Transparent
Inloggen
Sluiten

Branco van den Boomen heeft geen spijt van keuze

15 mei 2024 15:57 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Branco van den Boomen heeft geen spijt van keuze; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Branco van den Boomen, gehaald door Sven Mislintat, geen spijt van zijn keuze voor Ajax. De middenvelder was een belangrijke basisspeler bij FC Toulouse in Frankrijk, maar heeft geen seconde getwijfeld terug te keren naar Ajax.

De middenvelder werd vorige zomer de eerste aanwinst die door Sven Mislintat naar Amsterdam werd gehaald. "Je maakt keuzes op basis van de situatie op dat moment. Toen ik tekende, was er volgens mij nog geen een speler weg, in principe was iedereen er nog. Dus op dat moment dacht ik: Oke, Ajax heeft inderdaad een minder seizoen achter de rug, maar het is nog altijd de grootste club van Nederland met verreweg het grootste budget. Dus ik ging er wel vanuit dat we gewoon gelijk mee zouden spelen voor de landstitel. Kampioen van Nederland worden, dat zou ik echt fantastisch vinden! Dus, nee, ik had geen enkele twijfel. Dat het uiteindelijk zo zou lopen, kon sowieso niemand voorspellen."

Ook gaf de geboren Brabander inzicht in zijn band met Sven Mislintat en hoe die gesprekken liepen vorige zomer: "Sven gaf aanvankelijk aan dat er niet zoveel spelers zouden vertrekken. Misschien wist hij op dat moment ook nog niet van de vertrekwens van Dusan Tadic en Mohammed Kudus. Het vertrek van die twee spelers heeft wel veel gedaan met onze selectie, vooral het vertrek van Kudus eind augustus."

De Ajacied zag een unieke kans bij Ajax afgelopen zomer. Hij wilde strijden voor een plek op het middenveld van Ajax en omdat Ajax normaal gesproken het meeste balbezit heeft in wedstrijden, zag hij een grote rol voor zichzelf weggelegd binnen het nieuwe Ajax: "Vanuit de gesprekken met Sven Mislintat dacht ik wel, dit is een unieke kans. Maar in de voetballerij kan het altijd alle kanten op gaan natuurlijk, dat weet je ook wel. Het is wat het is. Ik heb in Frankrijk twee topseizoenen gehad, nu heb ik ook persoonlijk een minder jaar gehad. Dat kan een keer gebeuren," aldus Branco van den Boomen. "Het is voor mij nog een geluk bij een ongeluk dat ik dit mindere jaar nu in Nederland meemaak, met mijn familie en vrienden om me heen. De buitenlandse jongens hebben het hier een stuk lastiger, ver weg van hun familie. Dat is toch een heel stuk zwaarder!"

Meer op Voetbal International
Discussieer mee op de forums


Tags

boomen branco mislintat nederland frankrijk kudus brabander landstitel meemaak ongeluk tadic topseizoenen toulouse verreweg vertrekwens weggelegd zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Goede, intelligente voetballer. Hopelijk volgend seizoen een gebalanceerder elftal waarin hij lekker kan strooien mer assists.
+1/-0

2 weken geleden
Probeert Ziyech te imiteren door ballen over 40 meter op iemand zijn stropdas te leggen. Verschil is dat Ziyech dat uit het niets deed en tussen 2 man door deed, vd Boomen zie je van een kilometer al aankomen dat die zo n bal gaat proberen te geven.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind Branco van den Boomen een prima speler, maar dan wel voor de subtop. Dat deze jongen belangrijk kan zijn voor Ajax zegt voldoende over het huidige niveau (we zijn namelijk afgezakt naar subtop). Verder eens met alles wat El Nico hierboven zegt.

Afgelopen 2 jaar is er zo veel kapotgemaakt. Echt niet normaal dit. Eigenlijk zouden alle bestuursleden eruit geflikkerd moeten worden, tenzij ze kunnen aantonen tegengas gegeven te hebben bij de miskopen van afgelopen zomer.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon