Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nagenoeg akkoord met Farioli

14 mei 2024 15:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ajax nagenoeg akkoord met Farioli; image source: Pro Shots

Zojuist meldde journalist Mike Verweij van De Telegraaf dat Ajax en Francesco Farioli op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt. Ajax moet zich nu gaan melden bij OGC Nice om het contract van de Italiaanse trainer af te gaan kopen, dit loopt nog tot de zomer van 2025. Als de clubs er samen uitkomen, ligt er een driejarig contract, tot de zomer van 2027 voor hem klaar.

Aanvankelijk leken Erik ten Hag of Graham Potter nog de voorkeur te krijgen vanuit het Ajax-bestuur. Beide opties bleken echter onhaalbaar, en dus schakelde Ajax door naar de derde naam op de shortlist, die van Francesco Farioli dus. De keuze wordt binnen de club niet gezien als zonder risico's, maar na bestuderen van tientallen trainingen en wedstrijden die de in Florence geboren trainer leidde, is het bestuur dus toch overtuigd geraakt dat hij de juiste man is om Ajax weer succes te brengen.

Meer op De Telegraaf
Tags

farioli bestuur francesco bestuderen florence graham hag hoofdlijnen nice ogc potter schakelde shortlist telegraaf verweij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Ik mag niet oordelen over iemand die ik niet ken maar de voortekenen geven mij weinig vertrouwen.
Niet veel voetbalervaring, niet veel trainerservaring, niet veel levenservaring terwijl trainersvak een ervaringsvak is.
Niet bekend met de Nederlandse speelstijl laat staan de Ajaxspeelstijl.
En die moet een, sowieso moeilijke, club in crisistijd redden?
En dat omdat hij de nadruk op de defensie weet te leggen, dat weet Frank de Boer ook, maar Ajax staat voor aanvallend voetbal.
Ik krijg een Sjors Ultee gevoel bij die man.
Fingers crossed.
+5/-5

2 weken geleden
Alles wat hierboven is opgesomd, is al vermeld. Eén ding is zeker: de Telegraaf zegt het. Het lijkt me nog steeds het meest logisch dat ze Ten Hag willen. Het kan zijn dat hij al heeft laten weten dat hij niet terug wil naar Ajax. Als Rafioli ;) toch komt, is het toch een beetje een derde keus.
+2/-2

2 weken geleden
Succes,ben erg benieuwd ken de beste man niet goed. Ga mij is inlezen.
+4/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ken de beste man niet, maar als het waar is, hoop ik dat het een goede match is. Zelf dacht ik meer aan Wim Jonk, misschien dan maar als hoofd van een in ere hersteld Technisch Hart.

En voor de mensen die voorstander zijn van Ten Hag: Vergeet a.u.b. niet zijn vreemde keuzes, vergeet zijn aankopen niet (spelers waar hij eerder mee samenwerkte; doet ie ook bij United), vergeet niet dat hij een verschrikkelijk goede lichting en schoten in de roos tot zijn beschikking had, vergeet niet hoe slecht het voetbal was in zijn laatste halfjaar en vergeet niet hoe hij onder moeilijke omstandigheden aan het prutsen is in Manchester. Laten we Ten Hag dankbaar zijn voor de successen bij Ajax, maar laten we wel realistisch blijven; alles viel toen op z'n plek. En dat zou alleen maar mis kunnen gaan; zowel voor hem als voor Ajax. Ten Hag is een prima trainer, maar geen tovenaar.
+16/-1

 
2 weken geleden
Jonk heeft overal gezanik en gezeik, dat is het laatste wat wij nu nodig hebben.
+6/-1

 
2 weken geleden
Als onder zijn leiding de jeugd weer hervormd kan worden, mag hij wat mij betreft weer met veel gezeik vertrekken. Jonk is niet perfect, maar hij was wel medeverantwoordelijk voor de positieve ontwikkeling van de jeugdopleiding toen. :)
+2/-0

2 weken geleden
We kunnen niet ontkennen dat dit een zeer opvallende keuze is. We gaan het zien.
+2/-0

2 weken geleden
Pffff aub niet....
+3/-8

2 weken geleden
Het is belangrijk dat hij een ervaren assistent bij zich krijgt met een Ajax verleden.
+3/-0

2 weken geleden
Heer vergeef de leiding gevenden , ze weten niet wat ze doen!! Gvd de beker is weer gevuld!
+3/-9

2 weken geleden
Welkom Francesco, achteraf zullen we weten of het een juiste match is. Je krijgt voor mij het voordeel van de twijfel. Veel succes gewenst.
+8/-2

2 weken geleden
Ik ben hier enthousiast over. Eindelijk iemand met een onstuimbare passie voor tactiek. Hij schijnt zelfs uitgebreid research gedaan te hebben naar de meest effectieve corner. Dat alleen is voor mij al een reden om hem aan te stellen. Volgens mij neemt niemand in Europa hoekschoppen zo beroerd als wij.
+14/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Nice heeft 32 wedstrijden gespeeld, met 37 doelpunten voor en 25 tegen. Qua aantal gescoorde doelpunten behoort Nice tot de hekkensluiters van de competitie. Ze hebben echter de minste tegendoelpunten, waardoor ze de nummer één in verdedigen zijn. Gelukkig kijk ik geen voetbal van Nice, gezien de statistieken past dit totaal niet bij Ajax. Aan de andere kant, de verdediging was echt een probleem dit seizoen als je kijkt naar bijna 60 doelpunten tegen.
+3/-1

 
2 weken geleden
Dat is zo, maar ik denk dat hij echt kijkt naar de mogelijkheden, de clubcultuur en de competitie. Ik ben geen expert in Frans voetbal maar volgens mij is het doorgaans niet super flitsend en aanvallend. Ik neem aan dat hij ook heel goed weet waar Ajax voor staat. Al zal het momenteel inderdaad ook geen slecht idee zijn om iets aan de verdediging te doen...
+2/-0

 
2 weken geleden
Zoals Mike hieronder al aantoond: Hij heeft bij Ajax veel betere aanvallers tot zn beschikking, dat scheelt natuurlijk wel een slok op een borrel.
+2/-0

 
2 weken geleden
Bekijk de Shots Taken/Match en Shots Conversion Rate:

https://footystats.org/clubs/afc-ajax-120link
https://footystats.org/clubs/ogc-nice-cote-dazur-445link

Het aantal schoten per wedstrijd ligt dicht bij elkaar, maar die aanvallers van Nice zijn gewoon slechte afwerkers vergeleken bij onze aanvallers. En wij spelen dan nog een heeeel slecht seizoen waardoor het aantal gecreëerde kansen veel te laag is.

Maar iedereen blaat elkaar na zonder zelf onderzoek te doen.
+5/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Mooi gevonden, die statistieken Mike1976. Dat geeft toch wel een heel ander beeld. Het percentage keren dat Nice niet scoort, is inderdaad erg hoog. De aanvallers presteren ondermaats. Met betere aanvallers hadden ze gemakkelijk derde kunnen worden en misschien zelfs in de top 2 kunnen eindigen. Verdedigend lijkt het wel goed te zitten met deze Italiaan. De leiding weet wat hen te doen staat: voor de voorhoede minimaal een goede rechtsbuiten aantrekken. Met een nieuwe rechtsbuiten en het huidige spelersmateriaal zie ik zeker nog mogelijkheden.
+2/-1

2 weken geleden
Ondanks dat hij onbekend is heb ik er wel een goed gevoel bij, zal misschien ff duren. Maar hij laat Ajax mooi voetballen denk ik .
+5/-2

 
2 weken geleden
Het voetbal bij Nice is niet leuk om naar te kijken. Ga maar eens wat research doen op Nice forums
+3/-0

 
2 weken geleden
Valt me ook op dat maar 4 of 5 ploegen minder doelpunten hebben gemaakt in Ligue 1 terwijl Nice momenteel 5e staat. Nou ja, ze hebben wel de minste doelpunten tegen van alle ploegen, dus verstand van verdedigen zal hij in ieder geval wel hebben. Heb Nice dit seizoen niet één keer zien spelen en heb geen idee wat de visie van Farioli is. Enige wat ik hoop is dat als hij komt, hij de boel achterin wel op slot kan gooien, zonder de aanvallende intenties van Ajax te verwaarlozen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dit heeft Schip ook geprobeerd, soms zelfs met een overkill aan verdedigers. Maar je bent voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de selectie
+3/-0

 
2 weken geleden
Om veel doelpunten te maken heb je een goede aanval nodig en om goed te verdedigen een goede verdediging.
Je kan ook wel gaan studeren wat de beste corner is maar als je niemand hebt die deze corner kan nemen?
+3/-0

 
2 weken geleden
Aah dat is lang geleden, welkom terug.
+2/-0

 
2 weken geleden
Als ze CL halen hoor je daar niemand meer over :)
+1/-0

2 weken geleden
Past wel in het rijtje van merkwaardige keuzes voor trainers in de voorgaande seizoenen. Laten we deze man pas beoordelen als het nieuwe seizoen onderweg is, ook hij is toch afhankelijk van de kwaliteit van de spelers.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Als je een voorbeeld van twee tegenpolen in het voetbal wilt hebben, dan denk je gelijk aan Ajax/Nederland en Italie/Catenaccio.
Ajax is echt helemaal de weg kwijt als dit de beoogde nieuwe trainer wordt gebaseerd op een paar training filmpjes/sessies.
+4/-4

 
2 weken geleden
Denk jij dat Kroes achterlijk is?
+1/-0

 
2 weken geleden
Het zou wel nuttig zijn als wij zouden weten wie binnen Ajax denkt dat dit een risico is of kan zijn.
+2/-0

 
2 weken geleden
Dat weten we niet.
We moeten nu niet gaan doen alsof Kroes de grote messiah bij voorbaat is.
Zijn record is goed maar hij zal zich nog moeten bewijzen.
V d Sar werd hier bejubeld omdat hij meeliftte op het risicovolle beleid van Overmars maar hopeloos verzoop toen hij het alleen moest doen.
Indirect PSV kampioen gemaakt heeft en verantwoordelijk is voor de aanstelling van Mislintat.
Overmars werd en wordt door sommigen nog steeds bejubeld terwijl zijn erfenis indirect debet is aan deze puinhoop.
Plus dat Farioli geen ontdekking van Kroes is maar uit de koker van City Football Group komt die alleen dingen doen als ze er financieel belang bij hebben.
We gaan het zien met Farioli, ik ken de man niet dus sta er blanco in maar ik heb wel mijn twijfels.

Nu een doemscenario:
Stel je voor dat hij het niet goed doet, dat kan.
Kroes heeft hem gehaald.
Stel je voor dat Kroes halverwege het seizoen zijn lot aan hem verbindt.
Hoe staat Ajax er dan voor?
Mij te veel risico.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ben ik niet met je eens, de overeenkomst van catenaccio met de NL-se school is tactische discipline. Spelers die weten wat ze moeten doen. Dat alleen al zou een enorme verbetering zijn ten opzichte van het gepruts van dit seizoen. Plus dat goed uitgevoerd catenaccio geweldig is om te zien, vind ik in ieder geval. (bij Ajax wil ik dat overigens niet zien, dat is iets anders) Maar de verschillen zijn niet zo groot vind ik.
+4/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Italiaanse spelers denken in eerste instantie verdedigend en zo zijn ze ook allemaal opgeleid.
Nederlandse spelers denken in eerste instantie aanvallend en zijn ook zo opgeleid, met name natuurlijk ook in de Ajax jeugd opleiding.
Dus het heeft volgens mij geen zin om een trainer te hebben voor het eerste elftal die een heel andere (verdedigende) insteek heeft.
Het is gewoon heel jammer dat Arne Slot op het verkeerde moment beschikbaar was, dat heeft hij bij Feyenoord wel bewezen.
Als je dan perse een buitenlander wil halen, ga dan voor een type zoals Ange Postecoglou bij Tottenham die graag hoog druk zet en op de helft van de tegenstander speelt.
Onze grootste successen zijn behaald met juist dat soort voetbal, dus waarom zouden wij daar nog verder vanaf dwalen na dit verschrikkelijke seizoen met veel huidige spelers zonder gogme en een goede basis techniek?
Schoenmaker, blijf bij je leest!
Overigens is voor ons een van de grootste problemen nu en in de nabije toekomst AZ, want die hebben ons ingehaald met de jeugd opleiding en hebben momenteel zelfs een betere!
Het slimste wat die hebben gedaan is hun opleiding training complex te bouwen op een plek die het qua reistijd heel aantrekkelijk maakt voor ouders van amsterdamse talenten om er met de auto naar toe te rijden!
Ja, Kroes moet een betere selectie neerzetten, maar ook heel belangrijk voor Ajax is, dat hij Ajax weer in sink krijgt met (wat is nu) een veel betere jeugdopleiding bij Az!.
+1/-0

 
2 weken geleden
Eens met je verhaal over AZ, die hebben dat slim gespeeld inderdaad. Maar wat betreft de trainer: ik ben al lang blij als er iemand komt die tactisch sterk is en daarnaast ons clubje verwende miljonairs bij de hand kan nemen en duidelijk uit kan leggen wat ze moeten doen. Natuurlijk willen we Ajax aanvallend zien voetballen (ik denk dat Kroes dat ook wil) maar het zou al heel fijn zijn als ze überhaupt gingen voetballen...

Of Farioli daar de juiste persoon voor is, ik weet het niet. Ik lees wat positieve dingen over hem, maar dat zegt ook niet alles. Ik hoop op het beste!
+1/-0

 
2 weken geleden
Wat een heerlijke discussie is dit geworden met al die verschillende meninkjes.

Linksom of rechtsom, wij kunnen er allemaal wat van vinden maar hebben geen enkele invloed. Over het algemeen kan je wel concluderen dat het vertrouwen broos is.
+1/-0

2 weken geleden
Wat ik gelezen heb is Farioli een voetbaldier die 24/07 bezig is met zijn team, dat is wel een plus. Hij speelt vanuit een gesloten verdediging, dan wens ik hem succes met de Koekebakkers die wij achterin hebben staan :) Het is wel nodig dat de focus op de verdediging ligt, meeste goals tegen ooit dit Ajax, dat is beschamend. Verder blijft het lastig om hem nu te beoordelen. Ik vertrouw wel op Kroes.
Farioli blijft ook maar afhankelijk van de spelers die hij straks ter beschikking heeft.
Dat hele Ajax DNA verhaal en Ajax voetbal is m.i achterhaald en niet van deze tijd. Er gelden nu andere wetten in het voetbal en de tactische aspecten zijn totaal anders dan in de jaren 70 en 90. Ik zou Ajax wel is in een 4-4-2 opstelling willen zien.
Met Brobbey en Mikautadze voorin naast elkaar. Mikautadze gaat zeker voorkomen in de plannen van Farioli omdat die hem elke week ziet scoren bij Metz. Veugelspelers hebben we niet van enig niveau dus waarom zou je per se 4-3-3 willen spelen als je daar het minste mee presteert???
Ik hoop dat wij gewoon is een keer snel alles op orde hebben en op tijd klaar zijn voor de voorrondes EL en de competitie. We moeten CL halen volgend jaar!!
+3/-0

 
2 weken geleden
Is 2019 dan echt zo lang geleden volgens jou.
+3/-0

 
2 weken geleden
Nee, staat nog vers in het geheugen. Gaat ook nooit meer gebeuren.
+1/-1

2 weken geleden
Alles is eigenlijk al gezegd hier, ook ik ga er blanco in, zo van bewijs het dan maar dat je de goede keuze bent.

Ben benieuwd wat de plannen zijn aangaande het spelers materiaal, daar is dit seizoen wel van gebleken dat het zeker geen goed functionerend team is en de meeste spelers gemiddeld tot zeer gemiddeld zijn. De oorzaken zullen divers zijn maar mijn inziens zal een ECHT bovengemiddelde voetballer dat zeker meerdere keren hebben laten zien dit seizoen dus trek je conclusies daar maar uit.

Deze beste man is geen ti-ta-tovenaar, je kan nou eenmaal niet van een middenmoter een kampioenskandidaat smeden.

Ben benieuwd.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Kampioen worden is natuurlijk niet mogelijk in een seizoen.
De insteek moet zijn om in de zomer en winter transfer periode een selectie samen te stellen die in ieder geval in de eredivisie derde kan eindigen, om dan in de derde transfer periode in de zomer volgend jaar een volwaardige selectie te kunnen creeren die sterk genoeg is om CL kwalificatie af te dwingen.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Eens. Als we afgelopen winter al in de verdediging hadden geïnvesteerd, ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen derde waren geëindigd. Maar men heeft gedacht dat het lek boven was en vergat dat de eerste serie zware wedstrijden achter de rug was toen de resultaten eindelijk weer goed waren en dat de tweede serie zware wedstrijden nog moest komen. Hoe kan het dat we opgezadeld zitten met mensen die niet logisch kunnen nadenken? Iedereen met gezond verstand heeft het zien aankomen, behalve de mensen die het voor het zeggen hebben. Dat men op Kroes zat te wachten mag geen excuus zijn. Een club van het kaliber Ajax moet te allen tijde (goed) beleid kunnen voeren.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon