Transparent
Inloggen
Sluiten

Tickets en seizoenskaarten mogelijk fors duurder

16 mei 2024 15:51
Foto: NvdL

Tickets en seizoenskaarten mogelijk fors duurder; image source: NvdL

Nu de kabinetsformatie rond lijkt te zijn en ze hun plannen bekend hebben gemaakt, valt voetballiefhebbers vooral op dat het nieuwe kabinet voornemens is een BTW-verhoging door te voeren op onder andere voetbaltickets. De KNVB heeft inmiddels gereageerd door middels van een statement. Daarin spreekt de voetbalbond van een "goed perspectief" en "volop kansen op het gebied van sport".

Het is echter niet alleen maar goed nieuws voor de voetbalfan. Die moet straks een stuk meer gaan betalen voor hun tickets. Door de BTW-verhoging van 9% naar 21% op sportevenementen lijkt de sportfanaat dan ook behoorlijk de dupe. De ticketprijzen lagen in Nederland al aanzienlijk veel hoger dan bijvoorbeeld in buurland Duitsland. De BTW-verhoging zal de goedkoopst beschikbare tickets richting de vijftig euro per stuk duwen.

Naast deze prijsstijging zijn er ook positieve aspecten aan het hoofdlijnakkoord van de regering voor de voetballerij. Om de algehele gezondheid te verbeteren komen sport en bewegen centraal te staan. Zo hoopt de regering gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag beter te beheersen. Ook zijn er concrete plannen aan extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken. Ook is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid van sport. De KNVB benadrukt daarbij: "Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang."
Tags

btw knvb regering bestaanszekerheid buurland duitsland duwen gezondheidsverschillen hoofdlijnakkoord kabinet kabinetsformatie middels misdragende nederland prijsstijging solide sportevenementen sportfanaat statement ticketprijzen toekomstbestendige voetbalfan voetbaltickets zorgvraag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
De gemiddelde voetbalhooligan is rechts, dus die zullen hier wel blij mee zijn.
+4/-1

3 maanden geleden
Na 2 rampzalige seizoenen zou het een mooi gebaar zijn van Ajax om de prijzen wat te laten zakken om de trouwe supporters tegemoet te komen. Dat zal vast niet gebeuren, want tegenwoordig draait het allemaal om geld. Liever 10 miskopen dan de supporters eens belonen voor hun loyaliteit. Zelf ben ik een tv-supporter en deed het al ontzettend pijn om oorwassing na oorwassing te zien, laat staan voor de mensen die iedere wedstrijd weer in het stadion zitten.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik krijg een sterk Mislintat/Steijn gevoel bij de kwaliteit van ons nieuwe kabinet
+9/-2

3 maanden geleden
Slechtste Ajax ooit; nu live te zien voor de duurste tickets aller tijden! Kom d'r bij, kom d'r bij!
+4/-0

3 maanden geleden
Maarrrr, gelukkig mag je wel met 130 km/h in je auto naar het stadion! ;)
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
En naar huis dan met 150km/h
+2/-0

3 maanden geleden
Als stemmen echt invloed heeft op de koers die een land gaat varen, dan waren de verkiezingen allang de wereld uit.
Clownshow, links, rechts, midden het maakt geen zak uit.
Nederland gaat sowieso door het afvoerputje.
+3/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Stemmen is toestemming geven genaaid te worden, want wie je ook kiest, genaaid word je. Uiteindelijk is het één groot poppenkast om de illusie te wekken dat we iets van zeggenschap hebben. Hier een voordeeltje, daar een nadeeltje, uiteindelijk blijven we weer achter met net genoeg om dagelijks te overleven! :)

Verdien je ergens toch meer? Staat de boevenbende die zich De Belastingdienst noemt op de stoep om je legaal leeg te roven.
+3/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Veel supporters roepen al lang om een voetbalwet naar Brits voorbeeld. Implementatie daarvan kost veel geld en blijkbaar hebben die supporters nooit nagedacht dat het geld ergens vandaan moet komen.
+2/-0

3 maanden geleden
Weer een goedkoop smoesje om belastigen te verhogen. Zodat ze oa de oorlog in de oekraine kunnen blijven sponseren. Een oorlog die helemaal niet onze oorlog is. Een fysieke seizoenskaart kun je ook niet meer krijgen. Dat moet met een smartfone, dan kunnen ze teminste overal volgen. Seizoens+smartfoon wordt een dure seizoenskaart. China 2.0 want als je straks door rood loopt in Amsterdam kunnen ze je de toegang in het stadion gaan weigeren.En dat laten we allemaal maar door onze strot duwen bewust of onbewust. Kunnen we hier iets tegen doen? Ja als we ons allemaal samen pakken en er samen iets aan willen doen.
+2/-4

 
3 maanden geleden
Neem het voortouw zou ik zeggen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, we zijn inderdaad precies hetzelfde als China. Alles om jou te volgen. Digitale seizoenskaarten hebben niets te maken met technische vooruitgang of dat mensen heel makkelijk hun kaartje kunnen verkopen als ze een wedstrijd niet kunnen. Of gemak, want wie heeft tegenwoordig geen smartphone op zak? Minder je nieuws van Facebook of YouTube halen, dat scheelt al een hoop.
+3/-0

3 maanden geleden
Dank je wel PVV, VVD, NSC en BBB stemmers :\(
+3/-1

 
3 maanden geleden
Geen dank hoor, heel graag gedaan!
+3/-3

 
3 maanden geleden
Dit is de erfenis van Rutte en Kaag.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Dit komt rechtstreeks uit de koker van het PVV programma.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Waarom denk jij dat de btw omhoog moet?? Die kaag en rutte hebben alles weggepind joh de afgelopen jaren.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Zo mooi hè. Het regeerakkoord is in grote lijnen precies het tegenovergestelde van de beloftes: salderingsregeling behouden (eindigt in 2027) verhogen minimumloon (gaat niet door), lastenverlichting (hogere belastingen, behalve voor aandeelhouders) investeren in zorg en onderwijs (wordt op bezuinigd), meer blauw op straat (gaat niet door). Helemaal niets van deze plannen komen overeen met “bestaanszekerheid” van de lage en middeninkomensgroep. Het stokpaardje van Omtzigt, PVV, BBB en VVD afgelopen verkiezingsperiode. Maar we houden het volk zoet met 130 km/u, beloftes over het weren van asielzoekers (die je niet kunt weren met open grenzen) en lagere eigen risico per 2027 die je in de vorm van hogere premies zelf mag ophoesten! Ow en meer woningbouw (waar je geen vergunning voor kan krijgen omdat dit tegen zal gehouden worden door de Hoge Raad, want.. Wettelijke Europese uitstootnormen. En wie geven we de schuld van deze plannen? En de chaos die zal volgen? De partijen die deze plannen niet hebben gemaakt. En natuurlijk: Links! Laatste linkse kabinet was in 2001.
+5/-0

2 maanden geleden
Zolang de gemiddelde pvv stemmer denkt dat vvd links beleid voert, vaak nog geeneens weet hoe een parlementaire democratie werkt vind ik dit niet zo erg.
Dit krijg je ervan als je zo dom bent op pvv of vvd te stemmen omdat je zo graag ¨lniks¨ die al 20 jaar niet meer regeert overal de schuld van geeft.
Lekker krom liggen, ga maar 21% meer betalen voor je kaartje en geeft vooral oekraine de schuld , hoe dom ben je.
Dat bedoelen ze dus met dom rechts, klinkt niet leuk maar de waarheid is nu eenmaal niet leuk.
Oh ja, Geert is van origine een vvd man dus 4 jaar lang rechts beleid en degene die in de arme wijken op hem gestemd hebben, hij gaat gewoon vvd beleid uitvoeren en dat is niet in het belang van de minder bedeelde.
Wen er maar aan en veel succes.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal