopen, gaat hij mee. Ach ja, laat hem maar 3e doelman zijn; Koeman is niet gek genoeg om hem te prefereren boven Verbruggen en Flekken, toch?

Jammer van Zirkzee's blessure. Niet dat Koeman hem op waarde schatte...

Het is even het EK uitzitten en hopelijk staat een betere selectie voor de deur voor het komend WK.

Moet ik nog iets zeggen over Blind en Wijnaldum? Of dat Bergwijn wel mee mag, maar Summerville en Kluivert niet?
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Koeman speelt in 2024 graag met het elftal van 2018.

Hopelijk een ongenadig harde afgang waarna niemand het ooit in hoofd haalt om hem nog een baan te geven waarin hij het Nederlandse voetbal nog verder kan verzieken.

En dan gaat de KNVB smeken of Louis het niet nóg een keer wil doen, want andere trainers kennen ze daar niet. Al zou nog een keer Danny Blind of Frank de Boer aanstellen me ook totaal niet verbazen.
+1/-0

3 maanden geleden
Lachwekkend, Bergwijn. Laten we hopen dat hij 2 goals maakt, goed voor zinn transferwaarde.
+3/-0

3 maanden geleden
Op basis van zijn prestaties dit seizoen heeft Bergwijn het natuurlijk niet verdiend om mee te gaan naar het EK (mocht hij tot de definitieve selectie gaan horen), maar Koeman en Bergwijn kennen elkaar al langer en Bergwijn is wel een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, snel is, fysiek sterk is en niet per se vorm nodig heeft om belangrijk te zijn. Los daarvan is er ook niet veel concurrentie op de flanken. Zullen we spelers die nooit in Ajax 1 hebben gespeeld s.v.p. niet betitelen als oud-Ajacieden, zoals Malen jn dit geval?!
+2/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht niet veel van Oranje, maar hoop wel dat Bergwijn meegaat. Goed voor zijn vertrouwen en goed voor Ajax bij een eventueel verkoop, al hoop ik dat hij nog een seizoen blijft. Er zullen veel spelers verkocht worden, maar een complete leegloop is nergens goed voor. Hoe je het wendt of keert, Bergwijn is met zijn goals belangrijk geweest en in een goed draaiend elftal kan hij nóg belangrijker worden. Maar a.u.b. niet als aanvoerder. Geef de band desnoods permanent aan Hato.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het met jou eens dat het goed voor Bergwijn is om het EK te spelen en dat hij beter niet onze aanvoerder kan zijn. Wat mij betreft is hem verkopen beter voor ons dan hem behouden. Hij is na Henderson onze duurste speler en ik denk dat we dit niet kunnen veroorloven gezien de prestaties, inclusief die van Bergwijn zelf: het is niet voldoende. Hato moet eerst maar eens constanter worden om aanvoerder te worden. De Ligt was duidelijk er klaar voor toen, terwijl Hato zijn plekje soort van kwijt is aan Kaplan, maar dan wel linksback mag spelen. Wat mij betreft kan je evengoed Sosa daar neerzetten, maar 'gelukkig' voor Hato is deze speler alweer verbannen. Terug naar Bergwijn: zo vaak heb ik Bergwijn niet zien excelleren in een goed draaiend elftal. Dat gaat hem allicht makkelijker af dan zijn draai in een slecht draaiend elftal vinden, maar dat geldt voor zo ongeveer iedere speler. Het is geen garantie dat we komend seizoen een goed draaiend elftal hebben, tevens dat Bergwijn het verschil voor ons zal maken. Doorselecteren aan de hand van verkoop lijkt mij hier uiterst op zijn plaats.
+2/-0

3 maanden geleden
Bergwijn,Berghuis,Blind en Wijnaldum..kolere,je vraagt om voortijdige uitschakeling,vrindje Ronald Koeman.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Berghuis? Heb ik iets gemist?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Geen Berghuis hoor. Maar goed ook laat hem maar fit worden voor volgend seizoen.
Nederland heeft niets te zoeken daar en met Koeman zijn vriendjes word het helemaal niets.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson