Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "De missie is geslaagd, maar we hadden er nog steeds meer uit kunnen halen"

12 mei 2024 16:59

Voor de camera van ESPN reageerde trainer John van 't Schip eerst op het behalen van zijn doel dat hij stelde bij zijn aanstelling: "De missie is geslaagd, maar we hadden er nog steeds meer uit kunnen halen. Maar dan hadden we iets moeten doen in de winterstop qua transfers. Als ik terugkijken naar waar we vandaan kwamen en waar we nu staan denk ik dat het alsnog wel een goede prestatie is. De omstandigheden waren zeker niet ideaal. We hebben in de periode sinds ik het overnam meer punten gehaald dan Twente en AZ. Maar Ajax is een grote naam en ze moeten altijd voor de eerste plaats gaan en dat moeten ze komend jaar ook weer doen."

Deze week kwamen er berichten over Henderson in de media, dat de Brit klaagde over de omstandigheden bij Ajax. De trainer zei er kort wat over: "Het is niet aan mij om over de toekomst van Henderson te praten. Op dit moment ben ik er niet bij betrokken en van bovenaf moeten ze dat gaan bepalen. Hij is met een bepaalde reden ook gehaald. Voor deze groep is ervaring belangrijk en de jonge jongens hebben dat nodig, zodat zij ook beter kunnen gaan spelen. Je hebt ervaring nodig om voor de prijzen te spelen en dat is toch wat Ajax wil."

Over de wedstrijd zelf zei de trainer het volgende: "Ja het ging snel binnen 9 minuten met de hattrick van Bergwijn. Het was lastig want Almere trok veel terug en zette goed druk. Brian had geen goede wedstrijd, maar was toch belangrijk. Daarna is Steven natuurlijk heel belangrijk en ik ben blij voor hem want ik denk dat hij dit ook nodig had."
Tags

henderson bergwijn bovenaf brit espn hattrick klaagde overnam twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk hag henderson jim jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario sevic simons steijn tahirovic taylor vms vos weghorst