Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek sluit terugkeer niet uit

11 mei 2024 00:30
Foto: Pro Shots

Donny van de Beek sluit terugkeer niet uit; image source: Pro Shots

Het is deze zomer alweer vier jaar geleden dat Donny van de Beek Ajax achter zich liet en inruilde voor een Engels avontuur bij Manchester United. Het heeft de middenvelder bepaald geen windeieren gelegd, hoewel hij zijn draai nooit lijkt te hebben gevonden in Engeland. Nu hij dit seizoen is uitgeleend aan Eintracht Frankfurt en de Duitsers al hebben laten weten geen gebruik meer wensen te maken van zijn diensten komend seizoen, mag de voormalig Ajacied op zoek naar een nieuw avontuur.

De middenvelder keek in gesprek met Ziggo Sport ook zelfkritisch naar de afgelopen periode: "Ik heb zelf ook wisselende jaren gehad door blessures. Maar ik kijk nu weer vooruit. Als ik hard blijf werken, ben ik ervan overtuigd dat het goed komt. Het is aan mezelf om het weer om te draaien. Daar ben ik mee bezig. Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Als ik fit blijf en hard blijf werken, komt het zeker goed."

De voormalig Ajacied bewaart warme herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. Het successeizoen 2018/2019, waar de ploeg van Erik ten Hag destijds de halve finale van de Champions League haalde, is een van die herinneringen. "Het is altijd mooi om die beelden terug te zien. Het was een hele bijzondere tijd, de mensen praten nog steeds over dat elftal, dat zegt veel, denk ik."

Van de Beek volgt Ajax nog altijd nadrukkelijk en vindt het vervelend om te zien dat het zo slecht lijkt te gaan met de club. "Bij Ajax telt maar één ding en dat is het kampioenschap. Het is nu lastig, maar ik ben er zeker van dat de club er weer bovenop komt! Of ik een terugkeer zie zitten? Waarom niet? Ajax is voor mij altijd een bijzondere plek geweest, dus dat sluit ik nooit uit."
Tags

beek bewaart eintracht engeland frankfurt hag inruilde successeizoen uitgeleend windeieren zelfkritisch ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Voor de juiste prijs/salaris, moet je het doen.
+2/-1

3 weken geleden (gewijzigd)
Is wel het standaardverhaal: "Ik ben overal hopeloos mislukt en nu kom ik met hangende pootjes terug bij Ajax".
Bij onze huidige selectie vol "toppertjes" met hij natuurlijk makkelijk meekunnen.
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Simpel, niet doen. In een draaiend elftal kan hij van meerwaarde zijn maar zijn prestaties nadat hij Ajax verliet waren dramatisch dus die gaat Ajax echt niet uit het dal trekken.
+5/-0

3 weken geleden
Hier kan ik heel kort over zijn ; absoluut niet doen ! Hetzelfde type als Klaassen en Taylor, waarbij Klaassen dan nog een periode regelmatig zijn doelpuntjes meepakte. Niet goed genoeg
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Allemaal uitspraken voor de bühne.
Tadic, de Ligt, v d Beek etc.
Maar als al die echte Ajacieden een beter contract kunnen tekenen bij PSV komen ze toch maar niet terug bij de club die ze opgeleid heeft en hun carrière aan te danken hebben.
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik weet niet wie het stukje geschreven heeft, maar die begrijpt het niet helemaal: "Het heeft de middenvelder bepaald geen windeieren gelegd, hij lijkt nooit zijn draai te hebben gevonden in Engeland" kan niet. "Geen windeieren" betekent het tegenovergestelde, dat zou juist zeggen dat het wél goed gegaan zou zijn.
+2/-0

 
3 weken geleden
Het heeft hem geen windeieren gelegd, betekent dat het Donny veel geld heeft opgeleverd. Sportief gezien is het niet goed gegaan.
+3/-0

3 weken geleden
Wij wel Donny
+2/-0

3 weken geleden
Met Taylor, Berghuis en Hlynsson in de selectie vraag ik me echt af waar hij moet gaan spelen. En dan heb ik de vermeende interesse in Eriksen nog niet eens meegeteld.
Denk dat je beter een goede controleur kunt zoeken, zeker als Henderson wellicht vertrekt.
Als je Eriksen kunt krijgen dan zeg ik doen. Daarmee haal je ervaring en kwaliteit binnen waar je gerust een plekje in je elftal voor kan creeren.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mikautadze overmars rensch rijkhoff sevic shogun skimovic suarez tadic volwaardige zon